גדר המחלוקת וגדר ההליך
טענתו המרכזית של התובע היא שביטול ההסכם על-ידי המנוח נעשה שלא כדין ובחוסר תום-לב. התובע מדגיש כי ההסכם בין הצדדים נוסח על-ידי באת-כוחו של המנוח (התובע לא היה מיוצג), וכי לאחר החתימה הוא – התובע – החל לפעול בהתאם להסכם: תשלום מקדמה לחברת החשמל, שכירת אנשי מיקצוע, קיום סיורים מקדימים עם נציגי חברת החשמל, קביעת תואי להנחת התשתיות, ותחילת חפירות והטמנת כבלים באדמה.
וזו לשונו של סעיף 12 להסכם:
12.1 לפני תחילת ביצוע עבודות כלשהן במושכר ובכל חלק מחלקיו, על ידי השוכר, מי מטעמו או עבורו, מתחייב השוכר לערוך ולקיים על חשבונו "ביטוח עבודות בהקמה", אצל חברת ביטוח מורשית כדין בישראל ובעלת מוניטין בקשר לכל עבודה המבוצעת על ידו, מי מטעמו או עבורו במושכר, לרבות ציוד, מערכות ומכונות אשר ישמשו את עסקו של השוכר וכן תיקונים, שיפוצים, שיפורים, שינויים ותוספות שייעשו במושכר, אם ייעשו.
...
כשלעצמי, דומני כי התוצאה שהתקבלה בסופו של דבר לא הייתה מחויבת המציאות, והרושם הוא שניתן היה למנוע אותה אילו שני הצדדים היו פועלים ביתר זהירות, תשומת לב ורצון טוב.
מכל מקום שוכנעתי כי התנהלותו של התובע תרמה לכישלון ההתקשרות, ולאחר שנתתי את דעתי למבחני חלוקת האחריות שהוצעו בפסיקה (ובהם: מידת חוסר תום הלב, השוואת התרומה הסיבתית, ושילוב בין מדדים אלה), מצאתי להשית עליו אשם תורם בשיעור של 50% (עוד ראו: עניין שמואל רונן הנ"ל, עמ' 227; ע"א 11120/07 שמחוני נ' בנק הפועלים בע"מ, פסקה ל' לפסק דינו של כבוד השופט רובינשטיין (28.12.2009); עוד ראו: ע"א 4553/06 מדינת ישראל, משרד הבינוי והשיכון נ' מי ערד חברה להנדסה פיתוח ובנין בע"מ (בפירוק) (14.10.2010)).
סוף דבר
לאור המקובץ, על הנתבעת לשלם לתובע סך של 1,450,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.