מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עיצום כספי על הפעלת עסק בשבת

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע תובע סכום של 22,000 ₪ הכולל : הפסד כרטיסי הטיסה מפורט לודרדייל לניו יורק בסך של 468.38 $; עלות על כרטיס פיצוי עבור אישתו הלוך וחזור במחלקת עסקים בעלות של 2,998 $; עלות כרטיס פיצוי עבור אשת התובע הלוך וחזור במחלקת תיירים משודרגת בסך של 2,202$.
זאת ועוד, טוענת הנתבעת כי על פי הוראת סעיף 6(ה)(1), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח, בין היתר כי "הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו-לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות". לטענת הנתבעת ארוע שבו לא מתייצבים הטייסים אינו בשליטתה של הנתבעת ואף עשתה כל אשר בידה למניעת ביטול הטיסה.
לחילופין טענה הנתבעת כי עומד לה פטור מאחריות שכן העיצומים הפתאומיים של הטייסים הביאו לסיכול חוזה התובלה בין הצדדים.
החוק קובע נסיבות לפיהן נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפצוי כספי: אם הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היה בשליטתו של וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו- לא יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות; הטיסה בוטלה בשל שביתה או השבתה מוגנת; הטיסה בוטלה כדי להמנע מחלול שבת או חג. סעיף 6 לחוק שירותי תעופה שכותרתו 'טיסה שבוטלה' קובע את רשימת ההטבות המגיעות לנוסע שטיסתו בוטלה.
...
נוכח האמור ובהתאם לפיצוי שעל פי התוספת הראשונה לחוק שירותי תעופה סבורני כי על הנתבעת לפצות את התובע ואשתו וזאת בסכום של 3,070 ₪ כל אחד.
זאת ועוד, אני קובעת כי על הנתבעת לשלם לתובע סכום של 300 ₪ בגין הוצאות משפט.
לסיכום – הנתבעת תשלם לתובע סכום של 6,370 ₪ אשר ישולמו תוך 45 יום מיום קבלת פסק הדין אצל הנתבעת שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד מועד התשלום בפועל.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לשיטת המערער החוזר אינו יכול "לעקוף ולהחמיר את אמות המידה שנקבעו בחוק, ולדחות בקשה לרישיון על בסיס חקירה פלילית שלא הבשילה לכתב אישום ואף לא לחקירה, לבטח כלפי המערער". עוד חוזר המערער על הטענה כי בעיניינו לא היתקיים שימוע כנדרש מאחר שלא היתקיים שימוע בעל פה. לשיטת המערער, "המשמעות היא שבפועל המשיב לא בחן את העובדות הנוגעות למערער עצמו, אלא העדיף להיתלות במידע המודיעיני". משכך, נטען כי "ההליך המנהלי לא היתקיים כנדרש ודינו בטלות". בנוסף, לשיטת המערער, יש מקום להבחין בין מי שכבר תפעל עסק כחוק, לפי המשטר הקודם לפי חוק איסור הלבנת הון בטרם חקיקת חוק הפיקוח, ומבקש רישיון על מנת להמשיך בפעילותו – לבין מי שמבקש לראשונה לקבל רישיון לעיסוק במתן אשראי.
בא כוח המשיב טען מנגד כי גישה זו לא תפסה שבת בפסיקה וכי אין הצדקה להתערבות בשקול דעתו המקצועי של המשיב בעניינינו.
בדברי ההסבר לחוק, הובהר כי בגדרי ה"יושר והיושרה" שעל המפקח לשקול בטרם מתן רישיון למתן שירותים פינאנסיים, יש לבחון "בחינה רחבה יותר מאשר בחינת עברו הפלילי של הגורם הנבדק בלבד, ויכול שיבואו בחשבון לעניין זה גם עבירות משמעת או עיצומים כספיים שהוטלו עליו בעבר" (עמ' 208 לדברי ההסבר).
לפיכך, נקבעו בסעיף 15(א)(3) לחוק הפיקוח הוראות המאפשרות פסילת רישיונו של מי שמפעיל עסק אשר מאחוריו עומד "בעל השפעה" שאינו עומד כשלעצמו בתנאי הסף הקבועים בחוק (עמ' 213-212 לדברי ההסבר).
...
