מפאת חשיבותן יובאו להלן בשלמותן:
"לאור המלצת בית המשפט ומבלי להודות בטענות איש כלפי רעהו ומבלי לחזור בו איש מטענותיו, ולסילוק סופי ומוחלט של כל טענות הצדדים נשוא התובענה, ושל כל הטענות הנובעות מיחסי הצדדים בקשר לשכירות הדירה, נשוא התובענה, וכן, לגבי התביעה שהוגשה בנושא לשון הרע, במסגרת ת.א. 57146-02-15 כנגד נציג התובעת, מר אהרון רוזנברג, הגענו להסכמה שהמשיבה [המנוחה – ש.ד.] תשלם למבקשים [השוכרים – ש.ד.] סכום סופי וכולל בסך 35,000 ₪ בתוך 7 ימים מהיום לחשבון הפיקדונות של ב"כ המבקשים. אנו נגיש גם את הסדר הפשרה בתיק התובענה בנושא לשון הרע ובין היתר, יכתב כי התביעה נדחית ללא צו להוצאות. כמו כן המבקשים שומרים על זכותם לבדוק את תיק ההוצאה לפועל נושא תובענה זו ובמידה וחלה טעות כלשהיא ברשומי לישכת ההוצאה לפועל בגין חיוב כפול של אותם סכומים, הם זכאים להגיש בקשה להשבת כספים לתיקון טעות זו. אנו מבקשים לתת תוקף של פסק דין להסכמה ולא לחייב בהוצאות הדיון היום. בעקבות זאת, תיק ההוצל"פ נשוא התובענה דנן, ייסגר ויתרת החוב בו תמחק".
המערערת הגישה בקשה לרשם ההוצאה לפועל להורות על החזרת כספי המעסיקה.
המשיבות הגישו כתב הגנה במסגרתו טענו לגופו של עניין כי בנוסף לסכומים שנפסקו נגד המערערת בתביעה הכספית ובתביעת הפינוי (שנכון ליום 12.1.2015 עמדו בתיקי ההוצל"פ על חוב בסך כ-81,883 ₪), המערערת הייתה חייבת למנוחה סכום נוסף העולה על 30,000 ₪ נכון ליום 28.1.2013 בשל אי פינוי הדירה ואי תשלום דמי השכירות, כולל פיצוי מוסכם בסך 550 ₪ ליום.
נטען שהסכמתה ניתנה לויתור על תביעת לשון הרע כנגד ויתור המשיבות על התביעה הכספית, וכי ההסכם אינו חל על כספי המעסיקה כיוון שהועברו למשיבות ללא ידיעת המערערת ושלא כדין – ראשית, כיוון שמדובר בכספי פיצוי פיטורין ושכ"ט עו"ד שכלל אינם ניתנים לעיקול, וכיוון שמדובר בכספים השייכים למערערת בלבד בעוד בתיק ההוצאה לפועל המערערת חייבת ביחד עם בעלה; שנית, כיוון שהעיקול היה ברשום בלבד והכספים לא היו אמורים כלל להיות מופקדים לתיק ההוצאה לפועל; שלישית, כיוון שלא ניתן צו למימוש הכספים או החלטה של רשם ההוצאה לפועל שמאפשרת את משיכת הכספים מתיק ההוצאה לפועל והעברתם למשיבות או לבא כוחן; רביעית, כיוון שבעת משיכת הכספים (5.2.2015) היה תלוי ועומד צו של בית המשפט מיום 2.2.2015 לעיכוב הליכי ההוצאה לפועל.
...
היה מקום לתת למערערת הזדמנות להוכיח טענותיה ולהתייחס בהתאם לטענות גופן ולא רק בבחינת למעלה מן הצורך (לאפשרות שעל אף שנוסח הפשרה הייתה שההסכם והנספחים לו "יהוו את כל ההבנות בין הצדדים", מצא בית המשפט העליון על פי לשון ההסכם ותכליתו כי התובעת שם לא ויתרה על זכותה לתבוע פיצויים מכח ההסכם שקדם לפשרה, ר' ע"א 10258/06 Bielloni Castello SpA נ' גלובל רוטו שקע (1983) בע"מ, פס' כ"ח-ל"ב (8.7.2009)).
אמנם היא פיגרה בתשלומי השכירות והחשבונות במשך 4 חודשים, אך בסופו של דבר לאחר קיזוז הסכום ששולם למערערת בעקבות הפשרה, המערערת שילמה למשיבות סך של 65,000 ₪ - יותר מפי שניים מהחוב הנומינלי שעמד על כ-30,000 ₪, כשמרבית החוב נגבה בזמן אמת באמצעות קיזוז הפיקדון ולפני שהחלו ההליכים המשפטיים בין הצדדים.
סוף דבר
הערעור מתקבל.