הנתבעת הנה עובדת זרה, אשר תקנה 567 חלה עליה במועד התאונה, מאחר והיא אינה תושבת ישראל, אלא הגיעה ארצה מהפיליפינים והיא בעלת רישיון נהיגה זר. לצורך בחינת תוקפו של רישיונה הזר יש לבחון, האם, כדרישת תקנה 567(א)(2)(א) שלעיל, שהתה הנתבעת בישראל, מיום כניסתה האחרונה, מעל לשנה אחת.
אין המדובר בחובת וידוא אלא רק בחובת יידוע, שהטלתה על חברת הביטוח הוגנת בשים לב ליחסי הכוחות הבלתי שוים שבין חברת ביטוח וסוכניה, לבין נהגים זרים, שאינם דוברי עברית על בוריה ובודאי שאינם מתמצאים ברזי הפקודה והתקנות, ואף בהיתחשב בתוצאות הכלכליות הקשות הצפויות לנהגים שנהגו בלי להסדיר את רישיונם הזר למול עלויות שוליות הכרוכות במסירת המידע הדרוש (ראו: ע"א (ת"א) 21495-10-13 סולואגה אנדרס פליפה נ' דוד אהרן שטינברגר (פורסם בנבו)).
...
הנתבעת פיצתה את מבוטח התובעת באופן ישיר בסך של 5,500 ₪, ולאור הסכמה אליה הגיעו הצדדים במהלך הדיון, הוסכם כי הנתבעת תשלם לתובעת סך של 2,000 ₪ נוספים, ובכך באה לסיומה המחלוקת שבין התובעת לנתבעת, וכן הוסכם על מחיקת ההודעה שהוגשה כנגד צד ג' 2 כמבוטח התובעת.
חיזוק למסקנה זו התקבל בהלכה הפסוקה שנקבעה במסגרת ע"א 5405/10 אסף תאסירי נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (פורסם בנבו, 11.03.2012), לפיה אין להטיל על חברת הביטוח את האחריות לבדיקת רישיון הנהיגה של המבוטח, וכי ההקפדה על קיומו של רישיון נהיגה תקף לסוג הרכב בו הוא נוהג מוטלת על המבוטח.
סוף דבר
מן הנימוקים המפורטים לעיל, מצאתי לקבל את טענת הנתבעת לקיומו של כיסוי ביטוחי בתוקף לפי הוראות הפוליסה שהונפקה לה על ידי צד ג'1.