ביום 2 במאי 2007 הוגשה על ידי המבקשת, ארן מטל בע"מ להלן: "המבקשת"), בקשה לבטל הכללת שבע עשרה (17) המחאות, ממניין ההמחאות שסורבו בחשבונה, החל מיום 18 מרץ 2007 ועד ליום 20 אפריל 2007 (ביום זה סורבו 8 המחאות).
המבקשת טענה כי הערבויות הועמדו כנדרש ומנגד הועמדה מסגרת האשראי הנ"ל.
יתרה מכך, נטען על ידי המבקשת, כי מסגרת האשראי נוצלה, "ואף למעלה מכך" (סעיף 9 לתצהיר הראשון) במשך שנים.
בין היתר נקבע עוד בהסכם, בסעיף 5.2.1 כי:-"הבנק לא יהיה חייב לכבד משיכה, הוראה או בקשה, אשר כתוצאה ממנה, תיווצר או תגדל יתרת החובה בחשבון מעבר למסגרת האשראי המוגדלת, אולם הבנק רשאי לפי שיקול דעתו הבלעדי לכבד כל משיכה, הוראה או בקשה כנ"ל. עשה הבנק כן:-לא יתפרש הדבר כהסכמה לעשות כן בעתיד, לא יהא בכך כדי להטיל חובה על הבנק לעשות כן בעתיד ולא יהא בכך ויתור על זכות כל שהיא של הבנק." בשם החברה חתם מר גיל ארן ואילו איזו ארן, פנינה ארן, גיל ארן, אורית ארן ושי ארן ערבו להתחייבויות החברה.
...
זאת ועוד, לא שוכנעתי כי למנהל המשיב היה הסבר גם ל"חריגות הנקודתיות" עליהן הצביעה המבקשת וניכר היה כי ניסה למצוא הסבר על מנת שלא להצדיק את המדיניות הוותרנית, אם ניתן לכנותה כך, של מנהל המשיב הקודם, ש"הלך" לקראת המבקשת במידה ניכרת יותר מזו ש"הלך" בה מנהל המשיב כיום.
בסיכומיו זנח המשיב טענה זו.
גם לגופו של עניין, אני סוברת שדין טענה זו להידחות היות שהמשיב בתצהיר מטעמו חזר וטען כי פעולות המשיב באשר ל-15 ההמחאות, באף אחד מהמועדים האמורים לא היתה חריגה ממסגרת האשראי המאושרת.
סוף דבר:
אני מקבלת את הבקשה בהתייחס להמחאות 5 ו-17-10 להודעת ההגבלה בהתאם לסעיף 10 (א)(3) לחוק וגורעת אותן ממניין ההמחאות שבוטלו.