מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטוח מבנה בגין תאונה שגרמה לשבר בצלעות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לא הוכחה בתובע מחלת ריאות כלשהיא, על פי המסמכים שהומצאו לי. כבר ב- 2004 בפיענוח של צלום חזה נרשם "שברי צלעות מימין, הצללות פסיות בבסיס ריאה שמאלי". במספר מקומות בתיק נרשם כי בעקבות התאונה הנידונה שבר את צלע 8 ואילו ב CT חזה שבוצע ב 7.2012 נרשם כי ניראו שברי צלעות 7- 4 מימין, ללא תזוזה, וכמו כן הצללות כתמיות דו- צדדיות בריאות.
הלכה פסוקה היא: "בהליך שבמסגרתו מתמנה על ידי בית הדין קמא מומחה יועץ רפואי, דוגמאת המקרה דנן, בית הדין קמא ואף בית דין זה, כערכאת ערעור, נוהגים דרך כלל, לייחס משקל רב לחוות הדעת של המומחה מטעם בית הדין. זאת, מן הטעם שהאובייקטיביות של המומחה מטעם בית הדין גדולה יותר ומובטחת במידה מרבית מעצם העובדה, שאין הוא מעיד לפי בקשת צד ואין הוא מקבל שכרו מידי בעלי הדין" (דב"ע ל"ו/ 64- 0 המוסד לביטוח לאומי-שרף, פד"ע ז 461).
ד"ר ורסנו הסביר, כי בכדי ששברי צלעות יגרמו להפרעה רסטריקטיבית בדרגת החומרה שנצפתה בתפקודי ריאה של התובע, חייב להגרם עוות קשה ביותר של מבנה בית החזה- דבר שאפילו לא רואים בשברי צלעות חופפים ומקוצרים, וגם אז לא רואים הפרעה רסטריקטיבית בסדר גודל שכזה.
...
לסיכום תשובתי לשאלה זו: שברי צלעות תוארו מימין כבר ב 2004.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ד"ר מירובסקי סקר את מצבו הרפואי של התובע, כפי שעולה מן המסמכים הרפואיים, הבדיקות שעבר ובדיקתו שלו, וקבע, כי בעקבות התאונה נגרמו לתובע שברים בצלעות ובחוליה L3.
בהקשר זה, טול לדוגמא את האפשרות, כי התובע או נהג המונית, היו בוחרים למכור את הנכס מייד לאחר התאונה, ברי כי תגמולי הנכס ההוני אינם ברי ניכוי מדובר בנכס שהיה ונשאר לאחר התאונה, ונניח, כי הם מחליטים להשקיע את הכספים וזוכים להכנסה מפירותיהם, האם אז יעלה על הדעת שיש לנכות את פירות השקעת הכספים? ומה אם היו בוחרים התובע ונהג המונית לרכוש נכס אחר ולהפיק הימנו פירות, האם אז הייתה נטענת הטענה כי יש לנכות את הפירות מן הפצוי? ואם המבנה היה נותר סגור לאחר התאונה, האם אז הייתה נטענת הטענה שהתובע לא הקטין את ניזקו ויש לנכות ניכוי רעיוני את דמי השכירות שהיו מתקבלים לו הושכר העסק? וטול את עניינו של תובע, שלאחר התאונה ובשל מצוקתו החליט להשכיר חדר בביתו, האם ניתן יהא לנכות את דמי השכירות מהפצוי שיקבל? נראה שהדוגמאות דלעיל, ממחישות היטב, כי הטענה לנכוי מדוקדק של דמי השכירות מן הפצוי כאילו מדובר היה בתגמולי המוסד לביטוח לאומי או בתגמולים אחרים, שהניכוי בגינם מוסדר בחקיקה ונקבע בשל הזכות של צד ג' לחזור את המזיק, אינה יכולה להיתקבל, בודאי לא כפשוטה.
מקום שבעקבות התאונה ובשל הנכויות שנגרמו בתאונה הופסקה פעילות העסק שבבעלות התובע, יפסקו לתובע פיצויים בשל הפסדי הישתכרות, בהתאם לתשתית הראייתית שיניח, מתוך היתחשבות במכלול השיקולים לרבות קיומה של הכנסה נוספת כתוצאה מהשכרת הנכס (דבר שעשוי להביא לאומדן נמוך יותר של הפצוי, בין משום ההנחה שלתובע אין צורך למצות את מלוא כושר עבודתו בשים לב להכנסה הנוספת ובין משום הערכת גובה ההפסדים בפועל), אך בדרך כלל לא תהא הצדקה לנכוי מלא, זאת בשים לב לאופיה של ההכנסה ומקורה (השווה בשינויים המחוייבים ת.א. 1018/97 פלוני נ' סהר חברה לביטוח בע"מ (13/8/08), שם טען התובע כי יש לפצותו בגין אי השכרת נכס לאחר התאונה בעקבות מצבו הנפשי, טענה שנדחתה על ידי בית המשפט, טענה שנדחתה על ידי בית המשפט).
...
בהקשר זה, מקובלת עלי טענת התובע, כי בעובדות שכבר הוכרעו קיים השתק פלוגתא ומכל מקום, במסגרת הדיון כאן, לא נטענו דברים סותרים.
ב"כ התובע עותר לחשב את ההפסדים באותה תקופה, בשתי דרכים חלופיות, הדרך האחת היא הפסדים בפועל, של הסכומים שאמור היה התובע להרוויח בכל אותה תקופה ועד למועד פסק הדין, תוך הפחתת השכר שקיבל התובע מן הבן ודמי השכירות בהתאם לחישוב שערך ככל שימצא בית המשפט להפחיתם, והדרך השניה בחישוב לפי הגריעה מהתפקוד, כאשר לטעמו יש לקבוע 70% נכות תפקודית, כאשר בחישוב כזה אין, לטעמו, להתחשב כלל בדמי השכירות.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו איפוא לתובע באמצעות הנתבעת 2, סך של 694,634 ₪ בצירוף אגרה כפי ששולמה, בצירוף ריבית והצמדה מיום התשלום, בצירוף הוצאות שהוציא לצורך חוות דעת המומחים מטעמו, וכן המומחים מטעם בית המשפט (פרופ' מירובסקי – 3,500 ₪ בצירוף ריבית והצמדה ממועד חוות הדעת הראשונה, יש להכיר בתשלום זה גם בהעדר חשבונית, שכן חוות הדעת אכן נתנה וסביר ששולם בעדה; חוות דעת עדכנית פרופ' מירובסקי 3,500 ₪ בצירוף ריבית והצמדה מיום 11/10/12, חוות דעת ד"ר גרינשפן בסך 8,120 בצירוף ריבית והצמדה מיום 21/3/12; בעבור חוות דעת ד"ר ברבר 3,510 בצירוף ריבית והצמדה מיום 7/3/13, חוו"ד ד"ר אנקשטיין 2,632 ₪ בצירוף ריבית והצמדה מיום 26/5/13).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

בגין ניזקי הגוף, הוגשה תביעה זו לפיצויים לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, נגד הנתבעת, אשר ביטחה את השמוש ברכב במועד התאונה, בביטוח חובה.
ממקום התאונה הועברה לבי"ח העמק בעפולה, שם אובחנו אצלה פגיעות בחזה, שבר בעצם הסטרנום, נפיחות ברקמות רכות סביב הסטרנום (הימטומה), שברים בצלעות עליונות דו צדדי, סימנים קונטוזיה ראתי דו צדדי באונות תחתונות בעיקר בצד ימין, נוזל פלאורלי משני הצדדים, בולט יותר משמאל, שבר בפטישון החצוני בקרסול ימין, דימום משני העפעפיים, אף שבור ונפוח, וכאבים בצואר וגב תחתון.
ד"ר סלים מזאוי, מומחה אף אוזן וגרון, אשר בדק את התובעת בעקבות התאונה, קבע בחוות דעתו הרפואית מיום 03.02.11 כי, מעיון בתעוד הרפואי שהובא לעיוני עולה כי לתובעת נגרמה חבלת אף קשה, שבעקבותיה אובחנה נפיחות באף ודם בנחיריים, נזקקה למטרייה בווריד נבוב בגלל דימום אפי עם ירידת הומוגלובין.
כל זה מצביע על חבלה טרייה באף שגרמה לשבר ושינוי במבנה הגרמי.
בחוות דעתו מיום 11.11.11 קובע המומחה, אשר עמדו לעיונו כלל מסמכיה הרפואיים של התובעת, ובין היתר, צלום סי.טי חזה אשר הדגים שבר בעצם הסטרנום ובצלעות העליונות, קונטוזיה ריאתית בעיקר בצד ימין, כי לתובעת נגרם שטף דם ראתי או קונטוזיה ריאתית, עקב החבלה בבית החזה, כאשר שטף הדם יכול לגרום להידבקויות קלות, ובכך העניק לה 10% נכות רפואית לפי סעיף 8(1) ב לתקנות.
...
לאור כל האמור, אני מעריכה את העזרה לה נזקקה התובעת בעקבות התאונה בתקופה הנ"ל, אשר כללה שתי תקופת אשפוז ווכן תקופת החלמה, בסך של 80,000 ₪.
לאור כל האמור לעיל, אני פוסקת בגין ראש נזק, הן לעניין ההוצאות והן לעניין הנסיעות, סך של 10,000 ₪.
סיכום הנני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך של 103,578 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת חוות דעתו מיום 7.10.2014 קבע ד"ר מלמד, כי בעקבות התאונה נגרמו לתובע שברים בצלעות ונקע בקרסול רגל שמאל וכי נותרה לו נכות בשיעור של 3.3% בגין הפגיעה הקלה בקרסול.
ניתן ללמוד מעדויותיהם של התובע ומר אדרי, כי בעת האירוע שיחקו הילדים בכדורגל בסמוך לכניסה לרחבת בית הספר, המובילה למבנה הכיתות.
עוד טען הנ"ל, כי במהלך חודש פברואר 2012 הוא פנה לבעל החברה בה עבד בעבר וביקש לחזור לעבודה החל מחודש אפריל, אז מתחילה עונת הרחצה, אולם עקב התאונה לא היה בידיו לעשות כן. התובע לא הביא ראיה כלשהיא שתתמוך בטענה זו. יתירה מזאת, עיון בדו"ח הרציפות בעבודה של המוסד לביטוח לאומי (נ/2) מעלה, כי עבודתו כמתחזק בריכה היתה לאורך כל חודשי השנה, ללא קשר ל"עונת הרחצה".
...
כאמור, ד"ר מלמד קבע בחוות דעתו, ואני מקבל את עמדתו בעניין זה, כי התובע היה נתון באי כושר מלא לעבודה במשך 6 שבועות לאחר התאונה.
לאור האמור לעיל, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 55,000 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע את אגרת התביעה, שכ"ט המומחה מטעמו, חלקו בשכ"ט המומחה מטעם בית המשפט (הכל בשערוך) וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 12,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פרופ' סודרי בדק את התובעת לראשונה ביום 7.12.09 ותיאר את הפגיעות שנגרמו לתובעת עקב התאונה - שבר מרוסק בחלק עליון של ההומרוס מימין; שברים בצלעות 2-11 דו צדדי; שבר בסטרנום-מנובריום; שבר בזיז חוליה D5; שבר בזיז רוחבי של L1; חשד לדימום תת עכבישי קטן במוח ללא צורך בהתערבות וקרע בעפעף עין ימין שנתפר.
חיבור השבר בהומרוס נראה תקין, צלום מבנה צלעות תקין, צלום מבנה החוליות נמצא תקין וכך גם הסטרנום.
אין מחלוקת כי החל מיום 1.5.15 נקבעה לתובעת נכות כללית צמיתה בשיעור 63% המורכבת מהליקויים כדלקמן: · הגבלה קלה עמ"ש מותני 10% · הגבלה מזערית עמ"ש 5% · שבר בחוליה 5% · הגבלה קלה בברך ימין 10% · הגבלה בכתף ימין 25% · הפרעת היסתגלות מתמשכת ודיכאון 20% · כאבי ראש 10% · הגבלה קלה בברך שמאל 10% על פי חוות הדעת האקטואריות שהציגה הנתבעת, מסתכמים תשלומי המוסד לביטוח לאומי לתובעת בגין נכות כללית שנקבעה לה בסכומים כדלקמן- 44.1.
...
אין בידי לקבל טענה זו. בעת התאונה היתה התובעת בת 44, רווקה המתגוררת בבית הוריה.
במקרה שבפניי, התובעת אינה חולקת על כך שהניכויים המבוקשים נובעים מהתאונה, אלא סבורה כי מקום בו מנכים, יש לזקוף במקביל את הסכומים לזכותה, טענה שדינה להידחות.
סוף דבר לסיכום, אלו הסכומים שעל הנתבעת לשלם לתובעת בגין התאונה: הפסדי שכר לעבר ולעתיד, לרבות הפסדי פנסיה וזכויות סוציאליות              370,186 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעה                                    40,000 ₪ עזרת צד ג' לעבר ולעתיד                                     170,000 ₪ כאב וסבל                                                  98,140 ₪ סך התשלומים                                                     678,326 ₪ בניכוי התשלומים שבוצעו - תשלומים תכופים                                                 89,537 ₪ קצבאות מל"ל                                                      232,037 ₪      הנתבעת תפצה את התובעת בגין נזקיה בסך של 356,752 ₪ בנוסף, תישא הנתבעת בהוצאות שכר המומחים בהם נשאה התובעת על פי קבלות שיוצגו, באגרת המשפט וכן בשכר טרחת ב"כ התובעת בשיעור 13% בתוספת מע"מ אך בניכוי כל סכום ששולם על חשבון שכר זה במסגרת התשלומים התכופים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו