עדיין, הוכח בפני על ידי המשיבה ולא נסתר, שמדובר בטעויות נקודתיות ב- 0.5 אחוז מהשיחות שניהלו נציגי המשיבה עם המבוטחים בעלי מזדה 3 שנת ייצור 2009, כאשר מדובר בנזק מצרפי של כ- 2500 ש"ח לגבי דגם הרכב הנ"ל שהוא הנמכר ביותר, בעוד לגבי הדגמים הספורים הנוספים הרלוואנטיים לעילת התביעה האישית של המבקש לא נימסר כל נתון מספרי, ועל פניו נראה שמדובר בהקף מכירות, ובהתאמה בטוחי חובה, קטן הרבה יותר.
קבוצה שחוייבה בפרמיות ביטוח חובה החורגות מהפרמיות המאושרות למשיבה על ידי המפקח על הביטוח בגין טעויות במחירון יצחק לוי עליו נסמכת המשיבה
המסגרת הנורמאטיבית - ביטוח חובה
סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל- 1970, קובע כך:
"בכפוף להוראות פקודה זו, לא ישתמש אדם - ולא יגרום ולא יניח שאדם אחר ישתמש - ברכב מנועי, אלא אם יש על שימושו שלו או של האדם האחר באותו רכב פוליסה בת-תוקף לפי דרישותיה של פקודה זו."
בת.צ (מח' מרכז) 13275-12-12 רהפלד נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (23.4.17) (להלן: "פרשת רהפלד"), סקר כב' השופט גרוסקופף בין היתר את אופן קביעת התעריף של ביטוח חובה :
"15. ביטוח חובה כשמו כן הוא, חובה לכל רכב במדינת ישראל, מכוח סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל – 1970. מטרתו היא מתן כסוי בטוחי במקרה של נזק גוף לנהג, לנוסעים ברכב ולנפגעי צד ג' (הולכי רגל למשל). במסגרת רפורמה שנערכה בתחום ביטוח החובה לרכב, בוטל בשנת 2001 התעריף האחיד לביטוח חובה שהיה נהוג עד אז, וניתנה לחברות הביטוח אפשרות לקבוע בעצמן את תעריפיהן לביטוח חובה, בכפוף להגשתם לאישור המפקח על הביטוח, העומד בראש אגף שוק ההון ביטוח וחסכון שבמשרד האוצר (להלן: 'המפקח'), ולקבלת אישורו (בהתאם להוראות צו הפיקוח על עסקי ביטוח (תכניות ביטוח חדשות ושינוי תכניות), התשמ"ב-1981). כדי להקל על המבוטחים בהשוואת תעריפי ביטוח החובה שמציעות החברות השונות, מעמיד המפקח לרשות הציבור באתר האנטרנט של משרד האוצר מחשבון השוואת מחירים (להלן: "המחשבון").
...
בענייננו, לאחר שעיינתי בראיות וקראתי בעיון גם את תצהירי עדי המשיבה, נראה כי לא הונחה תשתית ראייתית בדבר מדיניות מפרה מצד המשיבה אלא לכל היותר לטעויות נקודתיות.
מעבר לכך שמדובר בטעויות נקודתיות, לגבי שני דגמים ספציפיים אלה לא הוצגה הערכה לגבי מספר המבוטחים הנפגעים וכן לגבי היקף הנזק, למעט שבאחד הדגמים מדובר על גביית יתר של 19 ₪ ובשני על גביית יתר של עשרות ש"ח. בנוסף, אני סבור שהתנהלות המשיבה שהסתמכה על מחירון לוי יצחק לאורך השנים הייתה סבירה ואף מתבקשת, במיוחד נוכח העלות הכלכלית והקושי ליצור בסיס נתונים מטעמה, שניתן להניח שגם הוא לא היה חף מטעויות בהתחשב בהיקף הנתונים של עשרות אלפי דגמים ותתי דגמים.
סוף דבר
נוכח האמור, דין הבקשה לאישור להידחות.