עניינו של פסק הדין בפצוי המגיע לתובעת בשל ניזקי הגוף שנגרמו לה בתאונת דרכים, בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1985 (להלן: "חוק הפיצויים").
המומחה העריך עוד תקופת אי כושר זמנית של 100% למשך שבועיים ובשעור של 20% למשך חודשים נוספים וציין, כי בשל הזמן שעבר מאז התאונה, צפי ההחמרה העתידי הוא קטן יחסית ואינו משמעותי מבחינת קביעתם של אחוזי הנכות ולפיכך הנכות היא צמיתה.
המומחה השיב שאף ששינויים נווניים ודיסקליים יכולים להחמיר במהלך השנים לא ניתן לנבא מה יקרה וגם לא ניתן לנבא האם התובעת תיסבול יותר בתקופת ההריון הגם שקיימת אפשרות שיכאב לה יותר.
גם לטיבו של המעביד, עשויה להיות נודעת חשיבות (ראו לדוגמא, בעא 2577/14 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (11/1/2015), שם חזר בית המשפט על ההלכה, כי יש להבחין בין נכות תפקודית לבין ראש נזק של גריעה או אובדן כושר הישתכרות, שהוא אך אחד המישורים של התיפקוד הכללי, אם כי ברוב המקרים המרכזי, לצורך חישוב הפיצויים המגיעים לנפגע.
נזק לא ממוני
בהתאם לתקנה 2 לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו ממון), תשל"ו-1976 ולשיעור הנכות (הרפואית) שנגרמה לתובעת ובשים לסמכות הנתונה לבית המשפט לפסוק פיצוי בנכויות נמוכות עד לשעור של 10% (אף כי פסיקת מאקסימום הפצוי ראוי שתיעשה בנסיבות מיוחדות), בשים לב לכאבים מהם סובלת התובעת, לגילה בעת התאונה, לשנים הרבות שלפניה ולמכלול נסיבות העניין, אני מעמידה את הפצוי בראש נזק זה עד שיעור של 12,000 ₪.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובנסיבות העניין, באתי לידי מסקנה, כי במקרה דנן נכון להעמיד את הפיצוי המגיע לתובעת בגין הגריעה מכושר ההשתכרות על סך כולל של 100,000 ₪, (פיצוי המשיק לפיצוי אקטוארי של כ-75% מפיצוי אקטוארי מלא), שמתחשב, בין היתר, בשנות העבודה הרבות שניצבות לפני התובעת ומאידך מתחשב במידה מתונה בזה, שנכון לעת הזו, ניכר שהשפעת הנכות מוגבלת וניתן להניח שלא תשפיע באופן רציף על פני כל שנות העבודה קדימה.
סוף דבר
לאור כל האמור עד כאן, מתקבלת הערכת הנזקים הבאה:
גריעה מכושר ההשתכרות בתוספת פנסיה – 100,000 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 130,000 ₪ בתוך 30 יום, בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל.