מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטוח לאומי: הבטחת הכנסה בעו"ש

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מן הכלל אל הפרט במקרה דנא, לאחר שעיינתי בבקשה לגילוי המסמכים הנקובים בסע' 4 לעיל ובתגובת המשיבה, סבורני כי יש להעתר לבקשה בחלקה מהטעמים שיפורטו להלן: באשר למסמכים המפורטים בס' 4 (א) לעיל - שעניינם תדפיס חשבון בנק – עו"ש של הנתבעת לשנת 2016.
באשר למסמכים המפורטים בסע' 4 (ב) ו – (ג) לעיל - בדבר הדרישה לקבלת העתק דו"חות שהוגשו למס הכנסה בשנים 2015-2016 והעתק אישורי תשלומים מהמוסד לביטוח לאומי, לרבות הבטחת הכנסה לשנים 2015-2016.
...
ייאמר, כי מקובלת עליי גישת המשיבה כי היא לא תתנגד להציג את תדפיסי הבנק לשנת 2016 ובלבד שיש להחיל את הכלל של "גזירה שווה" גם על המבקשת, או במילים אחרות "שהדבר יהיה הדדי" (סע' 22 לתגובה).
לפיכך, מצאתי מקום להיעתר למתן צו באופן הדדי לשני הצדדים.
לסיכום, חובת גילוי המסמכים חלה אך ורק על מסמכים שנמצאים בידיו של אחד מבעלי הדין או בשליטתו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כל שטען היה כי אין היתיישנות וכי "משנת 2012 ממועד הגשת תביעתי למוסד לביטוח לאומי להבטחת הכנסה ועד הגשת תביעתי לביה"ד ביום 19/9/17 פניתי למוסד לביטוח לאומי בפניות רבות על מנת לקבל את גמלת הבטחת הכנסה המגיעה לי". בהמשך ציין כי במכתב מיום 14/5/17 שקבל מהנתבע נרשם כי הוא רשאי לפנות לבית הדין לעבודה.
בחקירתה העידה גב' נצר כי קיים בתיק תדפיס עו"ש ואישור על כך שלא קיימים חיסכונות ופקדונות, כשהאישור הודפס ב 18/1/12 (מבלי שיש עליו חותמת של ביטוח לאומי מתי המסמך הזה היתקבל).
...
לאור האמור – יש לדחות את התביעה בשל התיישנות, זאת בנוסף לעובדה שממילא יש באי התייצבות אשת התובע בלשכת התעסוקה כדי לדחות את התביעה לגופה.
סוף דבר: בנסיבות העניין, ואף שבית הדין אינו מזדרז לדחות תביעות בשל התיישנות, בנסיבותיו של תיק זה , אין מנוס מדחיית התביעה כבר בשלב זה. אין צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

חשבון העו"ש שלה עומד, במרבית ימי החודש, ביתרה שלילית.
אוסיף, כי לא הובאו פרטים לגבי קיצבאות להן עשויה הנתבעת להיות זכאית, בנסיבות המתוארות, מהמוסד לביטוח לאומי, כגון קצבת הבטחת הכנסה.
...
תקנה 14 לתקנות בתי המשפט (אגרות), תשס"ז-2007 (להלן: תקנות האגרות), קובעת שני תנאים מצטברים אשר על מבקש אגרה להוכיח, די בכך שלא יעמוד באחד מהם כדי שלא ינתן לו הפטור, ואלו הם: העדר יכולת כלכלית לשאת בתשלום האגרה: הלכה היא, כי על המבקש "לפרוש תמונה מלאה על מצבו הכלכלי", שאם לא כן דין בקשתו להידחות ולו מטעם זה בלבד (ראה: ע"א 229/89 מצא נ' מצא ואח' [29.5.1989]; בש"א 7664/99 סופר נ' סופר [18.06.2000]).
מן הכלל אל הפרט לאחר שבחנתי את טענות הנתבעת ואת נסיבות המקרה שבפניי, מצאתי כי דין הבקשה להתקבל בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

תשובת המבקש בתמצית: לאחר תגובת המשיבים, צירף המבקש רשימת תיקי ההוצאה לפועל שעומדים כנגדו, אישור ביטוח לאומי בגין תשלום הבטחת הכנסה בחודש 1/17 ופירוט תנועות בחשבון העו"ש בבנק הדואר.
...
לאחר שבחנתי את כל אשר הוצג לפני, אני סבורה כי המבקש הציג תשתית ראייתית מספקת לשם הוכחת מצבו הכלכלי והרים את הנטל להוכיח כי אין ביכולתו לשאת בתשלום אגרת משפט.
לאור כל האמור לעיל, הרי שהמבקש הוכיח קיומו של תנאי אחד מבין התנאים הדרושים לשם מתן פטור מתשלום אגרה ודין הבקשה להידחות.
המבקש ישלם את האגרה ב- 7 תשלומים שווים ורצופים, החל מיום 1.7.17 ובכל ראשון לחודש עוקב אחריו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ההכנסות המשפחתיות, כפי שהן משתקפות מהמסמכים שצורפו, הן אכן צנועות אך אין לשלול אפשרות שבעלה של התובעת חזר לעבודה סדירה בשנה האחרונה או לכל הפחות יש לו הכנסות מהביטוח הלאומי וזאת לצד עזרה שבני הזוג מקבלים, כך אני מתרשמת, מבני משפחתם שמעניקים להם בית מגורים ללא תשלום.
מתצהירו של בעלה של התובע עולה כי הוא טרם פנה למעביד הקודם שלו לקבלת זכויותיו לאחר הפיטורין או לביטוח הלאומי לקבלת קצבת הבטחת הכנסה ואין לכך הסבר המניח את הדעת, או בכלל.
לא נטען כי לבני הזוג יש חובות כלשהם, למעט יתרה שלילי בחשבון העו"ש שלהם.
...
טענת ההתיישנות : לטענת הנתבעת, עילת התביעה התגבשה ביום בו בוצע הניתוח השני, דהיינו ביום 19.4.2015, בעוד כתב התביעה הוגש ביום 28.4.2022, דהיינו בחלוף למעלה משבע שנים ומשכך דין התביעה דחייה בשל התיישנותה.
שם נקבע, בין היתר, כי: "במסגרת 'הנטל הכבד' המונח על כתפי התובע, עליו להראות מהם טעמיו המיוחדים המצדיקים את מתן הפטור בעניינו ומינוי מומחה מטעם בית המשפט. טענות אלו אינן יכולות להיטען בעלמא, אלא עליהן להיות מגובות בראיות. כן, על התובע להראות שתביעתו אינה מופרכת ויש בה ממש, אם כי בעניין זה ניתן להסתפק ברף נמוך יחסית, שהרי בהעדר חוות דעת לעתים יהיה קשה לעמוד על סיכויי התביעה. נראה כי, ככלל, די להראות, על יסוד עובדות המקרה ואופיין של הטענות, שבפי התובע טענה הראויה להישמע או שאלה רצינית שיש לדון בה (a good arguable case)". באשר למצבה הכלכלי של התובעת, עיינתי במסמכים שצורפו לבקשתה, הם אותם מסמכים שצורפו לבקשתה לפטור מהפקדת ערבות (בפני בית המשפט המחוזי בתיק רע"א 16780-09-22), עיינתי בהחלטת בית המשפט המחוזי מיום 27.10.22 ובחנתי את טענות באי כוח הצדדים במועד הדיון ולאחר כל אלה, הגעתי למסקנה כי התובעת לא הרימה את הנטל הכבד המוטל עליה והמצדיק חריגה מהכלל והשתת הוצאות חוות הדעת על הנתבעת.
מכל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי התובעת לא הוכיחה כי מצבה הכלכלי קשה באופן המונע ממנה לגייס, בעצמה או בסיוע משפחתי, שכר טרחת מומחה מטעמה.
מכל האמור לעיל אני דוחה את בקשת התובעת לפטור אותה מהגשת חוות דעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו