מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול חוזה שכירות בשל איחור של 14 יום בתשלום שכר הדירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במכתב נטען כי בנגוד לאמור בהסכם השכירות, נימסרה החזקה לאינוואשיין רק בחודש 4/2019, כלומר באיחור של 11 חודשים.
הסכם השכירות של שוכר המשנה יוסב לחברה וכל תשלומי שכר הדירה של "גיל", החל מ-1/1/2020, ישולמו ישירות לחברה.
יתרה מזאת, הואיל ואינוואשיין לא שילמה דמי שכירות, עומדת לחברה הזכות לטעון לביטול הסכם השכירות בשל הפרתו.
...
על כן אני דוחה את בקשת המנהל המיוחד.
בשים לב לכל האמור, אני מורה למנהל המיוחד לנקוט בהקדם בכל הצעדים לגביית חוב דמי השכירות מאינוואשיין, לרבות בדרך של נקיטת הליכים לפירעון ההמחאות שנמסרו על ידי אינוואשיין לחברה.
עוד אני מורה למנהל המיוחד לפעול לתפיסת החזקה במושכר ולפעול להשכרתו בשוק החופשי.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

· בהסתמכותו על התחייבות הנתבעת ועל בסיס ציפייתו כי הדירה תמסר לידיו במועד שנקבע, הוא התחייב להשכירה לאדם אחר החל מיום 1.5.19, אלא שבעקבות האיחור בעקבות האיחור במסירה ולאור העובדה שהליקויים שנמצאו בדירה לא תוקנו כלל, הוא נאלץ לבטל את הסכם השכירות עליו חתם ולהשיב לשוכר את דמי המקדמה שקיבל ממנו.
· בהתאם לסעיף החוק שצוטט לעיל וההלכה הפסוקה הנוגעת אליו, אני סבורה כי על הנתבעת לפצות את התובע בתשלום הסכום הנידרש על ידו – סכום של 8,775 ₪ (שכר דירה בסך של 3,900 לחודש (בהתאם להסכם השכירות שצורף) + 1,950 ₪ לחצי החודש הנוסף X 150%).
הסכום הכולל של 10,475 ₪ ישולם בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לנתבעת, שאם לא כן יישא הפרישי הצמדה וריבית כחוק עד ליום התשלום בפועל.
...
· בהתאם לסעיף החוק שצוטט לעיל וההלכה הפסוקה הנוגעת אליו, אני סבורה כי על הנתבעת לפצות את התובע בתשלום הסכום הנדרש על ידו – סכום של 8,775 ₪ (שכר דירה בסך של 3,900 לחודש (בהתאם להסכם השכירות שצורף) + 1,950 ₪ לחצי החודש הנוסף X 150%).
· בנוסף לכך, ולאור הסכמי השכירות שצורפו לכתב התביעה, אני סבורה כי גם דרישת התובע לתשלום הסך של 1,200 ₪ בגין ההפרש בין סכומי השכירות השונים – זה שהוא יכול היה לקבל וזה שקיבל בפועל, מוצדקת.
עם זאת, והגם ש"על טעויות צריך לשלם", אני סבורה כי לנוכח נכונות הנתבעת בסופו של דבר להתקין את הדלת והתנגדות התובע מנגד, אזי לא יהא זה נכון לחייבה בפיצויו בגין כך גם כן. התוצאה הא אפוא שהתביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר שכשלו המגעים שלח ב"כ התובע לנתבע ביום 12.5.2019 מכתב הודעה על ביטול הסכם השכירות בו נידרש הנתבע לפנות את החנות תוך 7 ימים ממועד קבלת המכתב, וכן מצוין בו כי על פי ההסכם מוטלת חובת פיצוי בסך של 150 דולר ליום עבור כל יום של איחור בפנוי (המכתב וכן אישור מסירה מיום 14.5.2019 צורפו כנספח ד1 לכתב התביעה ואושרו על ידי הנתבע בסעיף 23 לתצהירו).
נקבע כי "גם אם הנתבע שילם בגין חלק מהשיפוצים שהתובע היה אמור לבצע, הרי שמדובר בחלק מיזערי". לבסוף נקבע כי "לא הוכח כי הנתבע תיקן את הביוב על חשבונו או כי הייתה הסכמה של התובע שהתיקון יהיה בפועל כנגד תשלום שכר הדירה". תוצאת פסק הדין הייתה כי על הנתבע לפנות את הנכס תוך 10 ימים.
