לפני תביעה להשבת דמי שכירות ולתשלום פיצויים בגין עגמת נפש ונזקים שנגרמו לתובעים-שוכרים נוכח טענותיהם להפרת חוזה השכירות על ידי הנתבע-המשכיר בהיות הדירה ששכרו ממנו בלתי ראויה למגורים ובגין מחדלים נוספים מצדו, כפי שיפורט להלן.
על רקע זה הוגשה התביעה דנא שבמסגרתה התבקש הסעדים הבאים:
(1) לקבוע כי ההסכם בטל עקב הפרה יסודית של הנתבע.
מן הצלום עולה לכאורה כי המרווח בין האסלה לבין הזכוכית אכן צר אולם כלל לא ברור האם יש בו כדי מניעת אפשרות שימוש סביר בשירותים שכן רגלי היושבים על האסלה מצויות בדרך כלל בקדמתה ולא בצידיה ונראה כי לכך אין הזכוכית מפריעה, מה גם שלא הובאה כל ראיה או חוות דעת מקצועית התומכת באותן טענות או ביחס לתקנים או הנוהג המקובל בהקשר זה.
למעלה מן הנידרש אעיר כי לפחות ביחס למרווח הצר בין זכוכית ההפרדה לאסלה, אף אם אכן מדובר בפגם ספק אם מדובר בפגם נסתר אשר לא ניתן היה להבחין בו מבעוד מועד, שכן התובעים אמנם ביקרו לראשונה בדירה וחתמו על הסכם השכירות עוד בטרם בוצע השפוץ, אולם מעדות התובעת 1 עולה כי התובע 2 ביקר בדירה שוב טרם כניסתם ובמהלך השפוץ (עמ' 6 לפרוטוקול שורות 10-7), ולגירסת הנתבע "כימעט על יום" במהלך השפוץ (עמ' 19 לפרוטוקול, שורה 22) אך לא הוכחה כי כל טענה בנושא זה עלתה עת ניתן היה לפותרו, מה גם שכפי שיוצג להלן בשלב השפוץ עלתה הצעה מצד הנתבע לביטול החוזה אך התובעים בחרו לקיימו.
...
עגמת נפש
אזכיר כי כל מקרה בו צד לחוזה מפר את החוזה יוצר מידה של עגמת נפש אצל הצד שכנגד אך לא כל מקרה כזה מצדיק פסיקת פיצוי בשל ראש נזק זה, וכבר הורנו בית המשפט העליון (כאן מתוך ע"א 8588/06 דוד דלג'ו נ' אכ"א לפיתוח בע"מ (11.11.2010) פסקה 31) –
"... פיצוי לא ממוני בדיני חוזים אינו ניתן דרך שגרה. הוא מצטמצם למצבים שבהם לנזק הכלכלי נתלוותה הפרה בוטה של יחסי אמון, או של יחסי תלות ששררו בין הנפגע לבין המפר, או במצבים של זדון, התנהגות מעליבה או פוגענית במיוחד ... הגישה השיפוטית להענקת פיצויים על נזק לא ממוני ננקטת על דרך הצמצום וההגבלה ...".
הדעת נותנת כי הפרת חוזה הנוגעת לדירת מגורים שכורה של אדם וליכולתו להנות ממנה באופן סביר יכולה להכנס לגדר ההפרות המצדיקות במקרים המתאימים פסיקת פיצוי בגין עגמת נפש, באשר מדובר בתלות השוכר במשכיר ביחס לקורת הגג שלראשו ולראש משפחתו והבסיס לשלוותו, אלא שבענייננו לא מצאתי כי התקיימה הפרה יסודית של החוזה מצד הנתבע ובוודאי שלא כזו המצדיקה את הפעלת החריג של פיצוי בגין ראש נזק זה, במיוחד כאשר לפחות בעניין הנזילה מנעו התובעים עצמם את פתרון הבעיה בסופו של דבר.
הוכח כי התובעת 1 החליקה עקב ההצפה השניה וכתוצאה מכך, בהיותה בשלב מתקדם להריונה, פנתה בדחיפות לחדר המיון ונבדקה ולמרבה השמחה לא אונה לה או לעובר כל רע.
דא עקא, לא ניתן להקל ראש בחרדה הגדולה לבריאות העובד שהיא מנת חלקה של אישה בהריון מתקדם הנופלת וסופגת מכה, גם אם בסופו של דבר הוברר כי שלום לעובר ובעובדה שאירוע כזה גורם לה עגמת נפש ניכרת המצדיקה פיצוי.
סוף דבר
מכל האמור במצטבר נובע כי התביעה מתקבלת בחלקה הקטן, כך שאני מחייב את הנתבע להשיב לתובעים את דמי השכירות שגבה מהם ביתר בסך 7,467 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק כחוק ממועדי פרעון כל אחד משני השיקים – 10.10.21 ו-10.11.21 בהתאמה, וכן לפצות את התובעת 1 בגין עגמת נפש בסך של 1,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 11.7.21.