הצדדים הסכימו כי "תנאי חוזה הניהול [משנת 1995] יישארו בתוקף בין הצדדים".
ביום 29.7.11 הודיעה הפטריארכיה למשיבים, על ביטול החוזה שביניהם, ודרשה מהם לסלק את ידם מן המלון ולהחזיר לידיה את השליטה בו, ולא יאוחר מיום 1.9.11.
בין יתר ההפרות, נקבה הפטריארכיה בבקשתה בשתי אלה: היתחמקות המשיבים מתשלום חוב דמי ניהול בסך של כ-269,000$, היתחמקות המשיבים מקיום החובה לתשלום המיסים המתחייבים על המלון – כל המסים, כולל ובעיקר ארנונה עירונית שהחוב בגינה הצטבר לכדי סך של כ-2.4 מיליון ₪, כחוב הרשום ע"ש "מלון ארמון האבירים".
לטענת המבקשת הוראת סעיף 18 לחוזה הנה הוראה פשוטה, ברורה וחד-משמעית.
...
את ברירת הביטול יש לנצל בתום לב, וכל חיוב הנובע מן החוזה יש לקיים בדרך מקובלת ובתום לב.
השופט (כתוארו אז), א' ברק, התייחס לכך בבג"צ 59/80 שירותי תחבורה ציבוריים באר שבע בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים, פ"ד לה(1) 828, (1980), בציינו:
"סעיף 39 לחוק החוזים מטיל את חובת תום הלב והביצוע בדרך המקובלת בכל הנוגע לקיומו של חיוב ולשימוש בזכות. נראה לי כי לביטויים 'חיוב' ו'זכות' יש ליתן פירוש מרחיב, באופן שהם יכללו בחובם לא רק זכות, שכנגדה יש חובה, וחובה, שכנגדה יש זכות, אלא גם זכויות מהסוג של יכולת או כוח, וכן חירות וחסינות. כך, למשל, אם בידי בעל חוזה נתון הכוח להביא את היחס החוזי לידי גמר - כוח, שכנגדו עומדת הכפיפות של הצד שכנגד - מן הדין הוא, כי השימוש בכוח זה ייעשה בדרך מקובלת ובתום-לב" (שם, פסקה 8).
עמדתי לעיל על הסיכון בביטול הסכם, מקום שלא היה מקום לכך, ואוסיף לכך את דברי כב' השופט (כתוארו אז), א' ברק בפרשת 'שירותי תחבורה ציבוריים' הנ"ל, בציינו:
"לעתים תוצאת אי-קיום החובה היא בתשלום פיצויים או במתן אכיפה. לעתים התוצאה היא בשלילת פיצויים או אכיפה מהצד המפר. לעתים תוצאת ההפרה היא במתן כוח לבעל החוזה האחר לפעול פעולות מסוימות בתחום החוזה, שאחרת היו נחשבות להפרה, או שלילת כוח, הנתון לבעל החוזה המפר על-פי הוראות החוזה. לעתים התוצאה אינה אלא זו, שהפעולה, שבוצעה תוך הפרת החובה, אינה משתכללת ואינה תופסת". (שם, 838).
התוצאה
לאור כל האמור התובענה נדחית בזאת, והצו הזמני בטל.