בית משפט קמא התייחס אף לטענות המערער באשר לפגמים לכאורה שנפלו בזכות הטיעון שניתנה לו, ולטענה כי היה מקום ליתן לו זכות טיעון בעל פה. בית המשפט מצא כי ככלל, זכות טיעון בכתב היא ראויה ואפקטיבית, וכי עניינו של המערער אינו מקרה מיוחד המצדיק או מצריך הבהרות בעל פה שיכולות לשנות את התמונה.
אבחנה זו מקובלת עלי.
קביעת בית משפט קמא בעניין זה מקובלת עליי.
סוף דבר, אציע כי נדחה את הערעור וכי המערער יישא בהוצאות המשיב בסך 20,000 שקלים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

שכן, אין "להעניש, את חברת התעופה אשר עושה כל שביכולתה למנוע את ביטול הטיסה ולחייב אותה בהענקת פיצוי כספי לנוסעים וזאת בנוסף לשאר ההוצאות הכספים שנכפו עליה כתוצאה מהעיצומים הננקטים על ידי טייסיה". על כן, ולנוכח האמור, לשיטתה היא עמדה בכל התנאים בחוק לשם קיומו של פטור הנסיבות המיוחדות ולא חייבת במתן פיצוי ללא הוכחת נזק לתובע.
אכן, היתעקשותו של התובע תחילה לא הייתה ברורה משהנתבעת אכן גילתה באמצעות נציגה רצון טוב לפצותו, אולם הקושי, כפי שגם הציג בית המשפט וחרף כך שהגמישות בסדרי הדין בהליך של תביעות קטנות נועדה לאזרח "הקטן" ולא לחברות הגדולות או עסקים המתורגלים בסיוע משפטי ככתב הגנה בשים לב גם לפערי הכוחות – את המסמכים היה צריך לגלות בזמן ולא לאחר דרישה ועולה כי גם לאחר אותה היזדמנות מאוחרת, אין הצגת ניסיונות קונקריטיים ביחס לטיסה מושא התובענה.
יכול ומדובר במידע רגיש וחסוי כיצד הופעל על ידי חטיבת המבצעים שיקול הדעת איזו טיסה לתעדף עת נמצא טייס זמין, דבר שהוא לגיטימי בכל מערכת ארגונית בעלת ממדים רחבים, אולם הדבר נכון לגבי תיעדוף צרכיה שלה ולא של האזרח הקטן המבקש להגיע ליעדו בזמן – בין אם חוזר מטיסה ארוכת טווח ובין אם מטיסה קצרת טווח, משבהתאם הוא מתכנן את תכנוניו והרי היא עצמה טוענת שאין מקום לסעד בדמות נזק לא ממוני כשברי שיכול ולנוסע האחרון יהיה נזק אף גדול יותר מהנוסע הראשון – דבר התלוי בענייניו הסובייקטיביים, ואף בשרטוט פרופיל הנוסע על מגבולותיו (גיל, מצב בריאותי, מצב אישי, עיסוק וכיוצ"ב).
מפאת חשיבות הדברים, יצוטטו הדברים במלואם: "מקריאת הסעיף עולה שהמחוקק מצא לפטור את חברת התעופה ממתן פיצוי כספי ברשימת המקרים שפורטה, תוך שמצא לפטור באופן מפורש ממתן פיצוי כספי במקרה של שביתה מוגנת. לא ניתן לקבל טענת הנתבעת כי יש לראות 'שביתה לא מוגנת' ככזו שמקנה פטור מפיצוי מכוח ס"ק (1) כ'נסיבה מיוחדת שלא היתה בשליטתה', זאת מאחר שהמחוקק לא מצא להקנות לחברת התעופה פטור מפיצוי רק מכוח סעיף הסל של "נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו" – או אז היה מותיר שיקול דעת לבית המשפט לבחון בכל מקרה ומקרה אם ה'שביתה' היא משום "נסיבות מיוחדות שלא בשליטתו" של מפעיל הטיסה, אלא בחר להתייחס ל- 2 סעיפי פטור ספציפיים: האחד, בנוגע לשביתה והשני, בנוגע לחילול שבת או חג. מכאן המסקנה היא שהמחוקק הוציא את נושא השביתה מתוך סעיף הסל של "נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו". .
מכל האמור אני מוצא כי מאחר שמדובר בשביתה לא מוגנת של טייסי הנתבעת שהביאה לביטול הטיסה הנדונה, הרי שמדובר בארוע שלא ניכנס באחד הסעיפים המקנים למפעיל הטיסה פטור ממתן פיצוי כספי לפי סע' 6(ה) לחוק.
...
מכל מקום, כשלעצמי אני סבורה כי יש לקרוא את שתי ההוראות יחד – מועד מתן הטבות ואי מתן הטבות יש להכפיף לקביעת המחוקק בדבר המועד ולא רק כי לא נתן אלא כי לא נתן במועד.
128 יום אינו בגדר זמן סביר כלל וכלל ואני סבורה כי יש לגלם זאת בהוצאותיו של התובע.
סוף דבר.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך הוגשה בקשה נוספת ע"י המבקשים, בה עתרו לצוו מניעה המורה למשיבה לחזור בה מהודעתה על שינוי חד צדדי באופן חלוקת התשר, לחדול מניסיונותיה של המשיבה להחתים עובדים על טפסים המבטלים את חברותם בהסתדרות ו/או לצרפם ל"ועד פנימי", המורה למשיבה לחדול לאלתר מהתבטאויות פוגעניות כנגד המבקשים או כנגד העובדים הפעילים בהתארגנות, לבטל את פיטורי מר ג'וניור נגובו, פעיל בהתארגנות ושוטף כלים, ולא לפגוע במשמרות של חברי ועד הפעולה.
שמגר העיד כי ידע שאין רשוי עסק להפעלת הקונדיטוריה והודה כי למעשה שיבוצו השונה נעשה במקביל לבעיות ברשוי העסקים (עמ' 20 לפ' שורות 5 – 19 לעדות כפיר).
חוזה זה - מושעה עם הפעלת העיצומים.
ביטול משמרת של עובד ששבת: התחוור כי בתום לב בוטלה המשמרת של אסף גוט, פעיל בהתארגנות, ע"י שף המסעדה (ערן צור), לאחר שגוט שבת.
זו החלטה מאוד חשובה ואתה חבר בו ורציתם שיהיה הסכם קבוצי והיה דיון, אתה לא זוכר מה החלטתם לגבי זה? אני לא זוכר החלטה ספציפית לגבי מה החלטנו, דיברנו בעיקר לכאן או לכאן, לא דברים שקשורים בכסף, פחות התעסקנו בזה, יותר דיברנו על מה שקורה עם העובדים והמסביב.
...
כל שמצאנו באשר לעובדים שעניינם עלה בפנינו כי אלה עברו עבירות משמעת שהמשיבה טיפלה בהם כנהוג ועל פי דין.
לא מצאנו ולוּ מעשה אחד של המשיבה אשר ניתן לקשור בין המעשים שנטענו ע"י המבקשים להתארגנות.
הבקשות נדחות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברגע שנודע לנאשם על המחדל, הוא סיפק מסמכים ותרם לבירור האמת, העביר לעובדות שלו את כל הכסף שהוא החסיר ולאחר מכן הוא חדל מפעילות ברגע שהבין שאינו יכול לנהל עסק כזה.
כידוע, העיצום הכספי הינו רק רכיב עונשי אחד המצטרף לרכיב עונשי אחר והוא הטלת התחייבות על הנאשם להמנע מבצוע עבירה.
תשומת לב הנאשם מופנית לכך, שבמדיה ומועד התשלום חל בשבת או בחג, עליו להקדים את מועד התשלום, וזאת על מנת שלא יוטלו עליו קנסות פיגורים.
לא תוגשנה התחייבויות החתומות כאמור לעיל, אשקול את ביטול הקנס המקל.
...
סבורני, כי תשלום בפועל של קנס כספי נמוך אך משמעותי עבור הנאשם, ישרת את האינטרס הציבורי בצורה יעילה יותר מאשר קנס שימיט עליו חורבן כלכלי גמור.
סבורני, כי גם קנס כספי גבוה יותר מאשר זה שמצאתי לפסוק, הגם שלא יהיה בגובה הקנס שנתבקש ע"י המאשימה, אלא יועמד על סכום "צנוע" יותר של עשרות אלפי ₪ בלבד, ירע את מצבו הכלכלי של הנאשם, ובהכרח את מצבם הכלכלי של 4 ילדיו, שעדיין סמוכים על שולחנו, מתוכם 3 קטינים, באופן שאינו סביר ואינו מידתי בנסיבותיו של תיק זה, וכי מן הראוי להגשים את מטרת הענישה בגין העבירות שנעברו על ידו, מבלי לגרוע מחומרתן, בדרך אפקטיבית שונה מאשר השתת קנס כספי גבוה.
אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: קנס כספי כולל בסך 6,000 ₪, שישולם ב- 12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים בסך 500 ₪ כל אחד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו