מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול דיון במצב חירום מיוחד בשל תקנות בתי המשפט

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

בעת תחילת מגיפת הקורונה הוצאו תקנות שעת חרום, התש"ף – 2020, [תקנות שעת חרום (סדרי דין בבתי הדין הרבניים בעת מצב חרום מיוחד), התש״ף – 2020, לעניין בתי הדין הרבניים, והמקבילה: הודעת מנהל בתי המשפט בדבר סוגי עניינים שיידונו בבתי המשפט לפי תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), התשנ"א – 1991, לעניין הערכאות האזרחיות] שקבעו שככלל לא יתקיימו דיונים לפני הרשויות השיפוטיות אלא בעניינים שהוחרגו בתקנות אלו.
עתה עם ההוראה על הסגר השלישי, כשאחוזי ההידבקות עולים וישנה סכנה להידבקות הגדולה יותר ממה שהייתה בעת הסגר הראשון, לא ניתנו הנחיות מפורשות לערכאות השיפוטיות לביטול דיונים באופן גורף, אלא ניתנה רשות לכל ערכאה ולכל מותב להחליט בעצמה אם לקיים דיונים או שלא לקיימם ובאיזה אופן יתקיימו.
...
ובסוף דבריו ביאר את התקנה הרוחנית לדבר, ועיין לקמן.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בשים לב למצב הבטחוני ולהחלטת שר המשפטים בדבר החלת תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), התשנ"א-1991, בוטל הדיון.
...
סוף דבר בשים לב לכל האמור, איני מוצא מקום ליתן צו ביניים ועל כן הבקשה נדחית.
העותרת תשלם למשיבות הוצאות הבקשה בסך של 10,000 ₪ לכל קבוצה (המשיבה 1 והמשיבות 5-2).
אני קובע דיון בעתירה לגופה ליום 10/3/2024 בשעה 13:00.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יצוין, כי הבקשה הוגשה ביום 24.10.23, שעה ששרר במדינה מצב חרום, ולפיו נקבע כי יכנסו לתוקף תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), תשנ"א-1991 (להלן: "תקנות החרום").
לשון החוק: בעל הרכב שלגביו ניתנה הודעת איסור שימוש לפי סעיף 57א וכן הנהג שקבל את ההודעה, רשאים לבקש מבית המשפט, המוסמך לידון בעבירות תעבורה, לבטל את הודעת איסור השמוש; בית המשפט יחליט בבקשה לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה או את בא כוחו או שוטר.
...
סבורני כי הוראות הדין מלמדות כי התשובה לשאלה זו שלילית, שכן המחוקק עושה שימוש במילה "שמע" כאשר מתייחס לסדר הדין הקשור להליך זה, שהינו כדלקמן: ניתנה הודעת אישור שימוש ברכב.
סוף דבר- לאור מצב החירום והאמור לעיל, ולנוכח היעדר האפשרות לקיים את הוראות הדין כלשונן וכהווייתן, יש להורות על מחיקת הבקשה, תוך שיצוין כי בהתאם לתקנה 3(ג) סיפא ניתן יהיה לבקש, באם יהיה בכך עדיין צורך, לקבוע מועד דיון חדש לאחר פקיעת תקפן של תקנות החירום או לחילופין במידה והליך זה יוכלל בעניינים בהם ניתן לקיים דיונים בתקופת החירום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בעתירתה מבוקש שייקבע כי אי בחירתה במיכרז מבוטלת, שייקבע כי הצעתה היא אחת ההצעות הזוכות ולחלופין, שייקבע כי על ועדת המכרזים לנקד מחדש את תוצאות המיכרז.
כך נקבע לעניין זה. "טרם סיום אציין, כי בפתיח של כתב התשובה שהוגש על-ידי המשיבות לבית המשפט המחוזי, נטען כי דין העתירה להדחות על הסף... בית המשפט המחוזי בחר שלא לידון בטענות הסף של המשיבות, והכריע בעתירה לגופה. לא היה מקום לעשות כן: 'טענות סף תחילה, טענות לגופו של עניין אחר כך'; מקום שבו נטענות טענות סף, מן הראוי להכריע בהן תחילה. ככל שיש בהן ממש, הרי שדי בכך כעיקרון, בדרך כלל, כדי לדחות את העתירה. אין מקום לבררה לגופה. עלינו לחוס על המשאבים השפוטיים. במקרים המתאימים, ניתן וראוי אף לשקול את סילוקה של העתירה על הסף, מבלעדי דיון בה, בהתאם להוראות תקנה 7(א)(2) לתקנות בתי משפט לעניינים מנהליים" (ההדגשה במקור) (עע"מ 1305/24 מזיד נ' ועדת המשנה לפיקוח על בניה ביו"ש (18.2.2024)‏‏, כבוד השופט נ' סולברג, פסקה 5 (להלן – עניין מזיד)).
נטען כי לא חל כל שהוי וזאת לנוכח תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), התשנ"א-1991 (להלן – תקנות מצב חרום), שהיו בתוקף וכן כי אין לה את הידע כדי להסביר את הגעת הודעת תוצאות המיכרז אל דואר הזבל.
...
אף מקובלת עליי הטענה כי בפועל, בעתירתה מבקשת העותרת התערבות במעשה עשוי.
מעת שנמצא כי יש לדחות את העתירה על הסף, אין עוד צורך להידרש אל הדברים ולעסוק בעתירה לגופה.
סיכום ותוצאה העתירה נדחית על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בצמוד לפגרת סוכות החל לדאבוננו מצב חירום מיוחד נוכח המילחמה - אשר נמשך עד סוף חודש נובמבר 2023 (הודעה מס' 7 בדבר החלת תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), התשנ"א-1991 על בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל בכל הארץ; י"פ 11789).
נושא שני: סמכות עניינית בתביעה דנן נתבעים שני סעדים: פיצוי כספי על סך 137,000 ₪; מתן צו עשה שיורה לנתבעות לבטל מדיניות מפלה כך שלאחר הביטול יתאפשר לדיירים להישתתף יחד עם העובדים הזרים שלהם להישתתף "בכל הארוחות הציבוריות שיתקיימו מהיום והלאה במתקני הנתבעת 2" (כלשון סעיף 1 לפרק הסיכום של כתב התביעה).
כללו של דבר, לא זו בלבד שכתב התביעה הוגש תוך עשיית הדין פלסתר, אלא שהדבר נעשה בכוונת מכוון, על פי נוהג של התובע 2, ותוך שגם בדיון בפני בית המשפט בחר התובע 2 להסתיר היכן הוא מתגורר בפועל והיכן ניתן לאתרו, חרף שאלות בית המשפט בעיניין.
...
ניתן אפוא לקבוע מקדמית, לפחות לצורך החלטה זו, כי ניתן לראות את בית הדיור המוגן כמקום ציבורי לצורך החוק.
המסקנה התובע 2 הוא מי שחלק מהותי משגרת חייו בחוץ לארץ, תוך שהוא מסתיר את שגרת חייו ולא מסר נתונים של ממש בפני בית המשפט.
התוצאה הבקשה לחיוב הנתבעות להשיב על שאלון מטעם התובעים - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו