הסייגים הקבועים בתקנות אינם עוסקים בכדאיות העסקה (אך כן עוסקים בשאלה האם המוצר הוזמן לפי דרישות מיוחדות, ובשאלה זו אדון בהמשך), ולכן משנמצא כי קיימת זכות ביטול אין נפקות לשאלה האם הדבר נעשה בשל טעות בכדאיות העסקה, כמשמעותה בסעיף 14(ד) לחוק החוזים.
סעיף 2(ב2) מוסיף וקובע כי "עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק." לא הוכח בפניי (ואף לא נטען) כי הנתבע סייג והבהיר כי על אף המדיניות של העסק האוסרת על ביטול העסקה, איסור זה לא יחול במידה והחוק מתיר אותו, ומשכך הפר את חובת היידוע בסעיף 2(ב2).
...
הנתבע טען כי דין התביעה להידחות על הסף בהיעדר יריבות.
לעניין זה ראו החלטתי מיום 10.8.2022 (כאשר באותה עת הנתבע הסתיר כי "המעסיק" הנו אחיו), בה צוין באופן ברור בפני הנתבע כי על אף שעליו להגיש כתב הגנה, ביכולתו לצרף את בעל העסק כנתבע, או לשלוח לו הודעת צד ג' (דבר שלא נעשה).
לסיכום סוגיה זו: שעה שאין חולק כי לא הייתה מניעה להשיב את הסוללה לספק (הנתבע עצמו ציון במהלך הדיון כי החזרת הסוללה לספק אפשרית, אם כי איננה כדאית מבחינה כלכלית, לאור עלות החזרת הסוללה למענה), אני קובע כי הנתבע עמד בנטל ההוכחה לבסס את טענתו לפיה הסוללה (הגם שאיננה בהכרח נפוצה לאור גילו של דגם המחשב) היא בבחינת מוצר ש- "יוצר במיוחד לפי הזמנה של הצרכן".
בכתב הגנתו ביקש הנתבע מבית המשפט להתחשב בכללי הצדק הטבעיים.
שעה שמצאנו כי הנתבע הפר את חובת תום־הלב הדיונית, הרי שאין באפשרותו להיבנות מטענות מסוג זה.
התוצאה:
הנתבע ישלם לתובע סך של 350 ₪, שיישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (10.3.2022) ועד ליום התשלום בפועל.
בנוסף, הנתבע ישלם לתובע פיצויים בסך 300 ₪ בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו וכן את הוצאות המשפט של התובע בסך של 300 ₪.