א.2 ביטול הסכם התמ"א על ידי הדיירים וההליך הקודם בו נקטה המבקשת
ביום 26.7.2018, לאחר שכבר ניתן היתר בניה לפרויקט והחברה החלה בביצועו, שלחו הדיירים מכתב התראה לחברה בו הלינו על כך שהיא מפרה את ההסכם, בין היתר, בשל עיכובים נטענים בבצוע הפרויקט, והתריעו כי על החברה לתקן את הפרותיה בתוך 21 ימים.
ביום 2.6.2019 הגישו הדיירים "הודעה בהולה" לבית המשפט בהליך הקודם (בעת שהדיירים לא היו צד לו), בה הלינו הדיירים על כך שהחברה הפרה ומפרה את ההסכם איתם בהפרות יסודיות, שכן היא לא עמדה במועדים להוצאת היתר בנייה ולתחילת ביצוע העבודות, והיא אינה מעמידה את כוח האדם הדרוש כדי להשלים את העבודות.
ביום 16.6.2019 הודיעו הדיירים לחברה על ביטול ההסכם בשל הפרתו, והבהירו כי עומדת להם הזכות להיתקשר עם כל גורם אחר לצורך ביצוע הפרויקט, חלף התקשרותם עם החברה.
שנית, שאלת תוקפו של הסכם התמ"א, לאור הודעת הביטול ששלחו הדיירים, היא השאלה המרכזית שהובאה להכרעה במסגרת תביעת הדיירים, והיא שעמדה ביסוד עתירת הדיירים לסעד של מחיקת הערת האזהרה שנרשמו מכח הסכם התמ"א. בנסיבות אלו, אך מתחייב מתכליתו של הסכם הפשרה ומהגיונם של דברים, כי הסכמת הצדדים על ביטול הסכם התמ"א תהיה סופית ומחייבת לא רק באותו הליך אלא בכלל, בכדי שהדיירים יוכלו להתבסס עליה ולפעול למחיקת הערות האזהרה ולהתקשרות עם קבלן חלופי לצורך השלמת הפרויקט.
...
לסיכום נקודה זו, גם אם החברה לא היתה פעילה, לא היה בכך כדי להצדיק את דחיית בקשת האישור נגד הדיירים (ככל שהמבקשת היתה מבססת קיומה של עילת תביעה לכאורית לחברה נגד הדיירים).
אינני סבור שהמקרה דנן הינו אחד מאותם מקרים יוצאי דופן, זאת בפרט משעה שכב' השופטת רונן בהחלטה מ-11.2.2021 חייבה את המבקשת בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הדיירים, שזוהי דרך המלך בעניין זה. איני רואה צורך להרחיב בסוגיה זו מעבר לאמור לעיל, משעה שממילא דין בקשת האישור להידחות בהיעדר עילת תביעה נגד הדיירים.
סוף דבר
נוכח כל האמור, הבקשה לאישור תביעה נגזרת נדחית.