בהמשך, הסתלקו ארבעת הילדים מהעזבון לטובת המבקשת; ולאחר מכן, ביחס לשניים מהילדים (להלן: החייבים), נקבע כי הסתלקותם מהעזבון בטלה, בשל היותם פושטי רגל, מכוח סעיף 96 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: הפקודה).
בהודעת הבהרה מטעמה מיום 6.12.2022 טענה המבקשת כי לגישתה, היא זכאית למלוא המניות שהיו בבעלות המנוח – 15% ממניות החברה; וכי מכל מקום, אף לאחר ביטול הסתלקות החייבים מהעזבון, אין חולק שהיא בעלת 13.125% ממניות החברה.
...
עם זאת, עיון בכתב התביעה מגלה כי בשל טענות אלו, המבקשת עתרה לסעד כספי בסך 1,312,500 ש"ח. כאמור, בית המשפט המחוזי קיבל אחת מטענותיה בהקשר זה, וביטל זקיפת סכום לחובתה בסך של 1.9 מיליון ש"ח. אף על פי שסכום זה גבוה מהסכום שהמבקשת עתרה לו, כאמור, בכתב התביעה בהקשר זה, ולמרות החלטתי מיום 1.1.2023 בדבר הצורך בביאור הסוגיה – המבקשת לא הבהירה כיצד הסכום שמבוקש להפקיד בקופת בית המשפט, מתיישב עם סכום התביעה שהגישה לבית המשפט המחוזי ולסעד שנפסק לטובתה בפסק דינו.
קשה אפוא לקבוע, על-בסיס הטענה הנדונה, כי הסעד הנדון נחוץ על מנת להבטיח כי פסק דין בערעור, שיינתן לטובת המבקשת, יהיה בר-מימוש.
בשים לב לכל האמור לעיל, המבקשת לא עמדה בנטל המוטל עליה, ובקשתה נדחית.