מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטוח לאומי שלפוחית שתן נוירוגני צנתור עצמי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עוד נפסק בהקשר זה כי קביעת שיעור הנכות וסעיפי הליקוי הרלוואנטיים הן קביעות רפואיות מובהקות הנמצאות בתחום סמכויות הבלעדי של הועדה ובית הדין אינו מוסמך להתערב בהן (עב"ל (ארצי) 217/06 בן צבי - המוסד לביטוח לאומי, מיום 22.6.2006).
עיון בפרוטוקול הועדה בישיבתה מראה ששמעה תלונות המערערת, ורשמה את מסקנותיה כדלקמן – "בת 36. בהמשך לוועדה קודמת מ- 23/4/13, הוועדה עיינה בפסק הדין מ- 6/3/14, כאמור בדו"ח הקודם התובעת אובחנה כסובלת מחולשה קלה ברגל ימין 10%, שלפוחית שתן נוירוגנית וצינתור עצמי 70%, ו-הידרונפרוזיס עם תיפקודי כליות תקינים 30% סה"כ נכות רפואית 82% יציבה.
...
בהקשר לקביעת אי-כושר, נקבע בפסיקה כי: "בבואם לקבוע את דרגת אי הכושר על יסוד האמור, אין די בכך שהוועדה תנמק החלטתה בכך, שהיא 'בדעה שהתובע מסוגל לעבודה ביום עבודה מלא, שאינה מצריכה מאמץ פיסי ניכר וללא התכופפויות מרובות, בעבודות כגון: אריזה ומיון וכו'... האמור הינו מסקנה ולא הנמקה מספקת לקביעת דרגת אי הכושר ותמיד ניתן למצוא סוגי עבודות שנכה מסוגל לבצע... נקודת המוצא לקביעת דרגת אי הכושר כאמור צריכה להיות, כי ליקוייו הרפואיים של המערער כפי שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית לעררים מבטאים דרגה אובייקטיבית של אי כושר לעבוד. מתוך נקודת מוצא זו, על הוועדה לקבוע את דרגת אי כושרו על פי נסיבותיו האישיות של הנכה. למשל, יכולת לחזור לעבודה קודמת, גיל, השכלה ויכולת אינטלקטואלית ופיסית. שהרי אין דומה לדוגמא כושר העבודה של מי שמסוגל לעבוד עבודה עיונית משרדית לכושר העבודה של הסובל מאותם ליקויים שאינו מסוגל על פי השכלתו וכושרו האינטלקטואלי לעבודה שכזאת". (עב"ל 327/03 עזאת מוהרה - המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 14.4.2004).
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את הערעור ומורה להעביר את עניינה של המערערת לוועדה לעררים (אי-כושר) בהרכב אחר, אשר תדון בערר.
בנסיבות העניין, ובהתחשב בנימוקי הערעור, המשיב ישלם למערערת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,000 ₪ אשר ישולם בתוך 30 ימים מהיום, אחרת סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עקומת השתה עם סטרינינג ובסיום שארית שתן 160 סמק הומלץ על שימוש בצנתורים עצמיים אך סירבה לבצע צנתורים עצמיים ורק לקראת אוקטובר 16 בשל קשיים בהתרוקנות הסכימה לצנתר עצמה.
עושה זאת אחת ל 3 ימים" הועדה סיכמה את החלטתה כדלקמן: "עפ"י הבדיקה האורודינמית קיים חדש לכיס שתן נוירוגני ואכן מצנתרת את עצמה מ 10/16 ועל סמך מכתבו של ד"ר סרנגה עושה זאת אחת ל 3 ימים. שימוש במכשירים באופן קבוע עפ"י סעיף ליקוי 23 (2)א5 מעניק 70% נכות. מאחר והמבוטחת מצנתרת את עצמה פעמיים בשבוע 1 ל3 ימים לפי ד"ר סרנגה הרי שנכותה היחסית בגין הצנתורים הנה 20% לפי סעיף 23(2)א3 מ- 26/10/16.
דיון והכרעה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 ולהלכה הפסוקה, הבקורת השיפוטית של בתי הדין לעבודה על החלטות הועדות הרפואיות לעררים מוגבלת לשאלות משפטיות בלבד, דוגמאת טעות שבחוק, חריגה מסמכות, הפעלת שיקולים זרים או היתעלמות מהוראה מחייבת (הוד נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 213 (1999)).
פריט הליקוי שניתן למערערת - 23 (2)(א)(3) בשיעור 20% בגין הלקות בשלפוחית השתן, עניינו בקיומה של "דלקת בינונית, עם תכיפות בהטלת השתן ביום ובלילה, עם כאבים ועוויות". לטענת המערערת, פריט הליקוי המתאים בעיניינה הוא 23 (2)(א)(5) : "אי שליטה או אי עצירה של מתן השתן ומצב המצריך שימוש מתמיד במכשירים". הועדה מציינת בהחלטתה, ביחס לפריט ליקוי זה, כי שימוש במכשירים באופן קבוע מעניק 70% נכות.
...
לטענת המשיב, דין הערעור להידחות הואיל והוועדה מילאה אחר הוראות פסק הדין המחזיר מתוקפו התכנסה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בכל המסמכים שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה דין הערעור להתקבל וזאת מהטעמים שיפורטו להלן.
בשל כל המפורט לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי הוועדה לא פעלה בהתאם להוראות פסק הדין המחזיר ולפיכך, יש להשיב את עניינה של המערערת לפתחה של הוועדה בשנית.
סוף דבר דין הערעור להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה חיפה ב"ל 50985-11-19 לפני כב' השופט טל גולן נציג ציבור (עובדים) מר אמיר הינו התובע: שלום צלישר הנתבע: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד הדס אהרוני ה ח ל ט ה
התשתית העובדתית הנה כדלקמן: א. התובע יליד 8.10.1965; התובע נפגע בתאונת דרכים ביום 21.7.1997 שהוכרה על ידי הנתבע כתאונת עבודה; ועדה רפואית מדרג ראשון קבעה לתובע ביום 26.4.2018 דרגת נכות מעבודה משוקללת בשיעור 100%, לאחר הפעלת תקנה 15 במלואה, בגין חבלות בעמוד שדרה מותני (10%); שיתוק עיצבי חלקי (10%); וכיס שתן נוירוגני עם הפרעות השתנה, עד כדי שימוש בצנטור עצמוני (70%); התובע לא יכול לתת שתן באופן עצמוני, ולכן הוא מצנטר את עצמו בצנטר מסוג "Speedcath 14". הצנטור נעשה בשירותים בבית, או במידת הצורך מחוץ לבית (ברכבו הפרטי, לתוך בקבוק ריק); תדירות הצנטורים היא כ-4 פעמים ביום ממוצע.
לרוב, התובע מתקלח לאחר הצנטור; התובע סובל מבריחת / דליפות שתן בין הצנטורים; התובע לא משתמש באמצעי ספיגה, ולטענתו – היות שמצבו הרפואי אינו מתאים לכך; משעה שהוא סובל משלפוחית היפוטונית, שפועלת מעצמה; היות שמוצרי ספיגה לא יכולים לאסוף שתן בכמות הנדרשת בעיניינו; ומשעה שאי-ביצוע צנטור של שלפוחית השתן יגרום לשיטתו לעליה בלחץ במערכת השתן ובהמשך לקריסת הכליות; התובע עובד מאז חודש 4/2011 במשרה אדמיניסטרטיבית חלקית ביותר (כשעה וחצי ביום עבודה ממוצע).
...
ככל שלא תוגשנה בקשות להפנות למומחה שאלות הבהרה, יקבלו הצדדים ארכה נוספת בת 15 ימים להגיש סיכומיהם או להשלים סיכומים שהוגשו, שאם לא כן הם יחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות הדעת ולמתן פסק דין בהתאם.
ככלל, המומחה אשר מונה על ידי בית הדין, אינו בודק את בעל הדין שעניינו הופנה אליו, אלא אם המומחה מבקש זאת, או אם בעל הדין הגיש בקשה מנומקת בעניין זה לבית הדין ובית הדין נעתר לבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו