המועצה טוענת שהחברה ביטלה את ההסכם שלא כדין, חדלה מלספק את השרות באופן חד-צדדי, הסבה לה נזק, ואף הפרה את ההסכם, הפרות המזכות אותה בפיצויים מוסכמים.
יפים דבריו של כב' בית המשפט העליון בע"א 842/79 משה נס נ' נחום גולדה, פ"ד לו(1) 204, 210:
"חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א -1970 מעניק, בסימן ב שבו, לצד הנפגע כתוצאה מהפרת חוזה, את הזכות לבטל את החוזה. הייתה ההפרה יסודית, הזכות היא מידית. הייתה ההפרה לא יסודית, הזכות תתקיים לאחר מתן ארכה, אולם הזכות - זכות היא, והיא נקבעה בדין, ואין לשלול אותה מאת צד לחוזה, מיניה וביה. ישנן זכויות שבדין שהן קוגנטיות, אשר המתקשרים בחוזה אינם רשאים להתנות על זכות זו ולוותר עליה...אין לומר כי גם הזכות לביטול החוזה היא זכות שאין לוותר עליה. אם גמרו בעלי הדין דעתם, מתוך הסכמה מלאה, כי במקרה של הפרת חוזה מסוים זכות זו לא תתקיים, אלא הצד הנפגע יצטרך להסתפק בפצוי הולם, יש לכבד רצונם...אולם, ובכך הדגש והעיקר, אם מבקשים בחוזה לשלול מצד נפגע את זכותו על פי הוראת חוק בלתי קונגנטית (דיספוזיטיבית), שומה על המתקשרים בחוזה לקבוע תניה זו במפורש בחוזה עצמו".
ובאותו עניין נפסק: "אין בחוזה שבין גולדה לבין נס כל תניה מפורשת, השוללת את זכות הביטול במקרה של הפרת חוזה. משום כך עומדת למתקשרים בחוזה הזכות, המוקנית להם בחוק הנ"ל, במלוא היקפה ותוקפה".
הינה למדנו, כי מקום בו לא נשללה זכות הביטול באופן מפורש, בחוזה עצמו, הרי הזכות עומדת במלואה לצד הנפגע.
...
עוד נשאלה הגזברית על קיזוז שמקורו ברכישת פחי אשפה (חשבוניות, נספח 23 לתצהירי הנתבעת) והיא אישרה, בסופו של דבר, שמדובר ברכישה בשנת 2018, טרם חתימת הסכם הפשרה (עמ' 12 שו' 7-9 לפרוט').
כפי שנמצאנו למדים, חרף טענותיה של המועצה בדבר הפרות ההסכם ע" החברה, בין אם לראשונה בישיבה ובין אם לראשונה במכתב הנ"ל, לא בוצעו קיזוזים כפועל יוצא של ההפרות הנטענות לעיל, לא בזמן אמת ואף לא בעת הפירעון בפועל.
התביעה שכנגד נדחית.