אמנם הראיות הגולמיות, שתוכנן פורט בהחלטה, לא הוצגו לעיון מנכ"ל הרשות בעת מתן החלטתו; ואולם, אין בכך משום פגם מנהלי המקים עילה לביטול החלטתו, זאת הואיל ופירוט הראיות המינהליות הובא בהרחבה בגדרה של ההחלטה, שעה שאין מחלוקת שהפירוט בהחלטה בעיניין זה, משקף בצורה מלאה ומדויקת את תוכן כל התשתית הראייתית שנאספה, אשר אף צורפה לכתב-התשובה ונסקרה לעיל.
...
בתשובת העותרים, מיום 11.5.18, להשלמת הטיעון מטעם המשיב, ציינו העותרים, בין-השאר, כי המסקנה הנלמדת מהודעת המשיב היא, שמנכ"ל הרשות לא ראה את מלוא החומר הגולמי, אלא קיבל לידיו טיוטה מוכנה של החלטה שעליה רק חתם, ובכך – לשיטתם – נפל פגם בהליך המינהלי.
ט(3) א ו-ב – כי בהעסקה זו יחולו תנאים נוספים כדלהלן: "א. היתר להעסקת שף זר בשכר מומחים יינתן אך ורק למסעדות המוכיחות שהן מסעדות המגישות אוכל על טהרת תפריט אתני אסיאתי. המבקש יתבקש להצהיר על כך בבקשתו וכן לצרף תפריטים עדכניים של המסעדה, ככלל, החלטה בבקשה תתקבל רק לאחר משלוח ביקורת למסעדה לברר את סוג המסעדה ותנאיה; (ב) ניתן היתר להעסקת שף מומחה בשכר במסעדה אתנית אסיאתית וחל שינוי באוכל המוגש במסעדה ובתפריט כך שהמסעדה כבר אינה מגישה אוכל על טהרת תפריט אתני אסיאתי, תוקף ההיתר יפוג מיידית ועל המסעדה להפסיק להעסיק את השפים הזרים, תוך מתן הודעה בכתב על השינוי למנהל ההיתרים...".
מן הכלל אל הפרט
לאחר בחינת טיעוני הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי לא קמה עילה להתערב בהחלטת רשות האוכלוסין, לבטל את ההיתרים להעסקת שפים זרים שבידי העותרים, ולסרב לבקשה שתוגש מטעם המסעדות או הבעלים, או מי מטעמם, להעסיק שפים זרים מומחים בעתיד למשך תקופה של שלוש שנים.
התוצאה
על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.