תוך כדי התכתבות עם הבעלים של הדירה ושיחה עם חברת כרטיס האשראי התובע, כך לפי התביעה, הודיע לבעלים שהוא חויב בסכום הגבוה מסכום העסקה ובקש ממנו לקבל זכוי.
לאחר בירור נימסר לתובע שהנתבעת מנועה מבטל את הוראות התשלום מכיוון שכל העיסקאות נעשו כ"עיסקאות בטוחות" לאחר שנימסר הרכיב החיוני הנידרש לשם השלמתן שנימצא רק בידיו של התובע כמחזיק הכרטיס (הקוד שנשלח למכשיר הטלפון הנייד שלו).
בטענתה נסמכת הנתבעת על ההגדרה של "שימוש לרעה" שבחוק המתייחסת, כאמור, ל"שימוש בידי מי שאינו זכאי לכך לפי חוזה שירותי התשלום" והטענה היא שהשימוש נעשה על-ידי התובע עצמו שזכאי היה לעשות שימוש בכרטיס האשראי.
זוהי לשון ההסדר שבסעיף 17 לחוק:
הפסקת ביצוע של פעולת תשלום מובטחת בשל אי-אספקת נכס או שירות בעסקת יסוד
א) נעשתה עסקת יסוד בין משלם למוטב ובשלה נתן המשלם הוראת תשלום לבצוע פעולת תשלום מובטחת, והודיע המשלם לנותן שירותי התשלום למשלם שהוא צד לפעולת התשלום המובטחת כי מתקיימים התנאים שלהלן, יפסיק נותן שירותי התשלום למשלם את ביצוע הוראת התשלום ואת חיוב המשלם מכוחה החל ממועד מסירת ההודעה על ידי המשלם:היטל סלילת רחובות לנכס מגורים
(1) הנכס או השרות שנרכש בעסקת היסוד לא סופק אף שחלף מועד האספקה שעליו הוסכם בין המשלם ובין המוטב, ואם מועד האספקה כאמור טרם חלף-המוטב המוטב הפסיק, דרך קבע, לספק נכסים או שירותים מסוגו של הנכס או השרות שנרכש בעיסקה;
(2) המשלם הודיע למוטב על ביטול עסקת היסוד, ככל שהיה ניתן להודיע לו על כך.
ב) אין בהוראת סעיף קטן (א) כדי לגרוע מזכותו של נותן שירותי התשלום למשלם לחזור ולחייב את המשלם על פי הוראת התשלום, אם נוכח שלא היתקיימו התנאים שבסעיף קטן (א); נותן שירותי התשלום למשלם ימסור למשלם הודעה בכתב המפרטת את הנימוקים לחיוב, 15 ימים לפחות לפני החיוב בפועל, וימסור למשלם, לפי דרישתו, עותקי מסמכים שבידו לעניין זה.
ג) סופק הנכס או השרות במסגרת עסקת היסוד באופן חלקי, יחולו הוראות סעיף זה, בשינויים המחויבים, ביחס לחלק שלא סופק, ובילבד שהחיוב בעד הנכס או השרות שלא סופק ניתן להפרדה.
...
לכן, תיתכן מסקנה משפטית שבמקביל להסדר החקיקתי שבסעיף 17 לחוק שירותי תשלום יש להחיל גם את הוראות הדין הכללי (ראו בן-אוליאל וחיים, בעמ' 280) באופן שעשוי להפחית או לאיין את אחריותו של נותן שירותי התשלום בנסיבות שמצדיקות זאת.
בהנחה שיש מקום לבחון אשם של הלקוח בנסיבות של כישלון תמורה (וכאמור מדובר בסוגיה שמצריכה ליבון), אני סבור שעל מנת לגרוע מאחריותו של נותן שירותי התשלום אין די בכך שנותן שירותי התשלום יצביע על חוסר זהירות או מחדלים בהתנהלותו של הלקוח.
בהתאם, נדחית טענת הנתבעת שיש להפחית מאחריותה בגין אשמו של התובע.