מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עיכוב הליכי הוצאה לפועל עקב שינוי נסיבות

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, ניתנה למערער האפשרות להגיש בקשה לעיון חוזר, בשל שינוי נסיבות הנובע מעצם חלוף הזמן או אם תהיה בפיו הצעה לסילוק החוב.
בהקשר זה יפים דבריו של בית המשפט העליון בהחלטתו השנייה, כי: "לכל האמור יש להוסיף את הקביעות הרבות בעיניין היתנהלות המבקש במסגרת הליך ההוצאה לפועל, בגדרה הוא שומר על עמימות ביחס לנכסיו ולא עושה כל מאמץ לפרעון חובו למשיבות. היתנהלות זו של המבקש גם היא מהוה שיקול בדחיית הבקשה. משכך, נראה כי בידי המבקש דרכי פעולה רבות לקדם את ביטול ההגבלות על יציאתו מהארץ, ובראשן שתוף פעולה עם רשם ההוצאה לפועל ומסירת מידע קונקריטי וברור בעיניין נכסיו". לאור האמור, בצדק קבעה כב' הרשמת כפרי, כי הנטל מוטל על המערער להוכיח כי אינו בעל יכולת לפרוע חובו, וכי אינו מישתמט מתשלום חובותיו.
כב' הרשמת כפרי, אשר התרשמה מעדות המערער בדיון מיום 18/02/2020, נימקה ארוכות הכרעתה באשר להמשך היתנהלותו של המערער במסגרת תיקי ההוצאה לפועל, וסיכמה קביעתה באומרה כי: "מחקירת החייב שוכנעתי, כפי שנקבע בהחלטות קודמות, כי לחייב יש יכולת לשלם חובותיו בישראל אולם החייב מישתמט מלעשות כן, וזאת לאורך שנים. החייב אינו מספק מידע קונקריטי ומדויק אודות הכספים שגזל מהזוכות, נכסיו, עיסוקיו ומקורות המימון שלו ואינו נוהג בשקיפות. החייב לא הפקיד ולו שקל יחיד לאורך למעלה מ- 10 שנים, בתיקים של מיליוני ₪. החייב שומר על עמימות מוחלטת ביחס למקורות הכספיים מהם חי מזה למעלה מ- 9 שנים מאז שיחרורו מהכלא, ובפרט ממועד ההחלטה השנייה. המשך היתנהלות החייב בחוסר שקיפות ועמימות כמפורט לעיל, גם כעת, ולאחר שהובהר לחייב בהחלטתי מיום 02.2.20 כי יש שינוי נסיבות המצדיק בחינת התנאים מחדש, מלמד על חוסר רצונו המוחלט של החייב לשתף פעולה לחשוף את מלוא המידע האמתי בעניינינו, ולשלם את חובותיו לזוכות ולו באופן חלקי. החייב, בחקירה לפני, עשה כל שבאפשרותו על מנת לשמור על עמימות מוחלטת בעיניין הכספים שגזל, מקורות המימון שלו, יכולת ההישתכרות שלו והקיום היומיומי. החייב לא הראה כל כוונה מעשית להתחיל ולשלם את חובותיו לזוכות, וזאת לאורך שנים". עינינו הרואות, המערער עד היום ממשיך בהתנהלותו השיטתית והמתוכננת להיתחמק מתשלום חובו.
עם זאת, בהחלטת העליון הראשונה, כב' השופט זילברטל, ציין מפורשות, כי: "אמנם, בית משפט זה טרם אמר את דברו בעיניין הטלת הגבלה על תושבי חוץ בדרך של עיכוב יציאה מהארץ, מכוח סעיף 66א לחוק, סוגיה בעלת חשיבות רבה הנוגעת לאיזון הראוי בין זכויותיהם החוקתיות של הצדדים – הן חייבים והן זוכים – בהליכי הוצאה לפועל. מדובר בשאלה כבדת משקל הראויה לדיון בבית משפט זה לפי אמות המידה למתן רשות ערעור ב"גילגול רביעי" (ראו: רע"א 2226/14 נגר נ' בנק הפועלים בע"מ - משכן‏, פסקה 8 (‏29.10.2014), והאסמכתאות הנזכרות שם; רע"א 9885/06 שלטי הגליל מ.ס (1996) בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ, פסקה ד' (18.3.2007)).
...
בית המשפט העליון ממשיך ומחדד קביעותיו, בזו הלשון: "בענייננו, נקודת המוצא היא כי המבקש הוכרז כבר לפני זמן רב כבעל יכולת המשתמט מחובותיו, וזאת בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק לשם הכרזה כאמור. לכך יש להוסיף כי בהחלטתו השנייה של הרשם צוין עוד כי המבקש פרע חובות אחרים בתקופת שהותו בישראל מאז שחרורו מהמאסר, וגם בכך יש ללמד על כך שהמבקש מחזיק בנכסים בישראל. בנסיבות אלה, ובהתאם לכל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הרשם בעניינו של המבקש. ניכר כי המבקש הוא בעל יכולת לפרוע את חובו בישראל, וכי הותרתו בישראל עשויה להוביל לסילוק החוב על-ידו. משכך, עניינו אכן בא בגדר המקרים המיוחדים שבהם ניתן לעכב יציאתו של חייב תושב חוץ מישראל לפי סעיף 14(א) לחוק, אשר כאמור, מוסדרים באופן מפורש בסעיף 66א לחוק.
לסיכום, מצאתי כי אין מקום להתערב בקביעות כב' הרשמת כפרי בהקשר זה, וביתר שאת, בהחמרת התנאים לביטול ההגבלה, שהם בעצם התנאים שהוטלו בהחלטת ההגבלה הראשונה.
אולם משמצאתי כי טענות אלו נדונו והוכרעו בהליכים הקודמים, הגעתי למסקנה כי אין מקום להידרש אליהן בשנית.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 2.9.19 הורתה רשמת ההוצאה לפועל על עיכוב הליכים בתיק שפתחה כנגדו הנתבעת בגין אי תשלום דמי המזונות.
8 ) הסכם גירושין אשר אושר וניתן לו תוקף של פסק דין הנו בעל מעמד מיוחד ומוטל על התובע את ביטולו עול כבד במיוחד (ראו בש"א (ת"א) 6297/02 ח.ש. נ' ח.ר).
היינו, המבקש את הדיון מחדש בסכום המזונות עקב שינוי נסיבות מהותי, צריך להוכיח לא רק שינוי בשכרו או בשכר בן/בת הזוג, אלא גם הרעה במצבו הכלכלי הכולל או הטבה משמעותית במצבו הכלכלי הכולל של בן/בת הזוג, מאז פסיקת המזונות המקורית".
" סעיף 69 (ה) לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז 1967- התובע טען בהקשר זה, כי חל שינוי נסיבות מהותי במצבו הכלכלי עוד בטרם פנה להליך 9 פשיטת רגל ולצד העובדה כי טרם ניקצב תשלום המזונות על ידי בית המשפט של פש"ר (ס' .
...
הנתבעת הכחישה את הטענה (עמ' 17 ש' 31 ) ומכל מקום היא לא הוכחה ומשכך אין בידי לקבלה.
( (עמ' 17 ש' 17-22 הנתבעת לא הוכיחה את טענתה, כי התובע הוא זה שביקש לשנות את אופי התפקיד שלו, אף במחיר של ירידה בשכר, ועל כן אין בידי לקבלה.
₪ נוכח האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עתר לסעדים המפורטים בתמצית בסעיפים 1-14 לכתב התביעה כדלקמן: להורות על סגירת תיק ההוצאה לפועל ולהורות על השבת כל הכספים שניגבו במסגרתו לידי התובע וזאת, לטענתו, מחמת תרמית שנחשפה לראשונה במהלך שנת 2022; לאכוף על הנתבעים את ההסכם שנכרת לטענתו בינו לבין הנתבע ביום 10.7.2021 שבו הוסכם כי בכפוף לתשלום 100,000 ₪ על ידי התובע ייסגר תיק ההוצאה לפועל; להורות על סגירת תיק פש"ר 1971/09 שמנהל הנתבע בבית המשפט המחוזי נגד הנתבע 2; לבטל את כל ההחלטות ופסקי הדין שניתנו בתיק הפש"ר בכל הקשור לנתבע 2; לקבוע כי הנתבע הודה שהנתבע 2 רימה אותו בכל הקשור לתיק ההוצאה לפועל ותיק הפש"ר; ליתן סעד הצהרתי לפיו הוא רשאי להגיש תביעה כספית ותביעת מקרקעין נגד הנתבעים ביחד וכל אחד לחוד על סך של 12,500,000 ₪; לאסור על הנתבע לנהל הליכי פשיטת רגל ולשמש כנאמן לפי פקודת פשיטת הרגל; להורות על השעייתו לצמיתות של הנתבע מתפקידו כנאמן בהליכי פש"ר בהווה ובעתיד; להורות על ביטול הגבלות שהטילו עליו הנתבעים וייכנסו לתוקף ביום 22.3.2023; להורות על ביטול עיקול על דירת המגורים שלו; לקבוע כי הנתבעים ביצעו מעשי תרמית רבים נגדו ונגד מערכת בתי המשפט החל משנת 2003 ועד בכלל, מעשים אלה טרם נפסקו והם נחשפו לראשונה בשנת 2022; לחייב את הנתבעים לשלם לו סך של 64,000 ₪ ולחייבם לשלם לו את הוצאות המשפט.
ביום 25.7.2023 עתר התובע בבקשה שכותרתה: "בקשה לעיכוב הליכים עקב הליך תלוי ועומד ובקשה בלית ברירה להארכת מועד לתגובה להפקדת ערבון עקב שינוי נסיבות מהותי ועקב הליך דחוף מיתנהל בביהמ"ש המחוזי בירושלים שאמור ליתר את הדיון כאן בתוך ימים". לבקשה צורף העתק הבקשה שהוגשה בבית המשפט המחוזי בירושלים במסגרת תיק ע"ר 52268-07-23 שכותרתה "בקשה דחופה לסעד זמני בצרוף תצהיר והתחייבות" אשר המשיב לה היה הנתבע 2.
במסגרת זו עתר התובע בבקשה להורות על עיכוב זמני של כלל הליכי הגביה שננקטים נגדו במסגרת תיק ההוצאה לפועל (כן, אותו תיק הוצאה לפועל נושא כתב התביעה כאן).
...
בנוסף, בשל קבלת הבקשה ולאור התנהלותו המטרידה של התובע והשימוש לרעה בהליכי משפט ישלם התובע לנתבע הוצאות בסך של 10,000 ₪ וכן הוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 10,000 ₪.
החלטתי ניתנה בתוקף תפקידי כרשם.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים וכן למרכז לגביית קנסות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה התבקש בית המשפט, בין השאר, להורות על "עיכוב זמני של כלל הליכי הגבייה שמבצע המשיב [ משיב 17 – א.ר] כנגד המבקש... היות והמשיב נוקט כנגד המבקש בימים אלו ממש בהליכי מימוש וגביה כנגד נכסי המבקש ומימוש דירת מגורי המבקש...". עוד נתבקש בית המשפט להורות על עיכוב ובטול ההגבלות שהטיל משיב זה כנגד המבקש 1 בתיק ההוצאה לפועל.
והינה, ביום 16.4.2023, הוגשה על ידי המבקשים בקשה שהוכתרה על ידם כדלקמן: "בקשה דחופה לפתיחת ההליך לדיון לגופו של עניין ולביטול פסק הדין מיום 11/7/19 עקב שינוי נסיבות ואישור מיום 11/07/22 של המרכז לגביית קנסות לפיו האגרה בתיק זה שולמה ע"י המבקשים". אשר לטענת המבקשים שגילו שהאגרה שולמה.
...
תמונת מצב זו הובילה לבחינה מוקפדת של ההליך שבפניי, ובעקבות זאת, הגעתי לכלל מסקנה שגם אם נדרשת החלטה מעט חריגה, אין בפניי מנוס מהקביעה שעל הפרק בקשה באמצעותה חותרים המבקשים להתנהל בתיק שהסתיים לחלוטין לפני כשש שנים, תוך מאמץ לעקוף צו חוסם שניתן על ידי בית המשפט העליון, ונסיבות בהן ההחלטה הנכונה היחידה היא להבהיר, כי אין כלל תיק, ובוודאי לא תיק פתוח שניתן להתנהל בו. מכאן שאין כלל הליכים שניתן לשקול בהם ועל המערכת לראות תיק זה כסגור וחתום לכל דבר ועניין, ויובהר בהמשך.
בין היתר נכתב בה כדלקמן: "מנִי אז ועד היום, במשך למעלה מעשור, מנהלים סימון מאות הליכים משפטיים, בבתי משפט בכל רחבי הארץ; רובם ככולם, אוחזים הלכה למעשה אותן טענות – לפגמים בהליכים המשפטיים שבהם נדון עניינם, למזימה הכלל-מערכתית שנרקמה נגדם – בשינויים קלים. כמעשיהם בראשונה, כך מעשיהם גם כיום: כאשר תביעה או הליך שהגישו נדחה – ממאנים סימון לקבל את ההכרעה. זמן מה לאחר מתן פסק הדין, נוהגים השניים להגיש תביעה חדשה, על יסוד טענותיהם המוכרות, בבקשה לביטול ההחלטות שבגדרן נדחו תביעותיהם הקודמות; וחוזר חלילה – לאחר שהתביעה החדשה נדחית גם היא, מוגשת לאחריה תביעה נוספת, המבוססת על אותן טענות, ובגדרה מתבקש שוב סעד בדמות ביטול ההחלטות הקודמות. כך נוצר מעגל אינסופי, המזין את עצמו" (סעיף 3) .
סוף דבר.
החלטתי זו, אין בה דבר מצד עצמה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 10.5.22 פנה היחיד בבקשה לבית המשפט המחוזי ובקש להורות על עיכוב ההליכים שננקטו נגדו בתיקי ההוצאה לפועל על ידי נושים שונים בעקבות ביטול הצוו לפתיחה בהליכים, ובפרט להסרת עיקול על הזכות הציבורית להפעלת מונית.
הנאמן ביקש להותיר את ההחלטה מיום 8.8.23 על כנה, טען כי לא נפל בה פגם ולא ארע שינוי נסיבות המצדיק את שינויה, וכי זכות המוסד לביטוח לאומי לקזוז חובות היחיד כלפיו אמנם קיימת, אך לא ניתן לעשות בה שימוש בשעה שהיחיד נתון בהליך חידלות פרעון.
...
רקע והשתלשלות ההליך לפני בקשה מטעם המוסד לביטוח לאומי לעיון חוזר ולביטול החלטתי מיום 8.8.23.
בהחלטתי מאותו מועד הוריתי למוסד לביטוח לאומי להפסיק תשלום המזונות, ובהחלטה נוספת מיום 7.2.23 התבקש הנאמן לפעול על מנת לוודא יישום החלטתי על ידי המוסד לביטוח לאומי.
מתוך המסמכים שהוצגו עולה, כי היחיד לא ביצע מסירה כדין של החלטתי מיום 4.7.23 למוסד לביטוח לאומי.
על אף האמור, אין בידי לקבל את טענת המוסד לביטוח לאומי על כך שלא ידע על החזרת היחיד להליך; לאחר ביטול הצו לפתיחה בהליכים המשיך המוסד לביטוח לאומי בהליכי גבייה נגד היחיד במסגרת תיק הוצל"פ 03-00723-07-6.
לפיכך, אני מורה על ביטול החלטתי מיום 8.8.23 על השבת הכספים שקוזזו לקופת הנשייה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו