מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול החלטה: הממונה לחוק עבודת נשים

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כנגד הנתבעת 1 (להלן: "המדינה") תביעה לביטול החלטת הממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה (להלן: "הממונה") מיום 21/12/16.
...
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים שבהם התקבלה התביעה כדלקמן: בגין אי מתן הודעה לעובד סך של 3,500 ₪.
לאחר ששקלנו בכובד ראש את השתלשלות הליך זה וגלגוליו, ההחלטות בו והפסיקה .
וכן את העובדה שהנתבעת פעלה על פי חוק ועל פי החלטת הממונה שנתנה כדין, מצאנו כי הייתה הצדקה לחייב את התובעת לשאת בשכ"ט ב"כ הנתבעת .

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החלטת הממונה ניתנה בחוסר סבירות קיצונית ודינה בטלות, כאשר הממונה היתעלמה ממצבה האישי והנזק הכלכלי שיגרם לעובדת שתפוטר בחודש ה-7 להריונה, מהגשה מאוחרת לקבלת ההיתר לפטרה, מהסכויים הנמוכים עד בלתי קיימים למציאת עבודה בשלב כה מיתקדם של ההריון, מהפגיעה הקשה שתספוג המערערת מבחינה כלכלית וממניעת מקור הכנסה מהמערערת של קרוב ל-9 חודשים.
סעיף 13ד' לחוק עבודת נשים קובע כי "הרואה עצמו נפגע מהחלטת שר התעשיה, המסחר והתעסוקה לעניין מתן היתר לפי הוראות חוק זה, רשאי לערער עליה לפני בית דין איזורי לעבודה, בתוך 45 ימים מהיום שבו הגיעה ההחלטה לידיעתו". החלטת הממונה להתיר או להתיר פיטורים של עובדת בהריון היא החלטה מינהלית ובית הדין יבחן הפעלת הסמכות השלטונית על פי עקרונות המשפט המינהלי (בג"ץ 785/86 מצגר נ' בית הדין הארצי לעבודה ואח' (30.7.1987); בג"צ 731/86 מיקרו דף נ' חברת חשמל בע"מ ואח' ( 12.4.1987)).
...
כך או כך, נראה לנו סביר כי מנסח הנוהל ביקש ליצור גמישות בעבודת הטיפול בבקשות לקבלת היתר לפיטורים/לפגיעה בהיקף משרה/לפגיעה בהכנסה מכוח חוק עבודת נשים ולאור כך מתייחסת ההערה לכל מקום בנוהל בו קיימות מספר אפשרויות.
בנסיבות אלה, החלטת הממונה לשייך ענין המערערת לסעיף 10.1(1) לנוהל ולבררו בהליך מהיר – סבירה ולא מצאנו להתערב בה. סוף דבר: הערעור נגד קרסו מוטורוס – נדחה על הסף.
נוכח הודעת הממונה – מתקבל הערעור לעניין חלות ההחלטה ממועד קבלתה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פיצוי לפי חוק עבודת נשים לאור קביעתנו בדבר בטלות החלטת הממונה, ככל שהדבר נוגע לנתבעת 1 אין התובעת זכאית לפצוי מאת נתבעת זו. להלן נדון בפצוי לו זכאית התובעת מאת הנתבעת 2.
...
הנתבעת 1 הייתה רשאית להעסיק עובדים עד ליום 7.4.17, לאחר שהגישה ערעור על ההחלטה והערעור נדחה (נספחים נ/4, נ/5 לתצהיר הנתבעת 1).
התביעה לפיצוי בגין הליכי הפיטורים נדחית.
התובעת לא טענה, אף לא הוכיחה, כי נגרם לה נזק ומשכך התביעה בהקשר זה נדחית.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת 2 תשלם לתובעת את התשלומים הבאים: פיצוי חלף שכר בתקופה המוגנת בסך 17,986 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

העותרת עתרה בתביעתה לקבלת שורה של סעדים הצהרתיים וכספיים, ובין היתר ביקשה להורות על ביטול החלטת ועדת המשמעת שניתנה בעיניינה.
היועץ המשפטי לממשלה הציג בנייר העמדה שהוגש מטעמו את הדין החל על סוגיה זו, בהתמקד בהלכה הפסוקה בנושא, ותוך שימת דגש על אמות המידה שנקבעו על-ידי בית הדין הארצי לעבודה בפסק הדין בעיניין איסקוב (ע"ע (ארצי) 90/08 איסקוב ענבר נ' מדינת ישראל – הממונה על חוק עבודת נשים (8.2.2011)).
תקנה זו מסמיכה את בית הדין הארצי לעבודה לכלול בפסק דינו "את קביעתו בדבר דחיית העירעור בלבד" בהתקיים תנאים מסוימים כמפורט להלן: "אם החליט בית הדין שלערעור לדחות ערעור, רשאי הוא לכלול בפסק דינו את קביעתו בדבר דחיית העירעור בלבד אם מתקיימים לדעתו, לגבי ההחלטה שעליה מערערים, כל אלה:
...
דיון והכרעה לאחר עיון בעתירה, בפסקי הדין של בית הדין האזורי והארצי לעבודה ובטענות העותרת, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של העתירה להידחות בהיעדר עילה להתערבותנו.
(1) אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בה; (2) הממצאים שנקבעו בה תומכים במסקנה המשפטית; (3) אין לגלות טעות שבחוק".
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב העירעור עתרה המערערת לסעדים הבאים: לקבל את העירעור, ליתן צו הצהרתי לפיה בפעולותיה בעיניינה של העובדת לא ביצעה הערייה כל הפרה של הוראות חוק עבודת נשים ו/או הוראות החוק להגברת האכיפה, בשים לב לכך שהוכח כי משרתה של העובדת לא צומצמה בנגוד להוראות הדין; לקבל את העירעור וליתן תו הצהרתי לפיו בהחלטת ועדת הערר נפלו פגמים היורדים לשורש העניין ומשכך יש להורות על ביטולה; להורות על ביטול החלטת ועדת הערר לעיצומים כספיים והחלטת המשיב 2, ולהורות על ביטול העיצום הכספי שהושת על הערייה במסגרת ההליכים בעיניינה של העובדת; ליתן כל סעד הנראה לבין הדין הנכבד כראוי וצודק, בנסיבות העניין.
מכל מקום, בהחלטת הממונה על חוק עבודת נשים מיום 18.5.20, נדחתה בקשת המערערת לקבלת היתר ונקבע כי אף על פי שהיריון העובדת לא היוה גורם בחלטה לצמצם את הקף משרתה של העובדת, הרי שהממונה על חוק עבודת נשים לא התרשמה כי הערייה עשתה ניסיונות כנים וסבירים להמשך העסקתה באותו הקף משרה, והיא לא שוכנעה שיש למצות עם העובדת את הדין בתקופה בה היא מוגנת בפני פגיעה בהקף המשרה (סעיף 32 להחלטה).
...
אני מקבל את טענת המשיבה לפיה אין משמעות לאורך ההפרה בקשר לאפשרות העומדת בפני המשיבים להמיר את העיצום הכספי בהתראה מנהלית, שכן לפי סעיף 1(ב) בנספח ב לנוהל בעניין מתן התראה מנהלית (נספח 11 לכתב הערעור) נקבעו חריגים לגביהם לא יחול הנוהל ובענייננו נקבע כי הנוהל לא יחול על חוק עבודת נשים, למעט במקרים בהם המעסיק לא ידע בעת פיטורים על מצב שבגינו אסור היה לפטר או לפגוע במשרה או בהכנסה, ומיד לאחר שנודע למעסיק על המצב שבגינו אסור היה לפגוע בשכר העובדת ביטל את הפיטורים או ביטל את הפגיעה בהיקף המשרה או בהכנסה ופנה לבקש היתר.
לאור כל האמור לעיל, אני קובע שהממונה הפעילה את שיקול דעתה על פי החוק, הנהלים והתקנות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו