דקל, מכרזים, מציין לעניין זה כי (כרך ב', עמ' 311-310):
"פגם שנפל בהצעה הזוכה לא יוביל בדרך כלל לביטול המיכרז בכללותו, אלא רק לפסילת ההצעה הזוכה ולביטול החלטתה הסופית של וועדת המכרזים. ביטול המיכרז יהיה מוצדק בנסיבות שבהן הפגם הנטען נפל במיכרז עצמו כגון שהמכרז נוסח באופן פגום שאינו מאפשר את יישומו, כשתנאי המיכרז שונו לאחר שההצעות כבר הוגשו, כשהתגלה ניגוד עניינים בועדת המכרזים או כשכלל ההצעות שהוגשו למכרז היו פגומות או בלתי ראויות".
וראו את שנאמר בעע"מ 7111/03 "יוסף חורי" חברה לעבודות בנין בע"מ נ' מדינת ישראל ע"י מינהל מקרקעי ישראל, נח(6) 170 (2004, פסקה 15 לפסק דינו של כב' הנשיא אהרן ברק):
"ביטול מיכרז לשם עריכתו מחדש אינו דבר של מה בכך. הוא מסכן את עיקרון הסודות והשוויון, שהוא מאושיות שיטת המיכרז. יש להמנע מצעד כזה ככל שניתן. אמנם, במקרים חריגים ויוצאי דופן ייתכן כי לא יהיה מנוס מלבטל מיכרז בשל סתירות פנימיות מהותיות או בשל טעויות חמורות שנפלו בהכנתו".
וכן יפים דברים שנאמרו בעע"מ 4529/15 אורט ישראל (חל"צ) נ' המועצה המקומית דלית אל כרמל (פורסם בנבו, 2015, פסקה 15 לפסק דינו של כב' השופט מני מזוז):
"ביטול המיכרז כולו הוא סעד השמור למקרים חריגים, כאשר אין דרך חוקית אחרת לריפוי הפגם שנפל בו .... הטעם להיותו של סעד הביטול חריג הוא כפול: ראשית, ביטול המיכרז עלול לפגוע באנטרס הצבורי בשל כך שההתקשרות עם המציע הזוכה תדחה, ובכך יידחה מימוש התכלית הציבורית שלשמה נערך המיכרז. ובמקרים מסוימים כאשר אין אפשרות לדחות את מימוש תכלית המיכרז ....ביטול המיכרז עלול להוביל להתקשרות שלא על פי מיכרז כלל ..... שנית, ביטול המיכרז פוגע מטבע הדברים באנטרס ההסתמכות והציפייה של המציע שזכה במיכרז, ופגיעה זו בודאי אינה מוצדקת כאשר הפגם שנימצא אינו בהצעתו של הזוכה אלא בהתנהלות ועדת המכרזים. ביטול המיכרז גם יעמיד את המציע שזכה בעמדת נחיתות ביחס למציעים במיכרז החדש, שכן הצעתו כבר נחשפה. לעתים קיימת פגיעה גם בהיבט של הפסד הזדמנויות עסקיות אחרות עליהן ויתר המציע לצורך הישתתפות במיכרז ....על כן, ככל שניתן לתקן את הפגם על ידי החזרת הענין לועדת המכרזים כדי שזו תקבל החלטה מתוקנת, מבלי שהדבר יפגע בעיקרון השויון - זוהי "דרך המלך" שיש לצעוד בה. ודוק: החזרת הענין לועדת המכרזים גם היא בגדר סעד של ביטול מעשה מנהלי, אלא שמדובר בבטול נקודתי של החלק הפגום בלבד ולא ביטול ההליך המנהלי כולו.
...
בית המשפט דן אחת לאחת בטענות התובעת, ועל אף שמצא לנכון לקבל את חלקן, לא מצא לנכון בסופו של יום להיעתר לעתירה.
סוף דבר
נוכח המפורט לעיל, אני רואה לנכון לקבל התובענה בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 1,806,267 ₪.
הנתבעת תשלם הוצאות התובעת ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 100,000 שקלים.