ב"כ הנאשם, עו"ד רודנקו, טען כי "הנאשם שלא היה מיוצג מסר הודאה בתיק. יש בעיה עם הודאה זו. הסנגור מונה לאחר שביהמ"ש הבין שהעמדה העונשית של המאשימה לקנס גבוהה מאוד... מה שלא משתקף מהודאת הנאשם, מדובר בתוספת שהיא כלולה בהיתר שניתן. הנאשם לא זומן לחקירה... ולא רואה.. איך כתב האישום מוכח על ידי התביעה...".
לאחר שמיעת דברים אלו, המליץ ביהמ"ש (כב' השופט דהאן) לצדדים "כי יינתן חופש טיעון וראייה במסגרת הוכחת נסיבות ביצוע העבירה בשלב הראיות לעונש. וכן יותרו מטענות הגנה מן הצדק בשלב מאוחר זה, ותוצאתן אם תתקבלנה, תהיה הקלה בעונש ולא ביטול הכרעת הדין". הצדדים הסכימו להצעה זו ביקשו לקבוע מועד לטיעונים לעונש.
ניתן בזה צו הריסה או התאמה חדש לפי סעיף 254ב לחוק התיכנון והבניה התשכ"ה -1965 בנוסחו לאחר תיקון 116 , של הבינוי מושא כתב האישום בתיק 5186/12 לפיו על הנאשם להתאים בניה זו לתוכניות ולהיתרי הבניה החלים, לרבות בדרך של הריסה.
...
כמו כן ציינו ב"כ הצדדים: " סוכם כי הצו יידחה בשנה וככל שיוגשו בקשות דחיה מעבר לכך, הדבר ייבחן ויישקל בין היתר בהתקדמות תמ"א 38 בבניין".
ביהמ"ש (כב' השופט ויינשל) מצא לנכון לכבד את ההסדר אליו הגיעו הצדדים תוך שציין כי: "מדובר בענישה מקלה ביותר אשר ההצדקה לה הם קשיים מסוימים בתיק ובעיקר מתן משקל משמעותי לגרסת הנאשם שלפיה לא הבין את משמעות גזר הדין וכי נמסר לו מידע שונה על ידי גורמים בוועדה המקומית. בהקשר זה אציין כי מקבל אני את הסכמת הצדדים אולם כעת ברורה לנאשם משמעות גזר הדין וכן הובהר לו כי לא ניתן להסתמך על כל גורם ועליו לקיים את הצו השיפוטי במועד". בהתאם, ביום 27.3.19 נגזר על הנאשם קנס בסך 1,000 ₪ ומועד כניסת הצו לתוקף הוארך עד ליום 27.3.20.
לאור מכלול השיקולים שפורטו, הגעתי למסקנה כי מתחם העונש ההולם נע בין 5,000 ₪ ל- 25,000 ₪.
אי לכך, אני מורה כי הנאשם יישא בקנס בסך 6,000 ₪ , תוטל עליו התחייבות בגובה מחצית הקנס וכן יינתן צו דחוי בשנה.
לסיכום ולאור האמור, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
קנס בסך 6,000 ₪ אשר ישולם ב-10 תשלומים חודשיים שווים רצופים החל ביום 9.9.23 ובכל 9 לחודש שלאחר מכן.