באשר להיות מחדל בעריכת פרוטוקול, המשקף אף את נימוקי ועדת הבוחנים בבחירתה, "מחדל היורד אל הסלע", פסק בית המשפט העליון בשבתו כבית המשפט הגבוה לצדק, מפי השופט חשין, דברים נכוחים אלה:
"להבטחת תקינות פעילותו של המינהל הצבורי נוצק כלל היתנהגות שמקומו בכותל המזרח של היתנהלות המינהל הצבורי. העקרון הוא עיקרון השקיפות.... מקורו של עיקרון השקיפות הוא בתפישת היסוד של המינהל הצבורי כנאמן הציבור: כל אשר מחזיק הוא בו – כנאמן הציבור מחזיק הוא בו, ואילו משלו אין לו ולא כלום... ומשידענו כי עובד הציבור עושה בנאמנות כשליח הציבור, חייב הוא ממילא בחובותיו של שליח, ובהן החובה ליתן דין-וחשבון על מעשיו, קרא לגלות לשולחיו – לכלל הציבור – מה עשה ומה לא עשה, מדוע עשה כך ולא אחרת, וכשלא עשה – מדוע לא עשה. חייב הוא לגלות כל מעשים ומחדלים ונימוקיהם בצידם. כך, רק כך, יוכל הציבור לדעת אם עשה עובד הציבור באמונה; כך, רק כך, יאמין הציבור במינהל ובעובדיו. המינהל חייב איפוא בשקיפות פעילותו והחלטותיו. שקיפות תבטיח פקוח ובקרה, ורק כך יהא ניתן לבחון ולבדוק אם פעל המינהל כפי שראוי הוא כי יפעל... חשיבות יתרה נודעת לה לשקיפות בעיניינם של מכרזים פנימיים כבעניינינו. טעם הדבר: ההקלות הרבות שההלכה הכירה בהן לעניינם של מכרזים לאיוש משרות פנויות, בייחוד בנושאים הבאים בגדרי כלל של איסור משוא פנים....
על הצורך של בתי הדין לעבודה לשרש נוהג נפסד זה של כתיבת פרוטוקול חסר ואי נימוק החלטות, המקשה להיתחקות אחר דרך קבלת החלטת ועדת הבוחנים עמד כב' השופט טירקל בבג"צ 3751/03 יוסי אילן - עריית תל אביב יפו, פ"ד נט(3) 817 וכדלקמן:
"...בהעדרו של פרוטוקול אמיתי, שבו 'צלום' מלא של הדיונים והשיקולים – ואין צריך לומר, משלא נרשם פרוטוקול כלל ועיקר – יש לראות בהחלטתה של הועדה החלטה סתומה שאינה יכולה לעמוד לבקורת, ומכיוון שכך דינה להתבטל. אימוץ פסקי-הדין של בתי-הדין לעבודה, שסמכו ידיהם על החלטתה של הועדה, משמעו אימוץ החלטתה. התוצאה עלולה לגרום להשתרשותו של נוהג פסול שאין להשלים אתו. על כך אמרתי במקום אחר, שיש לחשוש ש'טעות שנקלטת אינה נפלטת' (בג"ץ 886/79 בניאל נ' בית הדין הארצי לעבודה)".
ויוטעם, פרוטוקול ועדת בוחנים אינו בבחינת סטנוגרמה ואין על מרכז הועדה חובה להעלות על הכתב את כל השאלות שנשאל כל אחד מן המועמדים ואת תשובותיו.
...
מהמקובץ עולה כי נפלו פגמים מהותיים בהליך המכרז למשרת פקח מסייע היורדים לשורשו של המכרז.
חרף זאת, אין בידינו לקבל את הבקשה לאור העובדה כי בבקשה לא התבקש סעד של ביטול המכרז וכפועל יוצא, לא צורפו צדדים חיוניים שעשויים להיפגע מתוצאות ביטול המכרז – הפקחים שנבחרו במסגרת המכרז, מר מהראן סויטאת, מר בייר נג'אר ומר מוחמד אבו חוסין שנקלטו לעבודה במועצה לאחר המכרז בחודש אוגוסט או ספטמבר 23.
אשר על כן, הבקשה נדחית.