אשר לקבלן האלומיניום, טען מר פינקלשטיין כי אינו זוכר האם הגיע לראות את חדירת המים, ומכל מקום, הייתה עמו מחלוקת כספית (שם, שו' 24-18).
בין היתר, לעתים מר אמסילי סיכם עם קבלן משנה על דרך ביצוע עבודה באופן מסוים, אך משהגיע לבקורת מאוחרת ראה כי הדברים בוצעו אחרת בשל החלטת מר פינקלשטיין שלא הובאה לידיעתו ולאישורו.
בין בשל כך ובין אחרת, סעיף 7 לחוק קובע כי "אין בהוראות חוק זה כדי לגרוע מתרופה אחרת בשל הפרת חוזה". בכך משמיע לנו החוק כי בכל העניינים הללו יחולו חוקי החוזים הכלליים, לצד ההוראות הספציפיות בחוק חוזה קבלנות.
בחינת ארבע סוגיות משנה המקרינות על מערך יחסי הצדדים, ובפרט על אחריות חב' אמסילי
אחר שעמדנו על כך שלחב' אמסילי חלק לא מבוטל בליקויי הבנייה שנגרמו למבנה, עלינו להדרש לארבע סוגיות משנה המקרינות על תוקף טענות הצדדים, ועל אחריותה המתפרשת מכך של חב' אמסילי: סוגיה ראשונה - אימתי היתרחשו הנזקים מושא התביעה; סוגיה שנייה - האם חב' אנטון הודיעה לחב' אמסילי אודות הליקויים תוך זמן סביר לאחר שגילתה אותם; סוגיה שלישית - האם חב' אנטון העניקה לחב' אמסילי היזדמנות נאותה לתקן הליקויים; סוגיה רביעית - בחינת היחס בין חב' אמסילי למהנדס אלכס טרפר בעיניין תאום, ניהול ופקוח על קבלני המשנה.
סעיף 7.1 להסכם קובע: "הקבלן אחראי בכל תקופת הבצוע, עד מועד השלמת הבנייה (כולל טופס 4) לכל נזק, הפסד או הוצאה שייגרמו למזמין בקשר עם ו/או כתוצאה של העבודות נשוא הסכם זה ו/או עקב מעשה או מחדל של הקבלן או של כל הבא מכוחו... במידה והמפקח הורה בכתב לקבלן לתקן ליקוי, מחדל או הפרה והקבלן לא פעל לתיקון בזמן סביר אזי הקבלן מתחייב לפצות את המזמין מיד עם דרישתו בעד כל נזק או הפסד שייגרם כאמור...".
סעיף 12.2 להסכם מוסיף וקובע: "תיקונים יבוצעו תוך 7 ימים על ידי הקבלן בהוראה בכתב על ידי המזמין".
שילובן של הוראות ההסכם מלמד כי לקבלן, חב' אמסילי, אחריות לבצוע התיקונים תוך זמן סביר ממועד הדרישה, ובילבד שהדרישה הועברה אליו בכתב על ידי המפקח או על ידי המזמין.
בע"א 5892/06 אליהו דואק נ' המועצה המקומית גדרה (19.5.2009), קבעה כב' השופטת חיות: "חובת תום הלב הקבועה בסעיף 39 לחוק החוזים משמעותה, בין היתר, כי על הצדדים לחוזה לפעול בהגינות לשם הגשמת כוונתם המשותפת, על פי רוח העסקה ובשיתוף פעולה תוך היתחשבות באינטרסים של הצד האחר. עמידה דווקנית על לשון החוזה אף שהיא נוגדת בבירור את כוונתם המשותפת של הצדדים ואת רוח החיובים הכלולים בו וכן סרוב לשתף פעולה עם הצד השני על מנת להעמיד דברים על דיוקם ולאפשר את הוצאת העסקה אל הפועל, יש בה משום הפרת חובת תום הלב והפרה של חובה זו מהוה הפרה של החוזה (ראו: ע"א 3912/90 Eximin S.A, תאגיד בלגי נ' טקסטיל והנעלה איטל סטייל פראררי בע"מ, פ"ד מז(4) 64, 78-76 (1993); ע"א 2871/00 ח'ורי נ' בנק מרכנתיל דיסקונט, פ"ד נז(6) 319, 329 (2003); שלו, דיני חוזים, 111-105)" (סעיף 16 לפסק הדין) (ההדגשות אינן במקור).
...
אני מחייב את הנתבעים 2-1 בהוצאות ובשכ"ט חב' הראל בסך 20,000 ₪ בגין ההודעה לצד שלישי ששלחו נגדה, וכן מצאתי לחייב את מר פלדמן בהוצאות ובשכ"ט חב' הראל בגין ההודעה לצד רביעי ששלח נגדה בסך 20,000 ₪ נוספים.
אשר לחב' מ.ס.מ.ש - לאחר שנמצא כי יש לקבל ההודעה לצד שלישי נגדה, באופן חלקי, ועל יסוד הנימוקים לעיל, אני מחייב את חב' מ.ס.מ.ש לשלם לתובעות 244,000 ₪.
רק הודות לניתוק הקשר הסיבתי על רקע העבודה שביצעה חב' פלס לפני התרחשות הליקויים מושא התביעה, באתי למסקנה לדחות התביעה נגדו.