לפני כעשור הלכה נלי לבית עולמה.
המבקש הביע פליאתו הרבה ובקש לוודא כי בכוונת המשיבות לקיים אותה "עסקה סגורה מלפני שנה ... שבמסגרתה אני אף משקיע כבר שנה שלמה זמן רב, מאמצים ומשאבים רבים על מנת לשפץ את הנכס כדי שאתן תוכלו לקבל פטור ממס שבח לדירת מגורים בעיסקה שלנו" (נספח 41), וכינרת לא הכחישה אלא ביארה כי "אנחנו באמת מחכים לשמאות לראות מה קורה", תוך שהיא מבטיחה כי "זה לא שחלילה עכשיו הם רוצים לעשות קופה והם לא רוצים למכור לך" (נספח 42).
אשר לסכויי התביעה, לכאורה: תדיר כאשר אדם טוען לכריתת הסכם במקרקעין בלא שיהיה בידו חוזה כתוב, נתון זה יכול להוביל בנקל לדחיית הבקשה חרף מאזן הנוחות, אך המקרה כאן שונה, שעה שלכאורה טובים די הצורך סכויי המבקש לבסס תביעתו, הן לקיומו של הסכם על-פה ולו ראיות בכתב, הן לצורך האפשרי באכיפתו חרף העדר הכתובים מחמת "זעקת ההגינות". ולשיקולי העזר: חוסר תום לב שבו לקו המשיבות וקרתא גם יחד, שהוי שכלל המשיבים טוענים לו אך אינו בנמצא.
אך לא כך אירע, שכן כפי שהתברר בדיון (והמשיבות הסתירו בתשובתן לבקשה לסעד זמני), הצד השלישי שהתקשר עמן ידע היטב על התביעה ואף שזר לתוך ההסכם (שהוסתר אף הוא) תניה סדורה באשר לגורל ההסכם והאפשרות לביטולו ככל שיינתן צו מניעה בהליך שלפניי.
אפילו כנרת אינה בעלת הזכויות הרשומה, הרי שאם היא עמדה בחזית הליכי המכר ואם היא שעמדה בקשר בעל-פה (ובכתב) עם המבקש בתקופה שבה המבקש טוען כי נכרת הסכם על יסוד אותן שיחות בעל-פה ונערכו השיפוצים, ראוי היה שלא להותירה רחוק מעיני בית המשפט לעת בירור הבקשה (ועיינו: תקנות 50(3) ו-178(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות).
...
ועוד: גם כאן, כמו בכל יתר חלקי החלטתי, אידרש רק למרכזיות שבטענות, ובאלה שלא נדרשתי להן לא היה כדי לשנות מן המסקנה המתחייבת.
לשיטת המבקש, בחירת הצדדים שלא להעלות את ההסכם על הכתב הוא רצון המשיבות שלו נעתר המבקש, להשלים תחילה את שיפוץ הדירה על מנת שיזכרו בפטור ממס שבח המתייחס לחלק הנוגע למבנה שעל הנכס, בבחינת "דירת מגורים מזכה", ורק אז יועלה ההסכם על הכתב, ייחתם וידווח לרשויות המס.
סוף דבר
נוכח כל האמור, ניתן צו זמני עד להחלטה אחרת בהליך העיקרי, המורה למשיבות 3-1 להמנע מביצוע כל פעולה לקידום ההסכם שכרתו ביניהם עם המשיבה 4 למכר הנכס ברח' פרי מגדים 13 בתל אביב, הידוע כגוש 7093 חלקה 34.