מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עיכוב יציאה מהארץ עקב פשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

זוהי בקשה של החייב לביטול צו עיכוב היציאה מהארץ לצרכי עבודה, לתקופה בת 3 חודשים כל פעם, אלא אם תוגש הודעת הנאמן עובר לחידוש ביטול הצוו בדבר שינוי בנסיבות שיש בו כדי למנוע את המשך ביטול הצוו.
על מלאכת האיזון מצינו ברע"א 3289/17 מוחמד טאהא נ' כונס הנכסים הרישמי (30.4.2017, להלן- פרשת טאהא"): "... כנגד זכותו של החייב "להנות" מהחסד שמציע הסדר פשיטת הרגל – עומדים גם חיובים, במסגרתם, נאלץ החייב לוותר על מקצת מזכויותיו, ביניהן אף הזכות לצאת את הארץ בחופשיות, המעוגנת כאמור בסעיף 6(א) לחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו"(פסקה 17) ובבחינה פרטנית בכל מקרה ומקרה, אם ההגבלה מידתית על בית המשפט להכריע "תוך איזון ראוי בין הזכויות והאינטרסים המתנגשים – צריכים להתקיים, מספר תנאים, כפי שאפרט להלן: ראשית, על בית המשפט לבחון בדקדקנות את הנימוקים לבקשה. לפי הדין הנוהג – בררת המחדל, בכל הנוגע ליציאתו של חייב המצוי בעיצומו של הליך פשיטת רגל הנה כי לאחר שניתן לגבי החייב צו כנוס נכסים – יוצא לו צו עיכוב יציאה מן הארץ, וזה יעמוד בתוקפו בעקרון עד לסיום הליכי פשיטת הרגל (ראו: סעיף 57א לפקודה; וכן את דברי ההסבר לתיקונו של הסעיף, עיינו: ה"ח התשמ"א מס' 1507, בעמ' 14507 (02.02.1981)). חריגה מכלל זה תתכן רק באם ובעת שמוצגים על ידי החייב נימוקים משכנעים המצדיקים כי באיזון בין הזכויות המתנגשות – זכותו לחופש תנועה ולאינטרסים אישיים אחרים שונים, תגבר, בנסיבות, על זכותם הקניינית של נושיו. טעמים אפשריים לאישור הבקשה יכולים להתבסס אפוא על: שיקולים בריאותיים, הומניים, משפחתיים, או עיסקיים (שמטרתם להיטיב עם קופת פשיטת הרגל), וכן עבור הזמן, ובילבד שבמשך תקופה ממושכת היתנהל החייב כראוי (ההדגשה – מ.ל.פ)...ודוק, לא כל מקרה המאופיין בשיקולים הנ"ל יוביל בהכרח לביטולו הזמני של צו עיכוב היציאה מן הארץ, ומנגד לא כל מקרה שאיננו בא באחד התרחישים המנויים לעיל יוביל לדחייה אפריורית של הבקשה." (שם, פסקה 19.
...
הכנ"ר בתגובתו הוסיף וטען כי אי המצאת מסמכים כדרישת הנאמן, מביאה למסקנה כי החייב אינו שכיר בשופרא, כי אם מנהל עסק עצמאי מבלי שתצמח מכך תועלת לנושים בהתנהלותו ללא שקיפות כאמור.
ועוד, תביעות החוב שהוכרעו הן של שישה נושים בלבד ובשיעור של כ- 3.5 מיליון ₪ ולא כפול מכך כפי טענת הנאמן והכנ"ר. דיון והכרעה: המסגרת הנורמטיבית: הכלל הוא, כי אין לאפשר דרך קבע יציאה מן הארץ של חייב, כי אם בנסיבות מיוחדות ובלבד, שיימצא כי ניתן יהיה לפקח על התנהלותו הכספית בהיותו בחו"ל. בבחינת בקשה כמו זו המונחת בפני, על בית המשפט למצוא את האיזון הראוי המגבלות המוטלות על חייב בהליך פש"ר ובין הזכות של חייב לחופש תנועה ואף לזכות יסוד: לחופש העיסוק הטעון יציאה לחו"ל בעניינו של החייב שבפני.
מן הכלל אל הפרט: מעיון בטענות הצדדים ; בחקירת החייב והעד מוסזון בפני המותב הקודם; בהחלטה הקודמת ובהחלטה בבר"ע ובהתאם למסגרת הנורמטיבית הרלוונטית, לא השתכנעתי כי יש להיעתר לבקשה.
למסקנה זו הגעתי, נוכח יציאת החייב לחו"ל במסגרת עבודתו והעסקתו בחב' שופרא, אשר רב הנסתר על הגלוי לגבי התנהלותה לגביו והתנהלותו בה. אפרט: החייב לא המציא הסכם העסקה עם שופרא על מנת ללמוד על התמורה המגיעה לו מעבודתו בחו"ל ואף לא בדבר רכיבי השכר.
מכל אותם טעמים, דין הבקשה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

כפי שנקבע בעיניין טאהא, בקשה לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ במסגרת הליך פשיטת רגל מחייבת לאזן בין זכויות ואינטרסים מתנגשים: אלו של החייב מזה, ואלו של הנושים מזה.
...
המנהל המיוחד התנגד לבקשה, ונימק זאת בהתנהלותה של המבקשת במסגרת ההליך, אשר איננה מגישה דוחות כנדרש, איננה עומדת בצו התשלומים שנקבע לה ואף הסתירה את דבר ניהולו של עסק עצמאי שהקימה (מעשה שבגינו הוסכם על מתווה פירעון שלפיו תשלם המבקשת 50% דיבידנד נטו לנושים, בהתאם להוראת סעיף 63(א)(3) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980).
ביום 28.8.2018 קבע בית המשפט המחוזי כדלקמן: "לאחר עיון בשלל הבקשות, התשובות והתגובות אני מוצאת לקבל את עמדת המנהל המיוחד. עוד בישיבת יום 04.02.18 עלתה הבעייתיות בהתנהלות החייבת. אינני רואה צורך להרחיב והצדדים מופנים לפרוטוקול הדיון. לאור זאת, בדין טוען המנהל המיוחד כי התנהלות החייבת בהליך בעייתית ואינה מצדיקה להיעתר לבקשות לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שלא לצרכים חיוניים, ושעה שאין בנסיעה כדי להביא תועלת לנושים. למרות כל הבקשות והתשובות לא עלתה כל הצעה מטעם החייבת לפעול בדרך שנסיעה זו תהא לטובת נושיה. החייבת גם לא קידמה את המתווה עליו הוסכם בישיבת יום 04.02.18. לא ראיתי להידרש למכלול הטענות בעניין הבנות שהיו או לא היו בין הצדדים שעה שאין מחלוקת כי לא ניתנה כל החלטה על ידי בית משפט. בנסיבות אלו אין מקום להיעתר לבקשה והיא נדחית". מכאן הבקשה שלפנַי, בגדרה מבוקש להורות על ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ ולאשר את כתבי הערבות שהציגה המבקשת.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
מכל מקום, בנדון דידן, דעתי כדעתו של בית המשפט המחוזי כי אין הצדקה להעתר למבוקש.
אשר על כן, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל שי קידר, אשר דחה את בקשת המערער לקבל הפטר, תוך שהוא דוחה גם את בקשתו של המערער להפחית ריבית לתקופה של 4 שנים בהן היה המערער בהליך פש"ר, עד שזה פוזר על ידי בית המשפט, וכן דחה את בקשתו של המערער לבטל צו עיכוב יציאה מן הארץ.
בשנת 2014 הוגשה בקשה של אחד הנושים להכריז על המערער כפושט רגל.
...
בית המשפט הורה, לאחר שביקש את תגובת המערער, להעביר את התיק לבית משפט זה. המערער הגיש את הערעור כאשר המשיב הוא רשם ההוצאה לפועל, ולפי החלטתי מיום 10.1.19 שקבעה כי המשיב לא אמור להיות רשם ההוצאה לפועל אלא הנושים בתיק האיחוד, תיקן את הערעור כך שהמשיבים הינם הנושים.
לאחר עיון בטענות הצדדים, באתי למסקנה שיש לדחות את הערעור, הן מטעמי פרוצדורה והן לגופו של ענין.
התוצאה היא אפוא, שהערעור נדחה, ואני מחייב את המערער בשכ"ט המשיבים 3-4 שהגישו תגובות בסך של 2,000 ₪ לכל אחד מהם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

אחרי תקופת שהייה ממושכת בארצות-הברית, הגיש המבקש בקשה זו. בסעיף 57א לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980, נקבע כי "משניתן נגד חייב צו כנוס, רשאי בית המשפט לצוות על עיכוב יציאתו מן הארץ; צו עיכוב היציאה יעמוד בתקפו עד לסיום הליכי פשיטת הרגל, אם לא ביטל אותו בית המשפט קודם לכן". הינה כי כן, המחוקק הקנה לבית המשפט שדן בהליך פשיטת הרגל את שיקול הדעת לקבוע האם נכון בנסיבות העניין לעכב את יציאת החייב מן הארץ.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
בית המשפט נעתר לבקשתו והתיר את יציאתו לארצות-הברית בין התאריכים 28.4.2018-12.6.2018.
אשר על כן, הבקשה לרשות ערעור נדחית; ממילא מתייתרת הבקשה למתן סעד זמני, והיא נמחקת בזאת.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשת החייבת לביטול עיכוב יציאה מהארץ לצורך יציאה לטיול משפחתי בגרמניה, אשר ימומן על ידי אבי בעלה (להלן: "הבקשה").
"... טעמים אפשריים לאישור הבקשה יכולים להתבסס אפוא על: שיקולים בריאותיים, הומניים, משפחתיים, או עיסקיים (שמטרתם להיטיב עם קופת פשיטת הרגל), וכן עבור הזמן, ובילבד שבמשך תקופה ממושכת היתנהל החייב כראוי. לא מדובר ברשימה סגורה, ולכן על בית המשפט לבחון כל מקרה לגופו. ודוק, לא כל מקרה המאופיין בשיקולים הנ"ל יוביל בהכרח לביטולו הזמני של צו עיכוב היציאה מן הארץ, ומנגד לא כל מקרה שאיננו בא באחד התרחישים המנויים לעיל יוביל לדחייה אפריורית של הבקשה.
...
לאור כל האמור ובשים לב לאמור ברע"א 3289/17 מוחמד טאהא נ' כונס הנכסים הרשמי (פורסם במאגרים 30.4.2017) (להלן : "עניין טאהא"), סבור הנאמן, כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בבקשה, בתגובה ובתשובה, מוחלט כי דין הבקשה להידחות מהנימוקים שיפורטו להלן: ככלל, בסעיף 6(א) לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו נקבעה זכותו החוקתית של כל אדם הנמצא בארץ – לצאת מישראל.
בנסיבות אלה, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו