מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול חד צדדי של חוזה שכירות שלא עקב הפרתו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בימים הראשונים לקיומו של ההסכם, מיום 3/5/20 עד ליום 10/5/20, הצדדים מנהלים תיכתובות המצביעות על פעולות המבקשות לקיים את ההסכם, כגון, ספירת המזגנים בנכס, קבלת הצעות מחיר לרהיטים, בדיקת רכישת ציוד לחדרים, בדיקה והחלפת מנעולים ומפתחות, קופה קטנה, ועוד, וברקע, התכתבות המתייחסת ל"אליהו" המשכיר הקודם של הנכס, שהתובע עבד איתו בעבר והיחסים לא הסתיימו ברוח טובה (התכתבות ביום 6/5/20).
החל מיום 1/6/20 ממשיכה ההדרדרות ביחסים בין בעלי הדין, שמגיעה לניבולי פה מצד התובע ביום 4/6/20, "לך תיזדיין רמאי", "זבל" "רמאי" "תאכל אותך קורונה וכל החרא שבעולם", "שתהיה מורדם ומונשם בע"ה". על זה משיב הנתבע: "לשונאים שלי לא הייתי מדבר בצורה כזאת. מאחל לך רק טוב תחזיר לי את המפתחות של המשרד במיידי". על זה משיב התובע: "לך תמצוץ זין של גמל" "לך תביא מישטרה יא אפס". ביום 8/6/20 מעביר ב"כ התובע לנתבע מכתב הנושא כותרת "דרישה לפצוי בעיניין אודי בר (בר השגה) בעקבות הפרה יסודית של הסכם בינך לבין מרשי". נטען במכתב כי הנתבע הפר הפרות רבות ושונות את החוזה ואף הגדיל הנתבע לעשות וביטל את ההסכם באופן חד צדדי.
"בחוזים מקובל להבחין בין המבוא לחוזה לבין עיקר החוזה. כן מקובל להבחין בין גוף החוזה לבין כותרות החוזה. לעתים נתנו הצדדים שם לחוזה שביניהם. חלוקות אלה ואחרות מסייעות לפירוש החוזה. הן משפיעות על הבנת מיתחם המשמעויות הלשוניות. על כן אין להיתעלם מחלוקת החוזה לחלקים שונים. לחלוקה זו משמעות פרשנית. עם זאת חשיבות זו היא מוגבלת. היא משפיעה על קביעת משמעותו הלשונית של החוזה. אין היא משפיעה על קביעת משמעותו המשפטית". (אהרן ברק, פרשנות במשפט - החוזה (תשס"א), פרק 3 לשון החוזה עמוד 6).
...
אציין, שלא הובאה תשתית ראייתית מספיקה באשר להתנהלות הצדדים טרום החוזה ולא ניתן לקבוע קביעות עובדתיות על יסוד תשתית זו בכדי להגיע למסקנה בטענה להתנהלות בחוסר תום לב במשא ומתן.
באשר לאובדן דמי שכירות בסך של 52,900 ₪ והשבת המחאות בסך של 7,100 ₪, אני סבורה כי הנזק הנטען כלל לא הוכח.
אשר על כן, נוכח המסקנה שהחוזה בוטל באופן הדדי על ידי הצדדים, ללא שנדרשת הפרה, כך על פי החוזה, הכול כמפורט לעיל, נדחית התביעה שכנגד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

בפני תביעה קטנה שעניינה בטענות התובעים, מיכאל טל ובתאל אביבית איפרגן (להלן: טל ו-איפרגן) כי הנתבעות, רבקה ליימן ורונית סופר (להלן: ליימן ו-סופר) הפרו את הסכם השכירות אשר נחתם בינהם באופן חד צדדי.
התובעים ציינו, כי ביום 24.7.2022 הודיעו להם הנתבעות על ביטול חד צדדי של החוזה, והם החלו לחפש דירה אחרת להשכרה.
בין הצדדים הוחלפו 3 טיוטאות הסכמי שכירות אשר לא נחתמו על ידי הצדדים עקב אי הסכמות (כל פעם מצד אחר).
...
בסופו של דבר, הצדדים לא חתמו על חוזה וכן לא הועברו ההמחאות לתשלום השכירות.
אני סבור כי הנתבעות פעלו לייצר מצב שבסופו ייחתם חוזה שכירות, בוודאי שזו הייתה נטיית לבם של התובעים שאף חתמו על טיוטת חוזה.
לסיכום הדברים - לאחר שמצאתי כי אמנם התגבש חוזה שבעל פה בין הצדדים, אך בהמשך בוטל לאור המחלוקות שנתגלעו ביניהם, ומשלא הוכחו בפני נזקי התובעים בגין הסתמכותם על מגוריהם בדירה שלא מומשו, ומאידך, התרשמותי כי גם לנתבעות נגרמו נזקים כתוצאה מהאירועים ו"פיצוץ" החוזה ביניהם, מצאתי לדחות את התביעה ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדובר בתביעה כספית ע"ס 238,000 ₪, שלפי הכתוב בסעיף 1 לכתב התביעה, "עילתה בהפרת חוזה שכירות למגורים, המוגשת ע"י שוכר דירה נגד משכיר הדירה, בשל הפרה יסודית של תנאי הסכם השכירות מצד המשכיר, המקימה לתובע זכות לביטול חד צדדי של הסכם השכירות כדין – ולקבלת סעד של פיצויים והשבה". יצוין כי בהמשך כתב התביעה נטען בנוסף גם ל"ביטול הסכם השכירות בשל פגמים בכריתתו" ("הפרת חובת תום לב בניהול משא ומתן, הפרת חובת הגילוי והנאמנות, הטעה").
בקשת הסף - נדחית מצאתי לדחות הבקשה, מהטעמים העקריים הבאים: באשר לנתבעת 2: הנתבעת 2 טוענת להיעדר יריבות, מאחר שהנתבעת 1 אינה בעלת הדירה המושכרת ומאחר שחוזה השכירות לא נעשה עימה (אלא נעשה בין התובע לבין הנתבע 1 בלבד).
...
התובע מעלה בסעיף 2 לתשובתו לבקשת הסף טענות עובדה נוספות וחדשות (בדבר מצג רלוונטי לפיו הדירה המושכרת כן הייתה בבעלות הנתבעת 2 ובדבר מגעים רלוונטיים שקוימו עם נציג הנתבעת 2), אך אין בידי לקבל טענות אלו, מאחר שטענות אלו אינן רלוונטיות ואינן קבילות/תקפות: ראשית, הטענות לא נטענו בכתב התביעה ומדובר לכאורה בהרחבת חזית אסורה (וכידוע בקשת הסף מוכרעת עפ"י לשון כתב התביעה); ושנית, הטענות נטענו ללא כל תצהיר ואסמכתא.
בקשת הערובה - נדחית אין צורך לחזור ולצטט כאן את המסגרת הנורמטיבית הרלוונטית המוכרת והמושרשת היטב בפסיקת בית המשפט העליון.
חזקה על הנתבעים שהם מכירים את קהל היעד שלהם ואת הלקוחות שהם משכירים להם דירה מיוחדת ויקרה זו. אין בידי לקבל את טענות הסף שטענו הנתבעים גם במסגרת בקשה זו, משדחיתי מעלה את בקשת הסף המקבילה שהגישו הנתבעים.
סיכום שתי הבקשות נדחות.
הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות הבקשות בסך 6,000 ₪, ללא קשר לתוצאות הליך אחר כלשהו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בשל הפרת הוראות ההסכם על ידי הנתבעים, התובעים נאלצו לוותר על תקופת האופציה שכן המושכר לא היה ראוי למגורים כפועל יוצא מליקויים שהיו בו שאינם באחריות התובעים על פי ההסכם.
