לאחר הרשעתו ועובר למועד הטיעון לעונש נחתם הסכם הגביה לפיו יתרת חוב המס היא בסך 3,212,802 ₪ (המורכב מקרן מס, ריבית, הפרישי הצמדה וקנסות פיגורים).
בהסכם הגביה הוסכם כי הנאשם יוכל לפנות בבקשה לביטול הפרישי ההצמדה והריבית.
...
לאחר שבחנתי גם את הפסיקה אליה הפנו הצדדים, מצאתי אני להפנות למקרים הבאים, חלקם מבטאים את עמדת בית המשפט העליון/ בית המשפט המחוזי ביחס למתחמי ענישה מתאימים בנסיבות אותם מקרים שיש בהם כדי להשליך לענייננו:
· עפ"ג (ת"א) 65772-10-21 אהוד ברונפמן נ' מדינת ישראל (21.2.2022); ת"פ (ת"א) 47374-02-19 מדינת ישראל נ' אהוד ברונפמן 47374-02-19 (13.9.2021): המערער הורשע על יסוד הודייתו בביצוע עבירות לפי סעיף 220 לפקודה לצד 2 עבירות לפי סעיף 418 ו – 2 עבירות לפי סעיף 420 לחוק העונשין.
ראו עניין אוחנה פסקה 32, שם הפנה בית המשפט לע"פ 3927/16 מדינת ישראל נ' גרשון גיא בר זיו (23.2.2017) (להלן: עניין בר זיו):
"מחקרים שנערכו ביססו את הקביעה כי אפקט ההרתעה הנלווה להחמרה בענישה הוא בעל משקל רב יותר בהקשר של עבירות אנשי ציבור ועבירות כלכליות, וזאת להבדיל מאפקט חלש יותר בהקשר של עבירות רחוב ואלימות (חגית לרנאו עבריינות ואכיפת חוק 67 (2016) והאסמכתאות שם). ממצא זה מובן ואינו מפתיע, שכן עבירות אנשי ציבור ועבירות כלכליות מתבצעות בדרך כלל על ידי אנשים נורמטיביים בעלי מעמד חברתי, והאפשרות של עמידה בפני חקירה פלילית, משפט ועונשי מאסר, מרתיעה יותר מטבע הדברים 'אדם מן היישוב', ובוודאי אדם בעל מעמד חברתי וציבורי, לעומת מי שמנהל אורח חיים עברייני ומקיים מגע מתמיד עם מערכת אכיפת החוק, ובפרט מי שכבר עבר את 'החוויה' של חקירה, משפט ומאסר".
באשר לאפקטיביות הרתעת הרבים ציין בית המשפט בעניין בר זיו, תוך הפניה לע"פ 677/14 דני דנקנר נ' מדינת ישראל (17.7.2014) :
"גם מי שאינו סבור כי הרתעת הרבים, אולי להבדיל מהרתעת היחיד, פועלת ככלל בעבריינות ה'קלאסית' של רצח, שוד ואונס, חבלה ודומותיהן ...יוכל לסבור כי יש לה סיכוי בעבירות כלכליות, מכל מקום של 'הצווארון הלבן'. המתכנן עבירות - או שמא נאמר 'מתחמן' - ושומע כי דינו עלול להיות מאסר, אולי יחשוב פעמיים".
מבלי להתעלם מכך שהענישה היא בסופו של יום אינדיווידואלית, וגם תוך מתן משקל ממשי לזכויותיו הרבות של הנאשם, להסרת המחדל, לחלוף הזמן מאז ביצוע העבירות (שמשקלו מוגבל ביותר בנסיבות) וליתר הנסיבות אשר פורטו (האישיות, המשפחתיות, הרפואיות והכלכליות) ואף לכך שהנאשם נחקר על ידי חוקרים שאינם מוסמכים לחקור חשד לביצוע עבירות על פי חוק העונשין אך הואשם בעבירות אלה – מסקנתי היא כי אין מקום למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם הענישה בהעדר נטילת אחריות מצידו.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר בפועל למשך 14 חודשים.