מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול הרשאה לחיוב כרטיס אשראי עקב שימוש לרעה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעת מיתנהלת בחוסר תום לב, תוך שהיא מבקשת כי התובע יישא ברשלנותה, כך שהיא נסמכת על הוראות סעיף 5 להסכם השכירות, עליו חתומים הלקוחות השוכרים בנוסח כדלקמן: "במקרה של אי החזרת רכב בתאריך החזרה המשוער, כמו גם במקרה של השכרות חודשיות מתחדשות, תיחשב חתימתי על הסכם זה כחתימה על הסכם להשכרה נוספת ו/או מתמשכת ו/או להארכת ההסכם לתקופה בלתי קצובה, המעידה על אישורי לחיוב כרטיס האשראי... במקרה זה ייחשבו תנאי ההשכרה כממשיכים, עד להחזרת הרכב..". הסעיף הנ"ל בטל ומבוטל, שכן, הוא מקפח את התובע ומאפשר למעשה לנתבעת, לחייב שלא כדין, ללא הסכמה מפורשת בכל הסכם והסכם וחתימה של התובע.
כשנשאל התובע כיצד זה לא הבחין בפירוט העיסקאות, בהן חויב באמצעות כרטיס האשראי שלו, השיב התובע שהחיובים הופיעו מס' חודשים לאחר חתימת הסכם השכירות וכי הוא לא שם לב אליהם, בין היתר בשל העובדה שכרטיס האשראי בו חויבו העיסקאות הנו כרטיס משני ולא הכרטיס הראשי בו הוא משתמש ולכן רק בדיעבד הוא ראה את החיובים.
יחד עם זאת, סביר להניח שלא כל הלקוחות –השוכרים מודעים לכך שחתימתם עלולה/ עשויה ליצור התחייבות כספית כלפי המשכירה לזמן בלתי מוגבל וייתכן שיש מקום להקפיד כי בכל פעם שמתחדשת עסקה היא תכנס לתוקף בהצגת תעודת זהות או רישיון נהיגה של המתחייב שכן גם אם סברה הנתבעת -המשכירה כי מדובר בהרשאה מתמשכת בלתי מוגבלת בזמן, הרשאה זו עלולה להיות מנוצלת לרעה שכן למשכירה אין מידע אם ההרשאה בוטלה אם לאו ולעיתים הלקוח אף שוכח מהתחייבותו.
...
אני דוחה את טענתו של התובע, כי לא יכול היה לגלות בזמן אמת את החיובים בכרטיס האשראי שלו , מכיוון שמדובר בכרטיס משני, בעוד שהוא משתמש בדרך כלל בכרטיס אשראי אחר – כרטיס ראשי.
לפיכך, אני סבור כי יש לחלק את האחריות בין הצדדים בחלקים שווים ואין מקום לצפות מהנתבעת כי תזכה את התובע במלוא הסכומים בהם חויב בגין העסקאות הנוספות ותחפש את אביעד, כדי לגבות ממנו את מלוא החוב בגין עלות עסקאות השכירות הנוספות.
סוף דבר לפיכך, אני מורה על קבלת התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע את מחצית הסכומים בהם חויב בסך כולל של 10,800 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה 04/02/16 ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי גרסת התובעת, מרגע שנתקבלו אצלה הודעות ביטול מצד הבנקים הזרים או מנפיקי כרטיסי האשראי, לא הייתה לה כל ברירה אלא לבטל את חיוב מחזיקי הכרטיס ולזכותם בסכומי העיסקאות.
לפי גרסת התובעת, כל העיסקאות עליהם דיווחה הנתבעת, אחת לאחת, היו עיסקאות "במסמך חסר". קרי: עיסקאות שבוצעו בלא שכרטיס החיוב עצמו הוצג בפני הנתבעת ובלא שבעל הכרטיס חתם על שוברי העסקה (סעיף 7 בתצהיר גולן).
על התחייבות זו מתווספת הצהרה בזו הלשון: "ידוע לי שבמידה ולא אקיים תנאים אלה, תהיו רשאים לבטל את ההרשאה לבצוע עסקות טלפונית ו/או הרשאה לבצוע עסקות מול כרטיסים שלא הונפקו בישראל. וכן תהיו רשאים שלא לזכות את חשבוני בגין עסקות שיבוצעו ברשת האנטרנט ו/או עסקות שמקורן בפעילות עסקית מחוץ לשטחה של מדינת ישראל ובמידה וחשבוני כבר זוכה בגין עסקות אלה, תהיו רשאים לבטל את העסקות שזוכו בחשבוני, וזאת באמצעות חיוב בחשבון העו"ש שלי בתמורת העסקות שהועברו אליכם". הוראה זו מבטאת הסכמה של הנתבעת כי לתובעת הזכות לבטל עיסקאות שנעשו במסמך חסר ובפעילות בחו"ל. הוראה נוספת מופיעה במסמך אשר כותרתו "הסכם הסולק", תחת הכותרת "ביצוע עסקה במסמך חסר" (סעיף 49.9.1), ובו נקבע כי במידה והמחזיק או המנפיק יודיעו לתובעת כי לא קיבלו או הזמינו את השרות או המוצר, תהא התובעת רשאית לסרב לזכות את בית העסק בגין השובר ובמקרה שכבר זוכה החשבון, תהא רשאית לשוב ולחייב את חשבון בית העסק בסכום השובר, זאת מבלי שהמחזיק ידרש להוכיח את טענתו.
היא נשקלת כאשר ברור שנעשה שימוש לרעה באישיותה המשפטית הנפרדת של החברה, אם כדי להונות ואם כדי שלא לפרוע חובות.
...
קשה איפה להימלט מהמסקנה שמשיכת הכספים נעשתה במטרה לרוקן את חשבון הנתבעת ולסכל אפשרות להיפרע ממנה.
אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 410,642.91 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן אני מחייב את הנתבעים בתשלום הוצאות התובעת, באגרת בית משפט, ובנוסף גם בשכ"ט עו"ד בסכום של 35,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה בגין שימוש לרעה בכרטיס אשראי.
על מנת לקבל זכוי בגין העיסקאות שבוטלו, ביום 17.9.17 חתמה האם המנוחה על טופס "הצהרה על שימוש לרעה בכרטיס ותביעה כספית" (נספח 5 לתצהיר התובעת – להלן: "ההצהרה") וביקשה לזכותה בגין העיסקאות שלא ביצעה.
אומנם בשיחה זו אמרה הנתבעת לתובעת, כי "אני לא מכירה זה בנגוד לזה, אבל הפעם תאשר את זה אבל..." (עמוד 4 לתמליל, שורות 27-26) אולם לאחר מכן משנאמר לה: "אתמול היה ניסיון לחייב בשופרסל. גם אתמול וגם היום, אז השאלה שאנחנו רוצים לדעת ממך, האם את נותנת פרטי כרטיס האשראי שלך לאדם אחר שעשה עבורך" השיבה: "... אבל בשביל, לא ידעתי שזה, בסדר, זה בן שלי סה"כ, זה לא מישהו זר" (עמוד 41 לתמליל, שורות 11-7).
ניסיון להפריד בין הנתבעת לאמה המנוחה יהא מלאכותי בנסיבות אלו וטענה מעין זו אינה יכולה להשמע מפיה של הנתבעת, שעה שזו הבהירה, כי פעלה בשמה של אמה, עשתה שימוש בכרטיס האשראי בשמה ובהרשאתה, גם שלא בנוכחותה, ביררה פרטים בדבר העיסקאות תוך שהיא מציגה עצמה כאמה המנוחה ואף אישרה פעולות שביצע בנה בכרטיס, לטענתה בהרשאת אמה המנוחה.
...
לאור כל האמור לעיל, מצאתי לחייב הנתבעת להשיב לתובעת את מלוא הסכום בו זיכתה אותה התובעת בגין העסקאות.
סוף דבר התביעה מתקבלת ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת את מלוא סכום הזיכוי ששילמה לה התובעת בסך של 21,746.61 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באותה עת, מציינת התובעת, היה הנתבע 1 מצוי בהליכי פש"ר משנת 2015 ואשר בוטלו מפאת ניצול לרעה כארבע שנים לאחר מכן.
בנגוד להתחייבותם, לא שילמו הנתבעים את חובם בגין השמוש ברכב ונותר חוב לתשלום בסך 14,263 ₪ המורכב מחריגת ק"מ ודלק בסך 4,548 ₪, נזק בעקבות תאונה בסך 9,498 ₪ וחיוב בגין כביש אגרה בסך 318 ₪ כל זאת נכון לנובמבר 2016.
כאשר הגיע למשרדי התובעת, נאמר לו כי הרכב הושכר ל 4 ימים בלבד אשר עלות שכירות זו שולמה מראש ובמזומן בגין תקופה זו. עוד טען הנתבע 2 כי נאמר לו על ידי נציגה מטעם התובעת כי מסירת פרטי כרטיס האשראי הנו חיוב של הישתתפות עצמית במקרה של תאונה עד לסך של 2,000 ₪, כך שרק משום כך הסכים למסור את פרטי כרטיס האשראי שלו.
אני מאשר באופן בלתי חוזר, כי הנכם רשאים לחייב את חשבוני, בכל סכום הנובע מחיוב בגין חוזה זה, ומתחייב לא לבטל את ההרשאה, שניתנה לכם לחייב את חשבוני ולא לפנות לחברת כרטיסי האשראי בעתירה לעכב ביצוע תשלום שאותו תדרשו.
...
בנסיבות אלה, לא הוכיחה התובעת את שעור הק"מ החורג בכל מקרה ודין ראש נזק זה להידחות אף הוא.
סוף דבר הוא כי התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
התובעת תשלם לנתבע 2 הוצאות משפט בסך 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ביחס לנתבעת 2, לטענתה, לפי בדיקתה התובע מסר לנתבעת 1 את כרטיס האשראי והשימושים נעשו בידיעתו ובהרשאתו, כלל לא הוכח כי בוצע "שימוש לרעה" בכרטיס האשראי והנטל מוטל על הטוען לכך.
לחיובים, טוענת הנתבעת 2, הרי הם כלל לא חויבו בחשבון הבנק של התובע, אלא חוללו והוחזרו לנתבעת 2 מסיבת "ביטול הרשאה" ולכן אין לתובע עילת תביעה כנגדה.
לקוח המבקש החזר כספים מחמת שימוש לרעה, יוכיח שימוש לרעה ומשיכות בכרטיס על ידי מי שאינו זכאי לכך.
מבחינת טענות הצדדים וכלל הראיות, ביניהן הקלטות שיחות הנתבעת 1 עם נציגי הנתבעת 2, תימלול חקירה של חברת האשראי ותוצאות בדיקת פוליגראף בין התובע והנתבעת 1 לפי הסכמות הצדדים בגישור, מתקבלת המסקנה כי נעשה שימוש לרעה בכרטיס החיוב של התובע על ידי הנתבעת 1, אשר ניצלה את תום ליבו, מצבו של התובע ואמונה בה. אין מחלוקת כי התובע והנתבעת 1 הכירו, היו ביניהם יחסי שכנות, במסגרתם סייעה הנתבעת 1 לתובע, אשר האמין בה וסמך עליה כחברה ושכנה טובה.
...
המסקנה המתבקשת הינה כי הנתבעת 1 לקחה את כרטיסו של התובע מספר פעמים ללא קבלת הרשאה וללא ידיעתו התובע ומשכה סכומים גבוהים תוך שימוש לרעה ואילו הנתבעת 2 לא מילאה את חובתה ולא פעלה לטובת הלקוח.
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעות ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, סך 35,200 ₪ בתוספת הוצאות המשפט בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו