מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עיקולים טרם מסירה עקב הגשת ערעור על פסק הדין

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקשת טענה כי מאחר ולא הוגש ערעור על ההחלטה, הרי המשיבה מנועה ומושתקת מלטעון טענות שהוכרעו כבר וכי המשיבה נימנעה מלציין כי ניתנה כבר החלטה בתיק ההוצאה לפועל בבקשתה.
לטענת המבקשת, תיק ההוצאה לפועל ניפתח ביום 16.4.22 וביום 1.5.22 הגישה המשיבה ייפוי כח בתיק ההוצאה לפועל באמצעות עו"ד אדהם טאטור ובהתאם לכלל המשפטי לפיו שלוחו של אדם כמותו, המשיבה ידעה על תיק ההוצאה לפועל לכל המאוחר ביום 1.5.22 ויש להעדיף את כלל "הידיעה" על כלל "ההמצאה". על כן טענה המבקשת, העיקולים שהוטלו בתיק ההוצאה לפועל בוצעו רק לאחר חלוף המועד ממסירת האזהרה באופן שמדובר בפסק דין חלוט והעיקולים שביטולם מבוקש אינם בגדר סעד זמני.
לפי סעיף 81א.(א) לחוק ההוצאה לפועל, השתכ"ז-1967 (להלן: "חוק ההוצאה לפועל"): "שטר חליפין, שטר חוב ושיק כמשמעותם בפקודת השיטריות (בחוק זה-שטר) ניתנים לבצוע כמו פסק דין של בית משפט". מאחר והמבקשת נקטה הליכים נגד המשיבה בחלוף המועד להגשת ההיתנגדות (כאמור, הבקשה להארכת מועד טרם נדונה וטרם הוכרעה), המשמעות שהמבקשת מחזיקה ב"פסק דין" שהוא השטר וביקשה את ביצועו תוך שנקטה בהליכים ועיקולים לצורך גביית החוב שדינו כדין פסק דין כאמור.
...
נוכח האמור, מאחר והבקשה להארכת מועד טרם הוכרעה, ביטול העיקולים טרם דיון בבקשה והכרעה בה אינו סעד זמני שניתן יהיה לדון בו בשלב זה והבקשה לביטול עיקולים נדחית.
סוף דבר: הבקשה להעברת הדיון מפאת סמכות מקומית והבקשה לביטול עיקולים נדחות.
אני קובעת דיון בהתנגדות ובבקשה להארכת מועד ליום 15.1.2023 שעה 10:00.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת ההסכם הסכימו הצדדים, לענייננו, כדלקמן: בסעיף 5 להסכם התחייבו המוכרים למסור לקונים את החזקה בנכס ולהעביר את כל זכויותיהם בנכס לקונים, כאשר הזכויות נקיות מכל חוב ו/או עיקול ו/או שעבוד ו/או זכויות צד ג' כלשהוא, וכן התחייבו כי עד להעברת כל הזכויות על שם הקונים, לא יירשמו שעבוד ו/או עיקול על הזכויות בנכס, וכי במידה ויירשם שעבוד ו/או עיקול כאמור, יפעלו הנתבעים לביטולם באופן מידי.
בין לבין הגישו הנתבעים כתב הגנה מטעמם, במסגרתו הכחישו את טענות התובעים, וטענו כי יש לדחות את התביעה, בין היתר, לאור העובדה כי הסכם המכר הופר על ידי התובעים, שכן התובעים לא עמדו בלוח התשלומים שנקבע בסעיף 6 להסכם המכר; כל התשלומים ששולמו על ידם שולמו באיחור רב ובכלל זאת, התשלום העקרי המיועד לסילוק ההלוואה הרשומה על הנכס לטובת חברת בול, ואילו יתרת התמורה טרם שולמה.
הנתבעים מפרטים, כי במועד התשלום לאותו נושה עדיין לא חלף המועד להגשת ערעור על פסק הדין מכוחו הוטל העיקול ומשכך, תשלום סכום העיקול הסב להם נזק רב, שכן בכך ששולם הסכום במלואו לנושה נימנעה מהם האפשרות לקבל סכום זה לידיהם ולהפחית בכך את סכום התשלום לנושה.
...
לאור כל האמור לעיל, יתרת התמורה שעל התובעים לשלם עבור השלמת תמורת הנכס עומדת על סך של 470,832 ₪.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, מצאתי כי יש לקבל את תביעת התובעים לאכיפה – תביעה עליה למעשה לא חלקו הצדדים.
לאחר ששקלתי את כלל טענות הצדדים לעניין הוצאות ההליך, לרבות הוצאותיהם הריאליות של התובעים מחד, וכלל טענות הנתבעים מאידך, אני מורה לנתבעים לשלם לתובעים את הוצאות ההליך סך של 50,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים הגישו בקשת רשות ערעור על ההחלטה לדחיית בקשתם לפתיחת תיק ההוצל"פ. בפסק דין מיום 5.7.23 (שפורסם לאחר הגשת בקשת ביטול העיקול) נדחתה בקשת רשות העירעור.
כעולה מנוסח תצהירו של ישראל, זה הוגש בתמיכה בבקשה להטלת עיקולים נגד אלי בטרם הגשת תביעה, ולכן על פניו אינו תומך בבקשה החוזרת להטלת עיקולים כנגד אלי וגיל, לאחר הגשת התביעה.
לטענת גיל, בקשת הטלת העיקול הוגשה בשיהוי ניכר, נוכח הזמן הממושך שחלף ממועד המסירה החוזי הנטען על ידי התובעים לפי הסכם הפשרה, ה- 30.4.19, ועד להגשת התביעה דנן.
...
דיון והכרעה דין הבקשה לביטול צו העיקול הזמני להידחות.
מקובל עלי הסברם של מנדל וישראל, כי לאחר שהתחוורו להם התהיות אודות קיומו של הפרויקט פעלו לקבלת כספם, תחילה במסגרת בקשה לפתיחת תיק ההוצל"פ ובהמשך בגדרה של תביעה זו. סוף דבר דין הבקשה לביטול צו העיקול הזמני להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת דרים בילד הוגשה על סך של 643,975 ₪, והסתמכה על כך שהמבקשת מסרה שיקים לתשלום בסך כולל של 700,000 ₪.
המבקשת הגישה ערעור על פסק הדין וכן בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין ולהותרת העיקולים שהטיל בית המשפט קמא, להבטת תביעתה, על כנם וזאת עד להכרעה בעירעור.
לטענת המבקשת, משנודע לה על מעשי המשיבים, היא פנתה הן לבית המשפט המחוזי בבקשה לביטול פסק הדין אשר ביטל את העיקול, והן לבית המשפט השלום בבקשה להרחבת העיקול.
תשובת המשיבים המשיבים הגישו תשובתם לבקשה וטענו כי יש לדחותה, אף נוכח הגשתה בשיהוי בחלוף 46 ימים ממועד מתן פסק הדין.
באשר לסכויי העירעור הכלל שנקבע בפסיקה, כפי שהובא בפסק הדין בעיניין ע"א 9784/05 עריית תל אביב יפו נ' ידידיה גורן (01.12.05) הוא, כי "אין בית המשפט ניכנס לפני ולפנים של סיכוי זה וביסוסו, ודי לפעמים בסכויים לכאורה, כפי שמתגלים בבדיקה ראשונית של פסק הדין ונימוקי העירעור, כדי לצאת ידי החובה בנידון (ב"ש 978/84 שכון עובדים נ. מלובנציק, פ"ד ל"ח (4) 572, 576). די בכך שבית המשפט נוכח לדעת כי העירעור אינו משולל יסוד (ע"א 6146/00 הנ"ל)". עוד ציין בית המשפט העליון לעניין זה כי אין זה רצוי כי בשלב זה, של הבקשה לעיכוב ביצוע, ינקוט בית המשפט עמדה שהיא מעבר להתרשמות על פני הדברים [ראו ע"א 6146/00 עריית תל-אביב- יפו נ' בצלאל אהובה (27.9.00), סעיף 8 לפסק הדין].
...
לטענתם, המבקשת ערכה בדיקת כלכלית על מצבם הפיננסי ולו הייתה מציגה אותה בפני בית המשפט בקשתה הייתה נדחית.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים אני מקבלת את בקשת המבקשת ומותירה את העיקולים שהוטלו בבית המשפט קמא על כנם וכן מורה על עיכוב ביצוע פסק הדין, למעט ההוצאות שנפסקו לחובת המבקשת.
על כן אני מקבלת את בקשת המבקשת ומורה על עיכוב ביצוע פסק הדין וכן על הותרת העיקולים שהוטלו על ידי בית המשפט קמא, על כנם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עם הגשת התביעה ביקשה התובעת להטיל עיקולים על זכויות הנתבעת, ומבוקשה ניתן לה. הנתבעת ביקשה לבטל את העיקולים, ולאחר קיום דיון בבקשה זו הוסכם כי כנגד ביטול העיקולים תופקד ערבות בנקאית שסכומה ייקבע ע"י הרשמת אשר דנה בבקשה.
הנתבעת הגישה ערעור על פסק הדין, וערכאת העירעור נעתרה לבקשתה לעיכוב ביצוע פסק הדין עד לבירור העירעור, כנגד הפקדת סכום כסף להבטחת ביצוע פסק הדין בעירעור.
ראוי לציין כי בעיניין פבליקוב היתייחס בית המשפט העליון להודעה שמסר המנהל המיוחד לערכאת העירעור, בה הודיע המנהל המיוחד כי הוא מוכן לחזור בשם הנתבעת מהערעור שהגישה, בכפוף לכך שכספי הפקדון יושבו לנתבעת.
אלא שבעניינו לא ניתן פסק דין לטובת התובעת (ואם נדייק, ניתן בעבר פסק דין בהיעדר הגנה אשר בוטל בהמשך), וכל עוד עיכוב ההליכים נמצא בתוקף, לא יינתן פסק דין לטובתה.
עוד יצוין כי ענייננו נבדל מעניין פבליקוב בכך ששם ניתן כבר פסק דין לטובת התובע, ורק מפאת הגשת ערעור עליו הופקד סכום כסף ע"י הנתבעת טרם כניסתה להליכי חידלות פרעון.
...
יצוין כי הנאמנים לא העלו כל טענה ביחס לסכום זה. שנית, ביחס לערבות הבנקאית סבורני כי הסמכות להכריע לגביה נתונה בנסיבות אלה לבית המשפט של חדלות פירעון, ומשכך דינה להישאר בקופת בית המשפט עד להחלטה של בית המשפט של חדלות פירעון לגביה.
לכאורה, האמור לעיל צריך להביא למסקנה לפיה יש להשיב את הערבות הבנקאית לידי הנאמנים.
סבורני כי אין מקום שבית משפט זה יכריע במחלוקת לגבי תוקפה של ערבות בנקאית שניתנה להבטחת תביעה שהדיון בו עוכב, כאשר תלויה ועומדת תביעת חוב המתבררת במסגרת הליכי חדלות פירעון, ומסקנה זו נכונה מקל וחומר בשים לב למחלוקת הנטושה בין הצדדים בשאלה האם הערבות הבנקאית שנינתה הופכת את התובעת לנושה מובטח, מחלוקת לגביה נחלקו הדעות בעניין פבליקוב.
סוף דבר יש להשיב לידי התובעת, באמצעות באי כוח, את סכום הפיקדון בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו