הנתבעת טוענת לסופיות הרישום בפנקסי המקרקעין, ומפנה לסעיף 81 לפקודת הסדר זכויות במקרקעין [נוסח חדש], תשכ"ט-1969 (להלן: "פקודת ההסדר") ולסעיף 125 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין"), לפיהם רישום זכויות במירשם המקרקעין לאחר הליך הסדר מהוה ראיה חותכת לתוכנו, ומבטל כל זכות סותרת, בכפוף לחריגים הקבועים בסעיפים 97-93 לפקודת ההסדר.
לעניין זה ראה – גורן, עמ' 184:
"במסגרת סעיף 8 לחוק ההתיישנות נבחנת הידיעה בפועל והידיעה בכוח של התובע על פי מבחן אובייקטיבי של האדם הסביר והאמצעים הסבירים, תוך היתחשבות בנסיבות העניין, להבדיל מתכונותיו ונסיבותיו האישיות של התובע..."
בעניינינו, פטר עצמו התובע באמירה כללית כפי שנוסחה בסעיף 4 ל -"תגובת התובע לבקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף" מיום 21.8.16, שם דחה התובע את טענת השהוי וההתיישנות, וטען כי רק לאור הליכים משפטיים שנקטה הנתבעת נגדו ונגד בנו בשנת 2012 בקשר לבנייה במקרקעין "רק אז נכח לדעת בודאות כי המדינה טוענת לבעלות על כל השטח שלו נשוא התביעה ולא רק על מיגרש הבנייה, מקום שבו בנו מוחמד הקים את דירת המגורים שלו, דהיינו בשנת 2012".
התובע לא נתן כל הסבר מדוע הוא ו/או אביו המנוח לא פעלו לרישום זכויותיהם במירשם המקרקעין, מדוע לא ביררו את מצב הזכויות של המקרקעין, הן במועד חתימת ההסכם (שכידוע, הליך ההסדר פורסם 4 שנים טרם הרכישה- 1952) או בכל השנים שלאחר הרכישה- במהלך החמש שנים שהמשיך הליך ההסדר- עד שנת 1961 ובכל מועד לאחר מכן.
בנסיבות אלה, ולפי סעיף 81 לפקודת ההסדר, זכותו של התובע בוטלה לאחר רישום המקרקעין בפנקסים לאחר ההסדר (ראה מוטי בניאן דיני מקרקעין עקרונות והלכות עמ' 270 (מהדורה שניה, 2004), והאסמכתאות שצוינו שם), ולהלן אבחן אם קיימים סעיפי חוק הרלוואנטיים לענייננו ומסייגים את תחולת סעיף 81 לפקודת ההסדר.
...
ולו על מנת להפיס במעט את דעתו של התובע, בחנתי את התביעה לגופה ומצאתי כי התובע לא עמד בנטל הנדרש וכי יש לדחות את התביעה גם לגופה.
על עמדה זו לפיה בנו מעוניין לרכוש הקרקע או לבצע עסקת חליפין, חזר גם בדיון שהתקיים ביום 30.1.14 בבקשה לביזיון בית משפט בת"א 39481-05-12:
"המשיב מוכן לשלם את מחיר הקרקע למנהל, ומוכן בעסקת חליפין, אבל עדיין לא מצא את הנכס והקרקע מחוץ לכפר ביינה... אבקש שלא למצות את הדין ולתת לנו אפשרות למו"מ על מנת להכשיר את הקרקע." (עמ' 9, ש' 30-23)
"... הוא נמצא שם כדי לשמור על הנכס שהוא הולך להכשיר אותו ולשמור אותו... הנתבע הוא גם זוג צעיר, והוא מנסה יחד עם אביו.... ואני ישבתי עם נציגה מהמינהל." (עמ' 11, ש' 22-19)
"ננסה בכל דרך בהקדם האפשרי לקבל איזה שהיא הסכמה או הצעה על מנת לרכוש את הנכס." (עמ' 9, ש' 30-29)
מכאן, שמתבקשת המסקנה שאם הקרקע היא שלו או של אביו עוד משנת 1956, מדוע שיבקש לרכוש את הקרקע? ולבצע עסקת חליפין תחתה?
לא נעלם מעיניי כי התובע לא השלים פרטים מהותיים באשר להסכם- לא הוכחת זיהוי של הצדדים, לא הוכחת זיהוי של המקרקעין ו/או של העדים שחתמו בתחתית ההסכם, עמדת יורשי המוכר, אי רישום הזכויות ו/או דיווח עליהם ממועד ההסכם ובשנים שלאחר מכן.
התוצאה מכל האמור לעיל היא שהתביעה נדחית, הן מחמת התיישנות והן לגופה.