מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול חתימה על חוזה עבודה תוך 24 שעות

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה אין חולק כי הצדדים חתמו על ההסכם, אך יש חולק האם המשכירים ביטלו את ההסכם כדין, אם לאו.
סעיף זה קובע כהאי לישנא: "בקיום של חיוב הנובע מחוזה יש לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב; והוא הדין לגבי השמוש בזכות הנובעת מחוזה". בית המשפט העליון עמד על החובה הנובעת מסעיף 39 הנ"ל בפסק הדין בעיניין בג"צ 59/80 שירותי תחבורה צבוריים באר-שבע בע"מ ואח' נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים ואח', פ"ד לה (1) 828, 834: "משמעותה של החובה לקיים חוזה בתום-לב ובדרך מקובלת היא, כי הצדדים ליחס החוזי חייבים לנהוג זה כלפי זה ביושר, בהגינות ועל-פי המקובל על בעלי חוזה הוגנים. אמת הדבר, אין הצדדים לחוזים מלאכים זה לזה, אך שוב אל להם להיות זאבים זה לזה ... על כל הצדדים לחוזה מוטלת החובה לשתף פעולה זה עם זה ולפעול תוך היתחשבות באנטרס המשותף להם בחוזה. על בעלי החוזה לפעול להגשמתה של כוונתם המשותפת, תוך נאמנות ומסירות למטרה, שעמדה לנגד עיניהם, ותוך עקביות בהגשמת ציפייתם המשותפת הסבירה." בעניינינו - הוסכם בסעיף 3 להסכם כי המשכירות ימסרו 12 המחאות חודשיות אשר ימסרו למשכירים במעמד חתימת ההסכם.
התובעת הוסיפה ואמרה כי יד הגורל הביאה אותה למציאת הדירה החלופית, תוך 24 שעות.
...
לאור האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי הנתבעים ביטלו את ההסכם שלא כדין, ולפיכך זכאיות התובעות לפיצוי.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל הנתבעים ישלמו לתובעות סך כולל של 9,000 ₪, בתוספית ריבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
מאחר וקבעתי כי הנתבעים ביטלו את ההסכם לא כדין, דין התביעה שכנגד, להידחות, וככל שהיו לנתבעים הפסדים ו/או הוצאות, אין להם להלין, אלא על עצמם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" כרמי: "מתן אמר במפורש שיחזירו לי תשובה תוך 24 שעות אם הם משקיעים או לא.
כעבור ימים ספורים יצא מכתב בחתימת באי כוחה (דאז) של התובעת ובו טענות כלפי היתנהלות הקרן ודרישה כי זו תחזור בה "מההודעה על ביטול ההסכם" ותעביר באופן מיידי את "סכום ההשקעה" (נספח 38).
לא זו בלבד שיקי לא צורף להתכתבויות בענין ההסכם עם התובעת, אלא שעת כתב ב"כ הקרן כי ניתן לתאם מועד לחתימה בין הצדדים, הוא לא הזכיר את יקי, אלא כתב לתובעת כי מבחינתו, "אתם יכולים לתאם מועד לחתימה מול דורון ומתן". מבחינת התובעת, אם כך, ההשקעה עברה ועדת השקעות, המתוה העקרוני הוסכם ולאחר מכן סוכמו פרטי הסכם למול עורך הדין, העסקה היתה סגורה ונותר בעקרו של דבר לחתום על מסמכים.
לפי עדותו של דורון, בין השאר: מתן שימש כמנכ"ל הקרן; מתן מסר שהוא יתפנה לחתום על ההסכם ביום ששי (עמ' 164 ש' 24); "כבר אנחנו אחרי הכול ויש הסכם ויש הבנות ויש, הכול רק מוכן לחתימה והחתימה נדחית בכמה ימים ופתאום...." (עמ' 166 ש' 6-5); "הכול סגור מבחינתי, מבחינת המנכ"ל, מבחינת כל התהליך" (שם, ש' 21); "מתן אמר לי שוב ושוב ושוב, הוא [יקי] רק רוצה להכיר אותם הכול סגור. ...וכל מה שמתן אמר לי זה שהוא רוצה להכיר אותם ולכן הכול סגור" (עמ' 167 ש' 10-7).
ר' למשל מעדותו של דורון: "ש. למה לא חיכיתם שייחתם ההסכם לפני שאתם מגדילים הוצאות? ת. בחברה כזאת בשלב הזה, זה או שאתה צומח או שאתה נובל. ככה זה עובד. אם אתה לא מיתקדם אז פשוט, אתה לא מביא את המוצרים לשוק בזמן ואתה לא מצליח לעמוד בלוחות זמנים של לקוחות ועבדנו עם לקוחות, לכן זה חשוב מאוד לעשות את העבודה וכאשר אתה מבין שיש לך Backup ושיש לך את הכספים, ושיש הבנה ושיש הסכמה ואתה סומך על האנשים וזה באמת אנשים הכי טובים שאני הכרתי, ואנשים שאפשר לסמוך עליהם וכשהם אומרים זה סגור, זה סגור, ואתה רואה שבמקומות אחרים הם שמו מיליוני שקלים במעיין Venture ובגיזמוקס ובעוד חברות, אין לך סיבה לחשוב שזה לא יגיע... ברגע שעברנו את וועדת ההשקעות ואומרים החברה הזאת היא בראש הרשימה והולכים להשקיע בה, אז אנחנו מבחינתנו, יש לנו משקיע", עמ' 175 ש' 22 – עמ' 176 ש' 18).
...
לנוכח מסקנה זו יש לעבור ולבחון את סוגיות הנזק והקשר הסיבתי.
שוכנעתי כי התנהלותה ומצגיה של הקרן גרמו לתובעת לנזקים, הגם שלא בהיקף הנטען (או קרוב לכך).
יש קושי למדוד את הנזקים באופן מדויק וכן להפריד בין נזק שנגרם בשל התנהלות חסרת תום לב לבין התנהלות שאינה חוצה את הרף לכדי מסקנה כזו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הסכמה זו תקפה כל עוד הבנק שוכר וככל שהנכס יושכר לגורם אחר הסכמת התובעים להצבת המתקנים במרפסת או במקום חלופי שיוקצה על-ידי התובעת תהיה "בטלה ומבוטלת". באותו יום שולח איתן אלקבץ הודעת דוא"ל ובה הוא מודיע כי נקבעה פגישה למחרת היום "אנחנו מתכווננים למחר בסביבות 10:30 בבוקר, תעדכנו בבקשה". בשעות הערב כותב מקייס בהודעת דוא"ל כי "אני עוברים במקביל על ההסכם, לגבי השעה נגיע בע"ה לחתימה מוכנים בשעה 10:30 למשרדו של יגאל... נדבר על הבוקר..". ביום 08.09.2016 בשעות הבוקר שולח עו"ד ודינדרבוים הערות לטיוטה.
עיון בטיוטה על ההערות שבה (נספח 14 לתיק המוצגים מטעם הנתבעת (להלן : "טיוטה שנייה מטעם הנתבעת")) מעלה כי עו"ד וינדרבוים הכניס לטיוטה מספר הערות, ובין היתר, הותיר את הגדרת הנכס ב-"הואיל" השלישי צבועה בצהוב, סעיף 4.4 העוסק בהיתר לשימוש חורג נותר כפי שהוא, דהיינו כי "יצורף מכתב לוואי שכספי התמורה יוותרו בנאמנות..." עד לקבלת אישור לשימוש חורג וככל ששימוש חורג לא יתקבל תוך 60 ימים, תעמוד לקונה זכות ביטול ההסכם.
העבודה של עורכי הדין המלווים את המו"מ על נוסח ההסכם חודשה ביום 27.10.2016 (דהיינו לאחר שנקבעה הפגישה לחתימה) כאשר שלחה עו"ד גוב לעו"ד וינדרבוים הטיוטה האחרונה (הששית מטעם התובעים שנשלחה עוד ביום 14.9.2016) וציינה כי "לעניין החנייה- יישלח מיסמך בנפרד בהקדם" .ביום 31.10.2016 כתב עו"ד וינדרבוים הודעת דוא"ל לעו"ד גוב ובה הוא מודיע כי "אני עובר על ההסכם. בסעיפים 4 + בהם את שומרת על זכות המוכ (צ"ל "המוכר", נ.ג'.
אם לא הייתי משיג את האישור תוך 24 שעות ניחא".
...
מסקנה: לאור האמור לעיל לא השכתענתי כי נכרת הסכם בין הצדדים, לא השתכעתי כי מתקיים בענייננו "אשם בהתקשרות" המצדיק לראות בהסכם בין הצדדים כאילו נכרת.
משכך אני דוחה את התביעה.
אני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד (שניהם ביחד) בסך 75,000 ₪ (זאת לאחר ששקלתי את בקשת הנתבעת בסיכומיה לפסוק לה הוצאות ושכ"ט עפ"י הקבלות שצירפה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנתבע טען כי הסכים לחתום לתובעים על היתר הבניה תוך כדי הדגשה כי העבודות יתבצעו רק בשטחם של התובעים ובשום אופן התובעים לא יפלשו לשטחו והתובעים הסכימו לכך.
עוד טען הנתבע כי התובעים הודיעו לו כי עליו לקצר את הפרגולה תוך 24 שעות, מה שלא ניתן היה להעשות מבחינתו והוא ביקש מהתובעים זמן נוסף לעשות כן. עקב הלחץ שהופעל על הנתבע, הסכים הנתבע כי התובעים ידאגו כי איש מיקצוע מטעמם יקצר את הפרגולה , כל עוד לא יפלשו לשטחו , התובעים הפרו סיכום זה. לעניין הטפסנות טען הנתבע כי הטפסנות לא בוצעה לפי התוכניות , הנתבע פנה לתובעים בבקשה לבנות בצורה תקנית והם הודיעו לו כי ימשיכו לבנות את הקיר בצורה בה היא נבנית ולכן פירק את הטפסנות .
פסק הדין בוטל בהמשך, לאחר שהנתבע חויב בהוצאות התובע עקב אי התייצבותו לדיון.
על מנת להוכיח ראש נזק זה, היה על התובעים לצרף את הסכם העבודה עם הקבלן, ממנו ניתן יהיה ללמוד מהו לוח הזמנים של העבודה שנקבע מראש, כך שניתן יהיה להשוות לפרק זמן העבודה שבוצע בפועל וללמוד כי אכן יש עיכוב וכי אכן שולמו כספים נוספים לעובדים עקב העיכוב ולבחון באיזה סכום מדובר.
אין לי אישור לכך, שי אישר בע"פ ועצם חתימתו על הגרמושקה הנו מתן אישור לבצוע העבודות.
...
כאן המקום לציין כי מעבר לכל האמור לעיל, עדותו של הנתבע הייתה עקבית וקוהרנטית ואת טענותיו העובדתיות קיבלתי במלואן.
גם עדותה של התובעת הייתה הססנית ועלה כי דברים שנאמרו על ידה, לא היו מדויקים, למשל לעניין ארון החשמל (עמוד 23 שורה 24), למשל לעניין הטפסנות בשטחו של הנתבע (עמוד 24 שורות 22-26) ועד אשר בסופו של דבר אישרה כי כלל אינה יודעת אם הפועלים נכנסו לשטח הנתבע, לאחר שקודם לכן טענה שלא נכנסו (עמוד 24 שורות 31-32).
התביעה, כאמור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בהתנגדותה לביצע השיטריות טענה הנתבעת כי היא מסרה את השיקים לתובעת כשיקים דחויים שפרעונם יהא רק לאחר ביצוע העבודה בפועל, כי בתחילת שנת 2015 החלה התובעת להאט את העבודה באתר, לא עמדה בלוחות הזמנים באופן מכוון, ולאחר מכן אף הופסקה העבודה לחלוטין, כי המדובר היה בהפרה יסודית, גסה וברורה של ההסכם שגרמה לנתבעת לנזקים, ורק עקב חששה של הנתבעת מהטלת עיצומים כספיים עליה על ידי הקבלן הראשי, שפיר הנדסה בע"מ [להלן: "שפיר"] בשל עיכוב בלוחות הזמנים, נענתה הנתבעת לדרישת התובעת לחתום על הסכם המשך מיום 1.3.15 המעגן תימחור שונה של העבודה.
משכך עומדת לנתבעת זכות קזוז בסך כולל של 15,436,478 ₪, המורכבת מעלול פינוי החומר שהושארה על ידי התובעת בסך של 7,818,018.75 ₪, ההפרש בין התשלום שהיתה אמורה לשלם לתובעת בגין העבודות שלא השלימה, לבין הסכום שנאלצה לשלם לי.ש.ע. המגיע לסך של 4,056,196 ₪, ומחצית מהעיצומים הכספיים שהוטלו על שפיר על ידי מנהלת הבצוע של כביש 6 בסך של 3,585,000 ₪, כאשר על הנזקים האמורים יתוסף פיצוי מוסכם בשיעור של 30% בהתאם לסעיף 24 להסכם בין הצדדים משנת 2013.
כבר בתצהיר התומך ב"תגובה לבקשה למתן פסק דין" ששמש כתצהיר עדות ראשית של העד אשר בוזגלו והוגש ביום 30.4.18 הכירה הנתבעת בכך ש"השיקים נימסרו עבור עבודות חפירה שבוצעו", דהיינו כי נתקבלה עבורם תמורה מלאה, ותלתה את ביטולם בכך שבחודש מאי 2015 הפסיקה התובעת את עבודתה תוך שהיא מותירה בשטח את החומר שנחצב ללא שפונה, ולפיכך נאלצה הנתבעת להביא במהירות קבלן אחר לבצע את המשך העבודה.
"בנסיבות אלה מצויה המבקשת במצב שבו למרות שהיא שילמה בשיקים את כל חובה לטוענת מס' 1 היא עלולה להיות נתבעת הן על ידי הטוענת מס' 1 והן על ידי הטוענות מס' 2,3,4" "המבקשת אינה תובעת לעצמה דבר בנושא הכספים מלבד תשלום שכר טירחה וההוצאות המגיעות לה". "כורסה נוחה זה התחלה של סוף" [ראו עמיר לב, "אל תדאגי", מתוך "לפעמים אני יכול להיות מאושר", 2004] - משבחרה הנתבעת בחודש יוני 2015 לעתור לקבלת סעד של טען ביניים תוך שהיא מתפרקדת על כורסה נוחה של צופה ניטראלי בסכסוך בין אחרים ביחס לשיקים ולתשלומים הכלולים בהם שאינו קשור אליה, ושעה שכבר ביום 19.5.15 סיימה התובעת את עבודתה בפרויקט ונחתם הסכם ההיתקשרות עם י.ש.ע, קשה לקבל ולו אחת מטענות הנתבעת עתה – הן הטענה כי השיקים הנם שיקים דחויים שלא ניתנה בעדם תמורה, הן הטענה כי כבר בתחילת שנת 2015 החלה התובעת ב"הפרה יסודית, גסה וברורה של ההסכם, שגרמה לנזקים", הן הטענה כי עם סיום עבודתה הותירה התובעת ערימה ששולם לה על מנת לפנותה, הן הטענה כי התובעת כפתה על הנתבעת היתקשרות עם י.ש.ע שהסבה לה הפסדים במיליוני שקלים, והן הטענה כי היתנהלות התובעת היא שגרמה ל"פיגורים עצומים" בפרויקט ולהטלת קנסות על שפיר, ובאמצעותה על הנתבעת.
...
הסולת הנקייה בתום שמיעת הראיות וטיעוני הצדדים היא כי אין מנוס מקבלת התביעה השטרית במלואה, וזאת מן הטעמים אשר יפורטו להלן.
לא זו אף זו – הנתבעת לא הציגה ולו פניה אחת ששלחה לתובעת ובה העלתה ולו טענה אחת מהטענות המפורטות לעיל, ואיפכא מסתברא וזאת משעל פי נספח 10 לתצהיר העדות הראשית מטעם התובעת דווקא התובעת היא זו ששלחה מכתב התראה לנתבעת כבר ביום 20.6.15 ובו נכתב כי "לא רק שהתשלום לא בוצע, להזכירך על פי החישובים של המודדים אשר אישרו את הכמויות, היתרה נכון להיום ללא קשר לשיקים החוזרים עומדת על כ-3 וחצי מיליון ₪", וכן "אתה כל יום דוחה אותנו מהיום למחר ומבטיח שבסופו של דבר נקבל את הכספים", ו-"הבטחת לנו לכבד את השיקים החוזרים תוך כמה ימים ועד היום לא סודרו הדברים", ברם הנתבעת לא הציגה כל מכתב תשובה מטעמה המכחיש טענות אלה.
התוצאה – התביעה מתקבלת במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו