בית המשפט (כב' השופטת נ' חקלאי) מצא לכבד את הסכמות הצדדים, הורה על ביטול הרשעתו של הנאשם 2, והשית עליו ביום 03.07.2017 ענישה בדמות צו של"צ והתחייבות.
בעצם ביצוע העבירות בשני התיקים, פגע הנאשם בסטאנדארט היתנהגות שנועד להגן על תחושת הבטחון, שלמות הגוף והכבוד של כל פרט בציבור מפני תופעת האלימות, לרבות זו הכרוכה בשימוש בנשק חם או קר. בפרט יצוין, כי את שני מעשי התקיפה ביצע הנאשם כנגד מבלים במועדון לילה.
אשר לעובדה ששותפו של הנאשם בתיק התקיפה סיים את ההליך ללא הרשעה, אציין כי במקרה הנידון יש מקום לאבחן בין הנאשמים, וזאת בשים לב לעובדה שהנאשם שבפניי הורשע, בנוסף לעבירת התקיפה הגורמת חבלה של ממש על ידי שניים או יותר, גם בעבירה של פציעה; בעוד שכתב האישום נגד שותפו תוקן, באופן בו הוא הודה והורשע בעבירה של תקיפה סתם בלבד.
...
לכל אלה אף יש להוסיף ולהזכיר כי הנאשם הביע מוטיבציה, ונמצא מתאים לכך, להשתתף בהליך גישור שבין פוגע לנפגע; והביע אכזבה משהוברר לו כי הדבר לא יתאפשר, מסיבות שאינן תלויות בו.
הנה כי כן, בשים לב להליך הטיפולי הארוך שעבר הנאשם; להערכתו של שירות המבחן, לפיה מהנאשם נשקף סיכון ברמה נמוכה להישנות התנהגות אלימה; לעובדה כי מאז ביצוע העבירות שבגינן הוא נותן את הדין כיום, במשך כשלוש שנים, הוא לא הסתבך עוד בפלילים; ולחרטה והצער שהביע – שוכנעתי כי לכל הפחות קיים סיכוי ממשי כי הנאשם ישתקם באופן מלא, ומכאן שמתקיימים בעניינו הליכי שיקום שיהיה בהם כדי להצדיק גזירת עונשו תוך סטייה ממתחמי הענישה שקבעתי.
כידוע, הגם שהכלל הוא ניכוי של ימי המעצר מעונש המאסר שנגזר, אין לנאשם זכות קנויה לכך, ושאלת הניכוי מהווה למעשה שיקול משיקולי הענישה, בעוד שהשתת עונש שהוא מקל מלכתחילה, יכולה להביא את בית המשפט למסקנה לפיה אין מקום לנכות את ימי המעצר (רע"פ 7584/14 פלוני נ' מדינת ישראל, (02.12.2014); ע"פ 3924/17 גיל אלבז נ' מדינת ישראל, (27.07.2017)).
מכל המקובץ לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
3 חודשים מאסר בפועל, לריצוי בעבודות שירות.