ב"כ הצדדים סכמו טענותיהם בע"פ.
טענות הצדדים (בתמצית):
הנאמן:
התראת פשיטת רגל ניתנה ביום 10/2/16, ולפיכך כל פעולות החייב שנעשו לאחר מועד זה, כולל חתימתו על הסכם ההלוואה והסכם המייסדים, ובצוע פעולות במניות אופקים ברשם החברות - בטלות כלפי הנאמן מאחר שנעשו בחוסר סמכות מצד החייב, ובעת שהיה נעדר כשרות משפטית לבצע פעולות אלה.
ראה בהקשר זה גם האמור בפסיקה אליה הפניתה המשיבה, בכל הנוגע לאמור בתקנה 5(ב) לתקנות פשיטת הרגל תשמ"ה 1985 לפיה - "כל עוד לא החליט בית המשפט בהתנגדות, לא יהיה באי-מילוי אחר דרישת ההתראה, מעשה פשיטת רגל".
למעשה ניתן היה לסיים ההחלטה כאמור בסעיף 29 לעיל, שכן נושא תחולתו או אי תחולתו של סעיף 96(א) לפקודת הפש"ר, כלל לא נטענה בבקשת הנאמן, שצמצם בקשתו רק לקביעה כי ההסכמים בטלים, בשים לב למועד ההתראה.
...
ב"כ החייב חוזר וטוען בדיון כי - "מול בית המשפט עומד אדם שאיננו חדל פרעון תחת שום הגדרה, הוא איננו נזיל...כל מה שהחייב מבקש מבית המשפט, ומהמבקשים הוא כי בשלב הזה יינתן לו זמן...אני אומר שהמניות שהחייב מחזיק היום לא שוות אפס, אלא הן הפרויקט בשלבים מאוד מתקדמים. אנחנו כבר היינו חתומים על מסמך כוונות עם משקיעים והבקשה הזו לקחה אותנו אחורה". עוד עולה מפרוטקול הדיון כי מוצג לבית המשפט ענין המו"מ שמנהל החייב בקשר למכירת חלק ממניותיו בחברת אופקים:
"הערבויות שאני מוכן לתת הן המניות החברה היזמית תחת הסתייגות שאני עוד לא יודע בסוף המשא ומתן עם כמה הוא יישאר".
בסופו של דבר בית המשפט לא מכריע בהתנגדות החייב, ונותן לצדדים ארכה בת 14 יום לנהל מו"מ על מנת להגיע להסדר לתשלום החוב.
על כן אני סבורה שהיה מקום לקחת התחייבות זו בחשבון, במסגרת שווי החברה, התחייבות שהחייב הסתיר במו"מ עם המשיבה (או לחילופין עמד על כך שמדובר בהתחייבות אישית שלו ולא של אופקים).
לסיכום האמור לעיל וככל שיש לראות את ההסכמים כהענקה בהתאם לסעיף 96(א), יש לקבוע כי הוכחו החריגים המנויים בסעיף 96(ג), ומכאן שלא מדובר בהענקה בטלה.
אשר על כן אני מורה כי 35% ממניות המשיבה יועברו לידי הנאמן, והצדדים יפעלו בהתאם.