מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול החלטת ועדת הבוחנים במכרז פנימי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המבקש היתמודד למכרז ומועמדותו נפסלה והוא עותר לביטול ההחלטה בדבר פסילתו ובדבר מינויו של המשיב 3.
המיכרז הפנימי נושא הבקשה, אשר אין חולק שהוא לתפקיד ניהולי, פורסם ביום 22.5.23.
במסמכי המיכרז נכתב כי וועדת הבוחנים תיתכנס לא יאוחר מיום 18.6.23.
...
לאחר ששקלנו את טעוני הצדדים הגענו למסקנה שדין הבקשה והתביעה להידחות: אכן יש טעם לפגם מסוים בכך שהמדינה נימקה את פסילת המבקש בנימוק אחד והעלתה נימוק אחר במסגרת הדיון בבית הדין.
הבקשה ועמה התביעה נדחות אפוא.
התובע ישלם למשיב 3 הוצאות והשתתפות בשכר טרחה בסך 5000 ₪.
למדינה לאור ההתנהלות כפי שפורטה מעלה והביקורת עליה, ישלם המבקש שכר טרחה והוצאות בשיעור מופחת של 2000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

באשר להיות מחדל בעריכת פרוטוקול, המשקף אף את נימוקי ועדת הבוחנים בבחירתה, "מחדל היורד אל הסלע", פסק בית המשפט העליון בשבתו כבית המשפט הגבוה לצדק, מפי השופט חשין, דברים נכוחים אלה: "להבטחת תקינות פעילותו של המינהל הצבורי נוצק כלל היתנהגות שמקומו בכותל המזרח של היתנהלות המינהל הצבורי. העקרון הוא עיקרון השקיפות.... מקורו של עיקרון השקיפות הוא בתפישת היסוד של המינהל הצבורי כנאמן הציבור: כל אשר מחזיק הוא בו – כנאמן הציבור מחזיק הוא בו, ואילו משלו אין לו ולא כלום... ומשידענו כי עובד הציבור עושה בנאמנות כשליח הציבור, חייב הוא ממילא בחובותיו של שליח, ובהן החובה ליתן דין-וחשבון על מעשיו, קרא לגלות לשולחיו – לכלל הציבור – מה עשה ומה לא עשה, מדוע עשה כך ולא אחרת, וכשלא עשה – מדוע לא עשה. חייב הוא לגלות כל מעשים ומחדלים ונימוקיהם בצידם. כך, רק כך, יוכל הציבור לדעת אם עשה עובד הציבור באמונה; כך, רק כך, יאמין הציבור במינהל ובעובדיו. המינהל חייב איפוא בשקיפות פעילותו והחלטותיו. שקיפות תבטיח פקוח ובקרה, ורק כך יהא ניתן לבחון ולבדוק אם פעל המינהל כפי שראוי הוא כי יפעל... חשיבות יתרה נודעת לה לשקיפות בעיניינם של מכרזים פנימיים כבעניינינו. טעם הדבר: ההקלות הרבות שההלכה הכירה בהן לעניינם של מכרזים לאיוש משרות פנויות, בייחוד בנושאים הבאים בגדרי כלל של איסור משוא פנים....
על הצורך של בתי הדין לעבודה לשרש נוהג נפסד זה של כתיבת פרוטוקול חסר ואי נימוק החלטות, המקשה להיתחקות אחר דרך קבלת החלטת ועדת הבוחנים עמד כב' השופט טירקל בבג"צ 3751/03 יוסי אילן - עריית תל אביב יפו, פ"ד נט(3) 817 וכדלקמן: "...בהעדרו של פרוטוקול אמיתי, שבו 'צלום' מלא של הדיונים והשיקולים – ואין צריך לומר, משלא נרשם פרוטוקול כלל ועיקר – יש לראות בהחלטתה של הועדה החלטה סתומה שאינה יכולה לעמוד לבקורת, ומכיוון שכך דינה להתבטל. אימוץ פסקי-הדין של בתי-הדין לעבודה, שסמכו ידיהם על החלטתה של הועדה, משמעו אימוץ החלטתה. התוצאה עלולה לגרום להשתרשותו של נוהג פסול שאין להשלים אתו. על כך אמרתי במקום אחר, שיש לחשוש ש'טעות שנקלטת אינה נפלטת' (בג"ץ 886/79 בניאל נ' בית הדין הארצי לעבודה)". ויוטעם, פרוטוקול ועדת בוחנים אינו בבחינת סטנוגרמה ואין על מרכז הועדה חובה להעלות על הכתב את כל השאלות שנשאל כל אחד מן המועמדים ואת תשובותיו.
...
מהמקובץ עולה כי נפלו פגמים מהותיים בהליך המכרז למשרת פקח מסייע היורדים לשורשו של המכרז.
חרף זאת, אין בידינו לקבל את הבקשה לאור העובדה כי בבקשה לא התבקש סעד של ביטול המכרז וכפועל יוצא, לא צורפו צדדים חיוניים שעשויים להיפגע מתוצאות ביטול המכרז – הפקחים שנבחרו במסגרת המכרז, מר מהראן סויטאת, מר בייר נג'אר ומר מוחמד אבו חוסין שנקלטו לעבודה במועצה לאחר המכרז בחודש אוגוסט או ספטמבר 23.
                        אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 24.11.2016 נערך דיון בבקשה להליך זמני, בפני כב' הנשיאה שפר, במהלכו עתר התובע למתן צו מניעה זמני כנגד פירסום המיכרז הפומבי לתפקיד נשוא הליך זה, וכן לביטול ההחלטה לפיה הוא איננו עונה על תנאי הסף לתפקיד.
כמו כן, התובע עתר להכריז עליו כעל הזוכה במיכרז הפנימי, או לחילופין להורות לועדת בוחנים לקיים את המיכרז הפנימי ולדון במועמדותו לתפקיד.
...
לסיכום נושא זה – עבודתו של התובע כממלא מקום או כמנהל בפועל של מחלקת החינוך במועצה, כלל אינה יכולה להיחשב לצורך עמידה בתנאי הסף למכרז שבנדון.
לסיכום לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות, וכך הננו מורים.
לא מצאנו לנכון ליתן צו להוצאות ביחס למועצה המקומית, שתמכה בעמדת התובע.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע כללי לפנינו בקשה לבטל את החלטת ועדת הבוחנים מיום 9.1.20 (להלן: הועדה ולהלן: ההחלטה), במסגרתה לא נבחר מי מהמועמדים (משיבים 2-7) ,לתפקיד נשוא המיכרז הפנימי – סגן מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה (להלן: התפקיד).
...
מקובלת עלינו עמדת המדינה, לפיה בתיאור התפקיד, נספח א' לתשובת המשיב 1 נכתב אודות העבודה הניהולית שיש בתפקיד.
אף בעניין זה מקובלת עלינו טענת הארגון.
סוף דבר בקשת הצד מתקבלת.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 18.3.22 מונתה המשיבה 3, ד"ר מאיה דוידוביץ (להלן: "הזוכה"), למשרת "מנהלת מעבדה ארצית בריאות הציבור ירושלים" (להלן: "המשרה"), על פי החלטת ועדת בוחנים במיכרז פנימי למישרה מיום 17.3.22 (להלן: "ועדת הבוחנים" ו"המיכרז").
בתוך כך, בית הדין נותן משקל למעמדו של נציב שירות המדינה, אשר נתונות לו סמכויות לפי חוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט-1959 בעינייני אישור תקן, בעינייני מכרזים, וכי הוראות התקשי"ר שעל פיהן הנציב הוסמך לבטל החלטה של וועדת בוחנים, הן כללי מכרזים שועדת שירות המדינה מוסמכת לקבעם לפי סעיף 20 לחוק, וכי וועדת השרות הנה רשות שלה סמכויות לקבוע הנחיות מחייבות לנציג שירות המדינה (סעיף 11 לחוק).
...
לסיכום, נוכח כל האמור לעיל, בנסיבות אלו של חוסר בהירות בניסוח תנאי סף זה ובשים לב לכך שיש לזוכה כעת את ההיתר הנדרש, אין הצדקה להתערב בהחלטת הוועדה".
סוף דבר מן הטעמים דלעיל, בית הדין מורה על דחיית הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו