בכל מקרה, בהתאם להוראות סעיף 20 להסכם העבודה, אושר היה זכאי לקבל מחצית מ"הזכויות הנובעות מלקוחות שיהיו בטיפול העובד במסגרת עבודתו ולא היו לקוחות הסוכנות קודם לכן"; וכן "ל-50% מכל תקבול שיגיע לסוכנות בגין הלקוחות שבתיק הביטוח, לרבות בגין שינויים שיבוצעו בגין לקוחות במוצרים הנרכשים, הגדלות וכן עיסקאות במוצרים חדשים והכל הן במשך תקופת ההיתקשרות בין הצדדים והן לאחר סיומה, מכל סיבה, לכל משך היותם לקוחות של הסוכנות".
בנוסף נקבע בהסכם שבתום ארבע שנים ממועד חתימת ההסכם, או במקרה בו תסתיים ההיתקשרות בין הצדדים, מכל סיבה, יהיה זכאי אושר לרכוש מארבע עונות את תיק הביטוח בהתאם להסכם בין הצדדים.
אלא שגם למתווה זה לא הסכימה ארבע עונות ולכן אושר נאלץ לעשות שימוש בסעיף 20ב(2) להסכם ולדרוש מינוי של בורר כדי שיכריע בפערים המסחריים.
לסיכום בתביעה שכנגד נתבעו הסעדים הבאים: צו למתן חשבונות המורה לארבע עונות לגלות בדוח ותצהיר את מלוא הכנסותיה מתיק הביטוח, מכל מין וסוג שהוא, החל ממרץ 2014 ועד למתן הדוחות בפועל; סעד הצהרתי על ביטול ההסכם; צו המורה לארבע עונות להמשיך ולשלם לאושר את חלקו בתיק הביטוח; לפסוק 378,000 ₪ בגין העמלות שלא שולמו החל מאוגוסט 2017 ועד הגשת התביעה; ולפסוק פיצוי 692,500 ₪ בגין הפרת ההסכם, הפגיעה במוניטין, ההוצאות המשפטיות והנזקים הממוניים והלא ממוניים.
...
בסיכומיה טוענת ארבע עונות שאושר הודה בכך שהוא גנב לקוחות בהתבסס על דבריו בעמ' 88 לפרוטוקול: "... רק להזכיר לך שבתקופה הזאת שבה אני לא מקבל כסף ואני כבר מבין שהעסקה הזאת לא תצא לפועל אז אני כבר דורש כסף הלקוחות שלי ואני אומר להם 'תקשיבו, אם בסופו של דבר ארבע עונות לא משלמת לי אז כנראה שאתם'. ברגע שהם לא הסכימו אז באופן טבעי התיק הזה יכול להיעלם. אני ניסיתי בכל כוחי לטפל בתיק הזה אבל אני גם רוצה להתפרנס". האמור בפרוטוקול אין בו כדי להוות ראיה למסקנה שאותה מבקשת ארבע עונות לקבוע.
הפועל היוצא – ביטול ההסכם
בסופו של דבר, וכפי שצוין לעיל, הצדדים בהתנהגותם ביטלו את ההסכם.
לסיום
לאור כל האמור לעיל, למעט החיוב של ארבע עונות כאמור בסעיף 77 לעיל, נדחות התביעה והתביעה שכנגד.