במצב דברים זה, משהנחיית היועהמ"ש מס' 4.1202 קובעת פרק זמן של 18 חודשים לטפול התביעה בתיקים בהם מוגש כתב אישום בעבירות עוון, ופרק זמן זה אינו כולל תקופות של השלמת חקירה, המתנה לאישור שפיטה ממח"ש וכיו"ב, ומשתקופת השלמת החקירה לא חרגה גם היא מן המותר בהתאם לנהלי אח"מ – שנתיים מיום חקירת החשוד באזהרה בפעם הראשונה, מצאתי לדחות את בקשת ב"כ הנאשמים לביטול כתב האישום מחמת השהוי בהגשתו.
נאשמים 1 ו-3 אמורים היו להשיב לכתב האישום ביום 13.3.23 ואולם לא התייצבו לדיון.
טענות הצדדים בכתב ובע"פ כמו גם החלטת בית המשפט (החלטתי מיום 13.9.22) לא התייחסו להנחיית המשנה לפרקליט המדינה שעניינה "מעקב תיקים המצויים בהשלמת חקירה". היתייחסות להנחיות אלו ביחס להנחיות נוספות, יתכן ותוביל למסקנה שונה מזו אליה הגיע בית המשפט קודם לכן.
...
תגובת המאשימה
בתגובתה לבקשה מיום 5.6.23, טענה המאשימה כי:
דין הבקשה להידחות על הסף משום שככלל, לנאשם בפלילים אין זכות ערעור על החלטות ביניים והוא רשאי להעלות טענותיו לגביהן רק במסגרת ערעור על פסק הדין כולו.
ב"כ נאשם 3 שאין לי ספק כי מודעת להוראת חוק זו, וב"כ נאשם 1 גם כן, מבקשים עתה למעשה כי אשמש כערכאת ערעור על עצמי, תחת הכותרת "בקשה לעיון חוזר".
בהחלטת בית המשפט המחוזי בחיפה בתפ"ח 22983-04-22 מדינת ישראל נ' פלוני נקבע כי "משך זמן החקירה" נחשב כתקופת זמן נפרדת מ"משך זמן הטיפול בתיק" (ללא זה שהועבר להשלמות חקירה), וכי "גם אם נפל שיהוי בתוך מסגרת זמן החקירה החוקי, כזה הפוגע בתחושת ההגינות והצדק, הרי עניין זה יבורר עד תום במסגרת פרשת ההוכחות, כך שטענת ההגנה מן הצדק תישמר לצוות ההגנה עד לבירורה כדבעי".
למיטב הבנתי, באותה החלטה של בית המשפט המחוזי , לא נקבעה קביעה כלשהי הקשורה בשאלה העיקרית לה נדרשתי בהחלטתי מיום 13.9.22, דהיינו - "האם הדיבור "יום קליטת התיק בתביעה" מתייחס ליחידת התביעה המסוימת המטפלת בתיק בסופו של דבר או שמא ל"תביעה" בכללותה"?, ולכן לא נותר לי אלא לדחות את ה"בקשה לעיון חוזר" המונחת בפני עתה, ולהזכיר לב"כ הנאשמים כי יוכלו לערער עליה בבוא העת, היה ויידרשו לכך, במסגרת ערעור בזכות.
סוף דבר, הבקשה נדחית.
לנוכח הקושי שהעלתה ב"כ נאשם 3 בהתייצבותה לישיבת ההוכחות שנקבעה בשעתה (בתקופה בה היא עצמה טרם מונתה לייצגו) ליום 19.6.23, אני מורה כי ישיבת ההוכחות הראשונה שנקבעה למועד זה תבוטל.