האופציה בוטלה באופן חד צדדי ע"י התובעים.
בהמשך להחלטתי מיום 26.6.23 ולסריקת הפרוטוקול המוקלד לתיק ביום 27.6.23 ניתן פסק דין זה. דיון ביום 29.5.17 נחתם הסכם שכירות בין הצדדים (להלן: "ההסכם הראשון") וביום 1.8.18 נחתם הסכם שכירות חדש (להלן: "ההסכם השני").
הנתבע לא נחקר על תדפיסי חשבון שצרף (נספחים 13-14 לכתב הגנה) לצורך הוכחת טענתו לפיה העביר לתובעים תשלומים בגין קזוז תשלומי שימוש של חשמל, מים, ארנונה והכל באופן מדויק, בהתאם ל2 ההסכמים ולפי השעונים של הצדדים.
...
לאור האמור לעיל, טענת התובעים לפיה הנתבעים חבים להם סך 4,200 ₪ וסך 3,560 ₪ - נדחית.
בקשתם כי בית המשפט יחייב את הנתבעים לשלם להם סך של 15,000 ₪ בגין עוגמת נפש מעידה על נסיונם להתעשר שלא כדין ודינה להידחות.
לאור המפורט מעלה, התביעה מתקבלת, באופן חלקי, כדלקמן: הנתבעים ישיבו לתובעים סך של 5,000 ₪.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע יש לדחות את התביעה נגדו, מאחר שהתובעת היא זו שהפרה את הסכם השכירות, וההוראה לביטול השיקים ניתנה משום שלא שעתה לפניותיו ולא תקנה ההפרות.
ביטול השיקים על ידי הנתבע, נעשה שלא כדין ומהוה משכך הפרה יסודית של ההסכם, כפי שנקבע בע"א 765/82 אלתר ואח' נ' אלעני, פד"י לח (2) 701, 708-709 (1984): "כאשר החיובים עצמאיים, חבותו של כל צד לחוזה עומדת בפני עצמה, גם כאשר לא עמד הצד השני במילוי חיוב כלשהוא שהוטל עליו. תרופתו של הנפגע, במקרה זה, היא זו המתגבשת לפי חוק החוזים, אך עליו לקיים את חלקו בהסכם, כל עוד החוזה אינו בטל. הדוגמה שמקובל לתתה, היא זו של דייר הגר בשכירות. החיוב לשלם את שכר הדירה הוא עצמאי ואינו תלוי בחובתו של בעל הבית לשמור על תקינות המושכר (והוא כל עוד לא קובע אחרת), אפילו הפר האחרון את חובתו החוזית, עדיין חייב הדייר בתשלום השכר החוזי, כל עוד החוזה בר תוקף". יישומה של הלכה זו בעניינינו מעלה, שככל שלדידו של הנתבע, הפרה התובעת את הסכם השכירות כלפיו "הפרה יסודית", התרופה העומדת לו על פי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א – 1970, היא באפשרות ביטולו של ההסכם.
המסקנה המתקבלת מכל האמור היא, כי במאזן ההסתברויות במשפט האזרחי, הוכח כי ביטול השיקים ואי תשלום דמי השכירות על ידי הנתבע, באופן חד צדדי וללא הסכמה, עולה כדי "הפרה יסודית" של ההסכם בין הצדדים.
...
לטענת הנתבע יש לדחות את התביעה נגדו, מאחר שהתובעת היא זו שהפרה את הסכם השכירות, וההוראה לביטול השיקים ניתנה משום שלא שעתה לפניותיו ולא תקנה ההפרות.
פועל יוצא של האמור הוא, שדין התביעה לפינוי המושכר ולסילוק ידו של הנתבע ממנו – להתקבל.
סוף דבר; התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת בתוך 30 ימים מהיום הוצאות משפט (האגרה ששולמה) ושכר טרחת עו"ד בסך של 10,000 ₪ (כולל מע"מ), שיישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו