לאחר דיון במעמד הצדדים – בגדריו הוסיפה המשיבה טענה נוספת, לפיה ההסכם בטל מעקרו מטעמי תקנת הציבור, בהיותו תולדה של אלימות אשר הופעלה נגדה על ידי המבקש – קבע בית המשפט לעינייני מישפחה, בהחלטתו מיום 12.4.2021, כי הסמכות העניינית לידון בתביעה לביטול ההסכם נתונה לו. בית המשפט הטעים כי כאשר עסקינן בעילות לבר-הסכמיות שתוצאת קבלתן היא בטלות מוחלטת של ההסכם, אין העדפה לכך שהדיון יתקיים לפני הערכאה שאישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין.
...
לאחר עיון בכתובים אשר הונחו לפניי על ידי בעלי הדין, החלטתי לדון בבקשה דנן כבערעור במסגרת סמכויותיי לפי סעיף 26(4) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, ותקנות 149(2)(ב) ו-138(א)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
כמו כן החלטתי לקבל את הערעור, לבטל את ההחלטות קמא – זאת של בית המשפט המחוזי וזאת של בית המשפט לענייני משפחה – ולקבוע כי הסמכות העניינית לדון ולהכריע בתוקפו של הסכם הגירושין נתונה בידי בית הדין הרבני.
לאור כללי הסמכות העניינית, אשר נמצאים עמנו מקדמת דנא, סבורני כי בקביעתו אחרונה זו של בית המשפט המחוזי נפלה שגגה.
הערעור מתקבל אפוא, וההחלטות קמא מבוטלות בזאת.
אני קובע כי הסמכות לדון בכל טענות המשיבה בדבר זכאותה לביטולו של הסכם הגירושין ובטלות ההליך אשר התקיים בבית הדין הרבני מסורה לבית הדין הרבני, ולו בלבד.