לטענתה "לצורך מניעת הישנות מקרים של נישואין פקטביים אשר נועדו אך ורק להקנות מעמד בישראל לאזרח זר", הוחל נוהל ההליך המדורג בעיניין, שעל פיו התקבלה ההחלטה.
משכך דינה של ההחלטה להתבטל, על מנת שהבקשה תוחזר לדיון אצל המשיב ותוכרע מחדש, לאחר בחינה ושקילה מלאה של מכלול העובדות.
...
הרקע העובדתי
המערערת אזרחית ישראל ילידת 1954 ולה בת מנישואין קודמים, נישאה ביום 14.4.2008 למערער אזרח גיאורגיה יליד 1969, ומאז חיים השניים תחת קורת גג אחת בישראל, זאת לאחר שהמשיב נעתר לבקשתם לאפשר את שהייתו של המערער בישראל מכוח נישואיהם, בהתאם ל"נוהל הטיפול בבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי" שהמשיב החיל בעניינם של בני זוג זרים המבקשים לשהות בישראל לצדם של בני זוגם הישראלים.
ביום 15.3.2016 נדחה הערר הפנימי, מהנימוקים שלהלן:
"טיעוני הערר והראיונות שנערכו – נבחנו והובאו בחשבון, אך אין בהם כדי לשנות את התרשמותנו השלילית מכנות הקשר בין המבקשים... מהריאיון עולה כי המבקש מביא את כל משכורתו לחשבונם המשותף, וכאשר המבקש אינו מרוויח בעבודתו הוא איזו חוזר לביתו ואף ישן במכוניתו מחשש ש'היחסים יתקלקלו'. בני הזוג גרו בנפרד למשך חודשיים והמבקשת הוציאה כנגד המבקש צו הרחקה לתקופה של חודש. ההתרשמות מהריאיון היא כי הקשר הינו אינטרסנטי ונועד למטרות שונות ובהן השתקעות בישראל תוך כדי הכשרת מעמד המבקש כבן זוג לאזרחית ישראלית. נסיבות מערכת היחסים כאשר המבקשת פתחה מספר רק של פעמים בהליכי הרחקה ותלונה כנגד המבקש בגין אלימות כלפיה ופניותיה החוזרות והנשנות להפסיק את ההליך המדורג, הליך התרת הנישואין אשר התנהל בעבר בביהמ"ש לענייני משפחה וההתרשמות השלילית אשר עלתה מהריאיון, כל אלו ועוד-מעלים חשש בדבר כנות הקשר הנטען".
בעקבות דחיית הערר הפנימי הוגש הערר האמור לבית הדין, אשר נדחה ביום 28.7.2017.
באשר לבקשתו של ב"כ המערערים לבחון את עדויותיהם של קרוביהם ומכריהם של בני הזוג, כדי לעמוד על כנות הקשר שביניהם, קבע בית הדין כי "העוררים מתגוררים מזה שנים ארוכות תחת קורת גג אחת וכן מנהלים משק בית משותף ובתחילת הדרך אף המשיב התרשם כי הקשר הזוגי ביניהם מצדיק מתן מעמד... משכך אין משמעות לאותן ראיות, קרי מכתבים והצהרות מאת מכרים וקרובי משפחה המעידים על כך שהעוררים מתנהלים כזוג".
נוכח כל האמור קבע בית הדין כלהלן:
"הגעתי למסקנה כי הקשר הזוגי שנוצר בין העוררים הנו קשר מעוות אשר נועד לשרת אינטרס ברור של כל אחד מהצדדים אך ודאי אינו בבחינת קשר זוגי כנה ואמיתי. במקרים דומים נהוג לעתים לכנות נישואין מסוג זה 'נישואי נוחות' אך מהתמונה שנתגלתה בפני ברי כי לא ניתן להגדיר את המערכת הזוגית בה מצאה עצמה העוררת לכודה כ'נוחה'. נכון יותר לכנות קשר זה כמאולץ כאשר מדי פעם נחצה איזהו 'קו אדום'... אני סבור כי העוררת מבקשת לשמר קשר זה אך בשל אינטרס כלכלי... אולם מתקשה לעשות כן לאורך זמן ברציפות ומדי פעם 'נשברת'... גם העורר... מסביר בראיונות עמו כי נקודות המשבר ביחסים ביניהם יסודן בבעיות כלכליות. לעומת זאת האינטרס של העורר ברור ומובן – לזכות במעמד של תושב קבע, אם לא אזרחות, בזכות נישואיו לעוררת ולשם כך מבקש לסיים את ההליך המדורג כסדרו. לא יהיה זה מופרך כלל וכלל לשער כי ביום בו יזכה העורר למעמד קבע אם יותר לו לסיים את ההליך המדורג, יפנה עורף לעוררת".
טיעוני הצדדים
ב"כ המערערים טוען כי בית הדין שגה כשתיאר את המערערת כאישה מוכה החוששת להתלונן כנגד בעלה ובשל כך ממשיכה בקשר עמו.
סוף דבר
הערעור מתקבל באופן שפסק הדין מתבטל.