מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטוח חובה לרישיון נהיגה צרפתי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

גם סוכן הביטוח שערך את הפוליסה לא עשה כן. הנתבע הדגיש כי הוא יוצא ובא את הארץ פעמים רבות, הוא מחזיק כאן דירות ורכב והוא נוהג ברכב עם רישיון הנהיגה צרפתי מזה זמן רב. פעולת הוצאת רישיון נהיגה ישראלי, למי שמחזיק רישיון נהיגה צרפתי, הנה פעולה פשוטה ביותר, כפי שהתחוור לו לאחר התאונה, עת ניגש לבצע את המרת הרישיון כאמור, ולא היתה כל מניעה כי יעשה כן, אילו מי מהמעורבים היה מגלה את אוזניו בדבר חובתו לעשות כן (עמ' 10 לפרוטוקול, שורות 13 - 17).
...
עם זאת, אני סבור כי גם הנתבע נהג ברשלנות.
נוכח כל האמור, אני מחלק את אחריותם ההדדית של הצדדים לנזק באופן שאני מוצא כי הנתבע אחראי לנזקי התובעת בשיעור של 30% בלבד.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסך של 9,642 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים בשאלת האחריות הפול טענה כי החלטת בית המשפט המחוזי סותרת את ההלכה שנקבעה בע"א 5405/10 תאסירי נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (11.3.2012) (להלן: עניין תאסירי), לפיה על הנהג מוטלת החובה לוודא שרישיון הנהיגה שברשותו מתאים לנהיגה בישראל.
בעיניין לביא היה מדובר בעולה חדשה מצרפת שנפגעה בתאונת דרכים, כשנתיים לאחר שעלתה לארץ, כאשר לא היה ברשותה בעת התאונה רישיון נהיגה ישראלי אלא רישיון נהיגה צרפתי תקף.
...
המערער טען כי יש לדחות את ערעורה של הפול בכל הנוגע לשאלת האחריות.
אני סבור כי יש לקבל את הערכתו של בית משפט קמא שהעמיד את שיעור הגריעה מכושר ההשתכרות על 50% עד למועד מתן פסק הדין.
כך, בתשובה לשאלה אם מצבו של המערער נעשה גרוע יותר בעקבות הטיפול, השיב ד"ר מלצמן-צייחין כי "המצב הנוכחי שלו נובע מטיפול לא נכון". על רקע כל אלה, ולנוכח הספק הממשי אם המערער סובל מ-CRPS אם לאו, אני סבור כי ראוי היה להעלות את שיעור נכותו הרפואית.
סיכומו של דבר, שאציע לחבריי לדחות את ערעורה של הפול בשאלת האחריות ולקבל חלקית את ערעור המערער בשאלת הנזק כך שעל סכום הפיצוי שנפסק לזכותו, יווסף הסך של 621,000 ₪ נטו, קרי, יש להוסיף לסכום זה שכ"ט בשיעור של 13% בתוספת מע"מ. במאמר מוסגר: המשיבה 2, כלל חברה לביטוח, שהתנגדה לערעור הפול בשאלת האחריות, טענה כי הפול נלחמת למעשה על גבה-שלה, מאחר שבהתאם להסכם בינה לבין הפול, עליה לשאת ב-75% מסכום הפיצוי.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1996 בעליון נפסק כדקלמן:

באמנה, בנספח 7 בעמ' 2 לדוגמא מובא נוסחה העברי של פיסקה המופיעה בכל אחד מרישיונות הנהיגה הבינלאומיים המוצאים מכוחה של האמנה, ובכלל זה (בנוסחה הצרפתי) גם ברישיון הבנלאומי שבו החזיקה המערערת.
אין כל משמעות לשלילת זכאות, במובן הצר האמור, מנוהג שניפגע בתאונת-דרכים, מהטעם שנהג ללא רישיון-נהיגה מתאים, שהרי, גם אם היה לו רישיון כזה, לא היה זכאי לפיצויים לפי החוק גופו, שכן, אין לנוהג אלא עילה חוזית לפי רכיב הביטוח האישי שבפוליסת ביטוח החובה ותו לא. אם אין לו ביטוח כזה, הרי 'נסתחפה שדהו ואין לו ממי לתבוע פיצויים על-פי החוק'.
...
לפיכך פטורים אנו מלקבוע אם דין תביעת המערערת היה להידחות גם בהסתמך על הוראות סעיף 7(5) לחוק הפיצויים ועל אי-תחולת סעיף 7א לחוק, טעם נוסף אשר שימש עילה לבית המשפט המחוזי לדחות את התביעה.
המערערת תשלם לכל אחת מהמשיבות הוצאות ערעור זה בסך 4,000 ש"ח. השופט צ' א' טל: אני מסכים.
אולם שוכנעתי כי ה"הרמוניה החקיקתית" מחייבת את הפירוש שנקט חברי הנכבד, השופט אור, ואת מסקנותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

צד ג' לעומת זאת טענה כי לא חלה עליה חובה לשפות את הנתבע על ניזקי התובעת מפני שבמועד התאונה, הנתבע, תושב חו"ל אשר החזיק ברשיון נהיגה צרפתי בלבד, לא החזיק ברשיון נהיגה תקף בישראל כדין.
ברם, בפסק הדין בעיניין רע"א 4874/04 רביבו נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ, פורסם במאגרים, קבע בית המשפט שיש גבולות ל"הילכת קרנית" ומקום בו כלל לא החזיק הנוהג ברכב ברשיון נהיגה המתירה את נהיגת הרכב בישראל, לא קמה לו זכאות לפיצויים לפי חוק הפלת"ד. לכן, אף אם תאמר כי יש לאמץ כגישת ב"כ הנתבע בסיכומיו את "הילכת קרנית" גם במקרים בהם נדרשת פרשנות פוליסת ביטוח בתביעת ניזקי רכוש (וראה והשווה ת.א. (י-ם) 1335/03 איילון חברה לביטוח בע"מ נ' גולד, פורסם במאגרים)1, הרי שמקום בו לא היה לנהג ברכב רשיון נהיגה המתיר לו לנהוג בישראל, אין מקום לחייב את המבטח בפיצוייו.
...
בסיכומיו, גם לא טען ב"כ הנתבע דבר בעיניין זה. משכך אפוא, דין התביעה להיתקבל במלואה כנגד הנתבע.
סיכומו של דבר אפוא, הודעת צד שלישי נדחית.
התוצאה הסופית הינה אפוא, שאני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 15,567 ₪ הנושאים הפרישי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 17.12.08 ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף, הנתבע ישלם את הוצאות התובעת וכן שכ"ט---------------1 למרות שלטעמי מרחיק לכת לעשות כן, מפני שאינו דומה תביעה לנזקי גוף לפי הפלת"ד שתכליתו, כאמור, סוציאלית לתביעת נזקי רכוש שאין לה כל תכלית מעין זו. עו"ד בסך של 2,000 ₪ בצרוף מע"מ. הודעת צד שלישי נדחית והנתבע ישלם לצד ג' את הוצאותיה וכן שכ"ט עו"ד בסך של 2,000 ₪ בצירוף מע"מ. ניתן היום י"ט באלול, תשס"ט (08/09/2009) בהיעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנתבעת 2 ביטחה במועד הרלבנטי את מר דיאב עיסא נסרי בפוליסת ביטוח על רכב ההונדה בה צוין כי הפוליסה "אינה מכסה נזק שייגרם לצד שלישי בשל ניזקי רכוש, אם בעת קרות מקרה הביטוח נהגו ברכב נהג או נהגת שגילם פחות מ - 24 שנה וגם או שהנם בעלי רישיון נהיגה לסוג הרכב המבוטח פחות משנה" (הפוליסה צורפה כנספח לכתב ההגנה מטעם הנתבעת 2).
טענות הנתבע יפורטו להלן בתמצית: הנתבע נהג ברכב ההונדה בעת קרות התאונה; רכב התובעת סטה מנתיב נסיעתו והיתנגש ברכב ההונדה, ולכן האחריות הבלעדית להתרחשות התאונה מוטלת על הנהג ברכב התובעת; רכב ההונדה היה מבוטח במועד התאונה בביטוח צד ג' על ידי הנתבעת 2, ולכן ככל שהתביעה תיתקבל על הנתבעת 2 לשלם את סכום הפצוי; התובעת לא עמדת בחובתה להקטנת הנזק, מאחר שניתן היה להסתפק בתיקון פחחות, ולא היה צורך בהחלפת חלקים.
כשנשאל על כך בחקירה נגדית השיב (ראו עמ' 2 לפרוטוקול, שורות 27-29): "ש. תראה לי את התמונה של הצלום של פרטי הנהג בזמן אמת? לא צרפת זאת לכתב התביעה. הערת ביהמ"ש - העד מחפש בפלפון. ת. לא יודע מה להגיד לך. זה היה לפני הרבה זמן. אני לא יכול לתת לך תשובה". בהמשך תיקן עצמו והעיד "אני מסרתי את כל הצילומים לחברת הביטוח" (ראו עמ' 3 לפרוטוקול, שורה 14).
...
טענות הנתבעת 2 יפורטו להלן בתמצית: דין התביעה כנגד הנתבעת 2 להידחות לאור כך שנמסרו לה פרטים כוזבים ושקריים אודות התאונה לרבות זהות הנהג בשים לב לכך שלא היה זה הנתבע שנהג ברכב ההונדה; הנתבע ונהג רכב התובעת מסרו נתונים כוזבים באשר לזהות הנהג ונסיבות התאונה; בנסיבות אלה, פטורה הנתבעת 2 מתשלום תגמולי הביטוח, וזאת בהתאם לסעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א - 1981; האחריות הבלעדית להתרחשות התאונה מוטלת, ממילא, על נהג רכב התובעת עת סטה מנתיבו.
לאחר שבחנתי ראיות אלו, לא מצאתי לחייב את הנתבע במלוא נזקי התובעת, בשים לב לכך שמצאתי כי האחריות לתאונה מוטלת הן על נהג התובעת והן על נהג ההונדה, כפי שיפורט להלן: נהג התובעת העיד כי במהלך נסיעה איטית בירידה בכביש בהגיעו לסיבוב חד, הוא הופתע מרכב ההונדה שהגיח במהירות, סטה לכיוון נתיב נסיעתו, וכתוצאה מכך פגע ברכב התובעת (ראו, עמ' 1 לפרוטוקול, שורות 19-25).
הנתבע ישלם לתובעת סך של 18,174 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 4,500 ₪ והחזר אגרת בית המשפט בסך 1,160 ₪.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית, ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו