ביום 30/05/2021 נשלח למבקשת מכתב נוסף על ידי מר אלגלי, אשר כותרתו "אי מילוי הוראות", במסגרתו צוין, בין היתר, כי היא טרם התייצבה לעבודה במחלקת רשוי עסקים, וכי ככל ולא תתייצב "נאלץ לזמן אותך לשימוע בפני ועדת פיטורין".
ביום 01/06/2021, המבקשת השיבה לפניית מר אלגלי אליה מיום 25/05/2021 וציינה, בין היתר, את הדברים הבאים:
"בשיחה עם מנכ"ל העיריה כל מה שסוכם היה שאני בודקת אם יש תקן ברשוי העסקים ואם התפקיד מתאים לי ואחרי הבדיקה תועבר תשובתי למנכ"ל.
ביום 25/11/2021, בשעה 11:14, נשלח מייל לבוררת מטעם עו"ד עירית ורונין, ממונה על תנאי שירות במרכז השילטון המקומי, בו הודע כי הערייה אינה מסכימה לחזרתה של המבקשת לתפקידה באגף, וכי שתי האפשרויות לניוד אשר ניתנו במהלך ישיבת הבוררות מיום 18/11/2021, עדיין בתוקף.
המבקשת זכאית לסביבת עבודה ראויה ומכבדת, בה ההחלטה מתקבלת באופן עינייני ללא פגיעה בכבודה על היבטיו השונים, כאשר אין מקום ליצירת תקדים לפיו עובד המסייע בחשיפת עבירה או הפרה ייענש בחומרה, כפי שנעשה לה וכי היא זכאית להגנות הקבועות בחוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), תשנ"ז-1997 , שכן היא סייעה בחשיפת הפרות ושינוי תנאי המיכרז לתפקיד בכיר והעירייה הודתה בכך וביטלה את המיכרז ואת מינויו של מר אלגלי.
בתשובתה העלתה המשיבה גם טענות כנגד היתנהלות המבקשת מאז מינוי מנהל לאגף, כשלטענתה המבקשת החליטה משיקוליה להיעדר ממקום העבודה, לבצע שביתות איטלקיות, לנהוג באופן שאינו ראוי וכוחני תוך היתעלמות מדרישות הממונים, היתנהלות אשר ככל הנראה מקורה בקירבה המשפחתית עם יו"ר וועד העובדים.
...
לעניין טענת המבקשת לפיה ההחלטה לניידה מבוססת על שיקולים פסולים – לאחר בחינת כלל טענות הצדדים בעניין זה, העדויות שנשמעו וככל החומר אשר בתיק, שוכנעתי כי קיימות ראיות לכאורה לכך שהחלטת הניוד נגועה בשיקולים זרים.
נתון אשר מחזק את המסקנה בדבר שיקולים זרים.
לאור כל האמור לעיל, הבקשת מתקבלת, במובן זה שאני מורה כי עם חזרתה לעבודה, המבקשת תתייצב בנתבעת למשרתה כמזכירת מחלקת משאבי אנוש בעירייה, כך שהחלטת הניוד תוקפא עד להכרעה בהליך העיקרי.