יחד עם זאת, אי אפשר להיתעלם מהעובדה שכל אורגאני המשיבה אשר עסקו בשיבוצה של המבקשת לתפקידה כסגנית מנהלת בית הספר, ידעו היטב כי חסר בידי המבקשת אישור זכאות לתואר, ואף מעדות העדה היחידה מטעם המשיבה, הגב' מאיה משרקי, עלה כי היא ידעה אודות חוסר אישור הזכאות לתואר (פרוטוקול מיום 25.8.19, עמ' 6, ש' 3-5).
ההחלטה עוסקת בנושאים אחרים כגון, יציאה לחו"ל ללא אישור, תשלום ארנונה כפול וכיו"ב.
התרשמנו כי המבקשת נהגה בתום לב ולא הציגה מצג שוא או נתונים כוזבים, ואף פעלה בהתאם להחלטת וועדת הבירור והציגה אישור זכאות לתואר אקדמי ראשון, אשר ניתן בידיה זמן קצר לאחר שפנתה אל המוסד האקדמי לקבלתו.
חמור מכך, היא היתנהלות המשיבה בכל הנוגע להשחרת "פרק הדיון שלא בפני המורה". פרק הסיכום הלקוני עוסק בנושאים שאינם קשורים לנושא אישור הזכאות לתואר ראשון, והמבקשת אף לא הצליחה לדעת מה עמד לנגד עיני מקבלי ההחלטה, כאשר החליטו לבטל את תפקידה.
...
פגם נוסף מצאנו בהתנהלות המשיבה אשר "זיגזגה" בטענותיה מול המבקשת וניהלה את הליך הבירור מולה "בתנועה", קרי- בזימון לבירור מיום 7.10.18 (נספח 10 לתגובה), נטען בכלל למצג שווא לעניין היות המבקשת בעלת תואר שני, כאשר נטען על ידי המשיבה כי היא בעלת תואר בכיר בלבד.
השחרת פרק הדיון שלא בפני המבקשת, העובדה שההחלטה נעדרת כל נימוק ענייני, חוסר ההתייחסות לטיעוני המבקשת ולמימד הזמן , והמניעות כפי שפירטנו לעיל, תומכים במסקנה זו.
לעניין מאזן הנוחות, לית מאן דה פליג, כי אי קבלת הבקשה תגרום מעבר לנזק כספי גם פגיעות חוקתיות (קנייניות) בזכויותיה של המבקשת.
כללו של דבר: נוכח כל המפורט לעיל, העובדה שחלפו כ-7 שנים מאז היבחרה של המבקשת לתפקיד, העובדה שבמהלך כל אותן שנים ביצעה המבקשת את עבודתה על הצד הטוב ביותר, כעולה מראיות שצירפה המשיבה בעצמה, ובשים לב להחלטה הלאקונית שאינה מתייחסת כלל לעניינים המהותיים, אזי בנסיבות אלה מצאנו כי דין הבקשה להתקבל, נוכח הפגמים המהותיים שנפלו בהחלטה בדבר הפסקת עבודתה של המבקשת בתפקיד סגנית מנהלת בית הספר.