זאת ועוד, משבית המשפט הבהיר לתובעת כי ההכרעה בתביעתה תתבצע לפי הוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה"), ביקשה התובעת כי בית המשפט יפסוק לה 'לפחות את הפצוי הקבוע בחוק' (עמ' 1 ש' 13).
הנתבעת מנגד טענה כי דין התביעה להדחות, שכן העיכוב בהמראה נגרם כתוצאה מכך שביום 16.8.22 בשעה 10:20, קרי מעל ליומיים לפני מועד ההמראה המתוכנן של התובעת, פגע רכב שעסק במתן שירותי קרקע לחברות תעופה במטוס שבו אמורים היו התובעת ובני משפחתה לטוס, דבר שגרם לקרקוע המטוס למשך שלושה ימים ולדחיית מועד הטיסה נשוא התביעה (נספחים ה-ו לכתב ההגנה).
.
דיון והכרעה:
השאלה העומדת לדיון בתביעה זו היא האם זכאים התובעת ובני משפחתה לפצוי מכוח חוק שירותי תעופה בגין המתנתם כעשר שעות להמראה מישראל לקורפו.
...
מכל מקום, וכאמור, אין מחלוקת כי בסופו של דבר הטיסה המריאה רק ביום 19.8.2022, וכתוצאה מכך לטענת התובעת נגרם לה ולבני משפחתה נזק רב. התובעת ביקשה כי התובעת תשיב לה את עלות כרטיסי הטיסה וכן תשיב לה את עלות יום חופשה שהפסידה, עלות יום שכירת רכב, עלות מונית לשדה התעופה ועוגמת נפש – סה"כ 12,500 ₪.
הנתבעת מנגד טענה כי דין התביעה להידחות, שכן העיכוב בהמראה נגרם כתוצאה מכך שביום 16.8.22 בשעה 10:20, קרי מעל ליומיים לפני מועד ההמראה המתוכנן של התובעת, פגע רכב שעסק במתן שירותי קרקע לחברות תעופה במטוס שבו אמורים היו התובעת ובני משפחתה לטוס, דבר שגרם לקרקוע המטוס למשך שלושה ימים ולדחיית מועד הטיסה נשוא התביעה (נספחים ה-ו לכתב ההגנה).
הנתבעת טענה כי מדובר בנסיבות שלא היו בשליטתה, וכי לאור הוראת סעיף 6(ה)(1) לחוק שירותי תעופה, הקובע כי אם טיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שאינן בשליטתו של מפעיל הטיסה, נוסע לא יהא זכאי לפיצוי כספי, דין התביעה להידחות.
ואולם בהתחשב באינטרס הציבורי, כפי שהוגדר בתקנה 5 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, של קיומו של דיון משפטי צודק, מהיר ויעיל, חיסכון במשאבי זמן ועלויות, מניעת הכרעות סותרות ומניעת שימוש לרעה בהליך השיפוטי, להלן אפסוק את הפיצוי לתובעת ולבני המשפחה מדרגה ראשונה שטסו עימה - שגיא אמיר, איתי וגיא, תוך שאני קובעת כי אלו לא יוכלו להגיש כנגד הנתבעת תביעה מטעמם בגין הטיסה נשוא התביעה.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל הנני קובעת כי התובעת ובני משפחתה זכאים לפיצוי הקבוע בתוספת הראשונה לחוק בסך של 1,390 ש"ח לכל אחד, היינו סך כולל של 5,560 ₪.
סך הכול תשלם הנתבעת לתובעת סכום של 9,000 ₪.