תביעה זו ממוקדת בשני סוגי תניות בחוזה – האחד, עניינו בתשלום דמי שכירות, תניות שאין מחלוקת שהצדדים נהגו כלפיהם בהתאם לרשום בחוזה; והסוג השני עניינו בפצוי בגין איחור בפנוי- תניות שלא נטען לגביהן להיתנהגות שונה של הצדדים.
מאחר שבתביעת הפינוי נקבע כי הנתבע הפר את החוזה בין הצדדים לאחר שלא שילם דמי שכירות, ומאחר שקביעה זו מהוה מעשה בית דין בהליך זה וממילא נקבעה גם בפסק דין זה לעיל, יש לקבוע כי ההודעה על ביטול החוזה שנמסרה על ידי התובע לנתבע ביום 14.5.2019 ודרשה פינוי הנכס תוך 7 ימים הנה הודעה כדין.
א. לפיו "המשכיר מתחייב לבנות על חשבונו שירותים במידה ויידרש לכך על ידי רשות הרשוי עבור רשיון עסק למושכר". התובע העיד כי בחנות היו שירותים בעת השכרתה לנתבע (עמ' 14 לפרוטוקול ש' 35).
...
כאשר נשאל האם את מפתח החנות החזיר לתובע רק ביום 18.8.2020 השיב: "לא נראה לי כי היה לו מפתח קודם והוא נעל אותי מחוץ לחנות במשך חודשים..." (עמ' 23 לפרוטוקול ש' 30).
המסקנה היא כי אין לקבל את טענת הנתבע באשר להפרת החוזה על ידי התובע.
לפיכך ישלם הנתבע לתובע סך של 199,000 ₪; וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 25,000 ₪ והוצאות משפט.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 25.11.2021 פנה המבקש למשיבים במכתב, ודרש כי יפנו את הדירה תוך 14 ימים, בטענה כי המשיבים הפרו את הסכם השכירות בכך שאיחרו בתשלום שכר הדירה עבור חודש דצמבר 2021.
ביום 8.12.2021, השיב המבקש למכתב בא-כוח המשיבים במכתב נוסף מטעמו, במסגרתו עמד על רצונו להביא לסיום הסכם השכירות עקב הפרתו מצד המשיבים, וכן ציין כי הוא מסרב להארכת תקופת השכירות, וזאת עקב מכירת הדירה.
בבקשה נטען כי יש להורות על ביטול פסקי הדין של הערכאות קמא, ולקבוע כי על המשיבים לפנות את הדירה באופן מיידי, וכי היה עליהם לפנותה עד ליום 13.3.2022.
...
לאחר עיון בבקשה ובתשובה לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות מכוח סמכותי לפי תקנה 148א לתקנות.
משבאנו לכלל מסקנה, כי אין תוחלת בערעור, אחת דינו – לדחייה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה (להלן גם: "השוכרת") שכרה דירה בפתח-תקוה מהמבקש (להלן גם: "המשכיר").
ב) סך 3080 ₪ הפסד דמי שכירות בכך שהדירה נותרה ריקה למשך 14 יום החל מיום1.11.2022 עד 15.11.2022, לפי חלק יחסי מתוך 6,700 ₪ לחודש מההסכם מיום 19.10.2022.
בכתב התביעה נטען כי השוכר החדש הוא זה שבקש לבטל בגלל ההפרה הצפויה.המשכיר לא מצא לנכון להביא את מר שוחט לעדות, ובשים לב להוראות הסכם השכירות שנחזה להיות חתום עם השוכר החדש, תמוה בעיני בית המשפט מדוע מצא המשכיר לשלם פיצוי בסך הנטען באותו יום ממש בו היה אמור להתחיל החוזה עמו.
נקבע כי דין התביעה שכנגד דחייה "גם לו היה בית המשפט נותן אמון בטיעון הנתבע". בשים לב לסעיף 11 להסכם בין המשכיר ומר שוחט ובו נרשם, כי ככל שמי מהצדדים יפר ההסכם הפרה יסודית, ניתנת לצד השני שהות של 14 יום לתיקון ההפרה ובענייננו עוד ביום 1.11.2022 מצא המשכיר לשלם למר שוחט – השוכר החלופי פיצוי מוסכם.
בית משפט התיר קזוז בסך 500 ₪ מסכום הפיקדון וזאת בגין איחור של יום אחד בהשבת המושכר ולכן חייב המשכיר לשלם סך 14,500 ₪ ו- 500 ₪ הוצאות ודחה התביעה שכנגד.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים שבהם עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים.
קריאת פסק הדין מובילה למסקנה ולפיה בית משפט לא קיבל את גרסתו ועדותו של המבקש.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו