לטענת העותר, אישור ההמלצה תואם את הוראות החלטת מועצת מקרקעי ישראל מס' 1547 מיום 7.5.18, בדבר "בניה למגורים באגודות בישובים חקלאיים שהם מושב עובדים, כפר שיתופי, מושב שיתופי, קבוץ או אגודה שיתופית חקלאית".
לטענת העותר, "... ביום 16.2.12, שילם העותר לרשות מקרקעי ישראל את דמי ערך המיגרש בסך של 14,157.49 ₪ באמצעות שובר תשלום... שהנפיקה רשות מקרקעי ישראל". יצויין ויודגש, כי על פי השובר האמור (צורף לעתירה כ-עת/8), התשלום שולם בגין דמי חכירה שנתיים, ולא כתשלום בגין ערך המיגרש.
העותר טען, כי בהתאם לנוהל ביטול עיסקאות, מוסמכת הרשות להאריך את ההיתקשרות עם העותר, ובמקרה זה מוטלת על הרשות חובה לעשות כן, בהיעדר מניעה לבנות על המקרקעין ששיווקו לו לטענתו, וכאשר פנה את הרשות בעיניין, פעמים רבות במהלך השנים.
באותו שלב הוסכם, כי רמ"י תממן את העבודות באופן חלקי, בגובה דמי הפיתוח ששלמו המומלצים הראשונים, כפוף לכך שהמועצה תידרוש את התשלום מן המומלצים, ואף תנקוט בהליכים משפטיים במקרה הצורך, לשם גביית חוב ממומלצים אלה.
באשר לתשלום ששילם העותר בסך 14,157 ₪, המתועד בנספח 8 לעתירה, הבהירה רמ"י: "ביום 16.2.2012 היתקבל תשלום האגודה עבור חובות דח"ש במיגרש 305. בנק' זו יובהר, כי לאגודה היו חובות דמי חכירה שנתיים (דח"ש) בסך 1,853,278 ₪. הרשות והאגודה הגיעו להסדר חוב שחלקו ישולם באמצעות שיווק מיגרשי ההרחבה נשוא תביעה זו וכי בגין כל מיגרש תשלם האגודה סכום קבוע שישוערך בהתאם. לפיכך, אין המדובר בתשלום לרכישת המיגרש, אלא בתשלום חוב האגודה כפי שהוסבר לעיל".
ביום 26.2.2012, הודיעה הרשות לאגודה, לעניין שיווק המיגרש לעותר: "רצ"ב מוחזרת ההמלצה למועמדות למגשר שבנידון. לא ניתן לפתוח תיק במנהל עד לקידום מיכרז מקדים על ידכם ע"פי החלטת מועצה 1180".
רק כשנה לאחר מכן, בחודש פברואר 2013, פנתה, כאמור, באת כוחו של העותר דאז, עו"ד אדרי, אל הרשות, וביקשה לדעת אם האגודה העבירה את המסמכים הדרושים לעניין ההקצאה, ונענתה, כמצוטט לעיל, כי טרם ניפתח תיק במיגרש על שם העותר, וכי לצורך בחינת בקשתו, עליו להמציא את כל הטפסים הדרושים, כאשר הם חתומים ומאושרים, בצירוף קבלה על תשלום הוצאות פיתוח.
...
רמ"י טענה, כי דין העתירה להידחות על הסף, מחמת הגשתה בשיהוי, באשר עוד ביום 19.2.13, במענה לפניית עו"ד אדרי, הבהירה רמ"י, כי לא התקבלו אצלה כל המסמכים הדרושים לצורך בחינת בקשת ההקצאה, וכאשר העותר נמנע מלהמציא את כל המסמכים הדרושים במשך שנים לאחר מכן.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, לרבות השלמת הטיעון במסגרת הדיון במעמד הצדדים, סבורני כי יש לדחות העתירה, הן מחמת הגשתה בשיהוי של ממש, והן בשל כך שלא נמצא פגם מנהלי העשוי להצדיק התערבות של בית המשפט בהחלטות הרשות.
לפיכך נדחית העתירה.