זאת ועוד, איני סבורה כי הועדה המקומית לתיכנון ולבניה היא זו שצריכה להציע את הפיתרון ההנדסי להכנסת ציוד כבד לחלקה, אלא על התובעים היה להציע את הפיתרון שבעלי המיקצוע המתאימים מטעמם הציעו, לכלול אותו בבקשה למתן היתר בניה, ולבקש את אישורה של הועדה המקומית.
בעיניין זה אני מפנה לדבריו של כב' השופט (בדימוס) י' זמיר ברע"פ 4398/99 הראל נ' מדינת ישראל, פ''ד נד(3) 637,
646-647 (2000):
"אחת השאלות החשובות, לפי ההלכה בדבר בטלות יחסית, היא השאלה של דרך התקיפה של ההחלטה המינהלית: האם מדובר בתקיפה ישירה (direct attack) או בתקיפה עקיפה (collateral attack)? דרך התקיפה עשויה להכתיב את תוצאת התקיפה. תוצאה שהיה אפשר להגיע אליה בדרך של תקיפה ישירה, ייתכן שאי אפשר יהיה להגיע אליה בדרך של תקיפה עקיפה. סוף מעשה במחשבה תחילה: כבר בתחילת הדרך, בצומת המוביל מצד אחד לדרך של תקיפה ישירה ומצד שני לדרך של תקיפה עקיפה, הבחירה בדרך זאת או זאת עשויה לקבוע את התחנה הסופית בדרך. בהתאם לכך, גם אם נפל בהחלטה פגם המצדיק את ביטול ההחלטה בדרך של תקיפה ישירה, לא בהכרח יצדיק הפגם תוצאה של ביטול ההחלטה גם בדרך של תקיפה עקיפה. התוצאה של תקיפה עקיפה תלויה במידה רבה בנסיבות המקרה ..."
לפיכך, הואיל ומדובר ב"תקיפה עקיפה", הואיל והפגם הנטען אינו ברמת חומרה כֹה גבוהה שהיה בה להצדיק את ביטולו במסגרת "תקיפה עקיפה", הואיל והתובעים מטעמיהם לא תקפו את הצוו ב"תקיפה ישירה" (גב' סקורקוביץ אישרה שלא פעלה במסלול המִנהלי לתקיפת צו ההפסקה המִנהלי, למרות שהדבר מצוין בטופס הצוו - עמ' 24 לפרוט' מיום 6.12.2021, ש'
9-13), והואיל והטענה לא הועלתה בכתב התביעה המתוקן ולא בתצהירה של גב' סקורקוביץ, הרי שבנסיבות אלה אין מקום לקבל את הטענה של בטלות הצוו בשל הפגם שנטען כי נפל בעת הוצאתו.
ראשית, אדרש לטענה שהועלתה בחוות דעת מומחה התובעים, המהנדס בן עזרא, לפיה שגתה הוועדה המקומית עת הותירה את צו ההפסקה המִנהלי בתוקף, שעה שלפי סעיף 226 לחוק התיכנון והבניה (כנוסחו לפני תיקון 116), צו הפסקה מִנהלי יהיה בטל בתום שלושים ימים מיום נתינתו, זולת אם לפני תום התקופה הוגשה בקשה לאישורו לבית המשפט, כשבעניינו לא הוגשה בקשה לאישורו (ת/1 בסעיף 5.3(ד)).
...
נוכח התקלה שהייתה בהוצאת היתר הבניה, משלא צוין בו כי טרם קוים התנאי בדבר הגשת חוות דעת יועץ בטיחות, תקלה עליה עמדתי לעיל, ובדבר קיומה הודה מהנדס הועדה המקומית בעדותו (עמ' 91 לפרוט' מיום 5.12.2021, ש' 16), אני מורה שלא יהא צו להוצאות ביחסים שבין התובעים לבין הועדה המקומית.
נוכח דחיית התביעה, אני מורה על דחיית ההודעות לצדדי ג'.
שעה שמר מלכה הוא שיצר את המתלול, כפי שהודה, כשעקב מתלול זה נוצרה השתלשלות העניינים שהביאה להגשת ההליך דנן, הגם שנדחית ההודעה לצד ג' כנגדו, עקב דחיית התביעה כנגד שולחת ההודעה (הועדה המקומית), איני מוצאת לנכון לחייב את שולחת ההודעה בהוצאותיו.