הוא הדגיש את העובדה שנאשם 2 "הודה בעבירה של סיוע ולא עבירה שלמה". לדידו, "הנגזרת של עבירת הסיוע היא למעשה מחצית מהעונש וזה המאקסימום שהפרקליטות צריכה לבקש ביחס לכלל הנאשמים שהורשעו בעבירת הסיוע". הסניגור עתר למיתחם שנע בין 6 ל- 10 חודשי מאסר בפועל, ובקש לזקוף לזכות נאשם 2 "שהודה בהזדמנות הראשונה בכתב אישום שחומרתו הופחתה משמעותית מכיתה"א המקורי. הוא לא ניהל דיון הוכחות ולו אחד וחסך זמן שפוטי".
לעניין עברו הפלילי של נאשם 2, ציין הסניגור, כי מדובר בהרשעה אחת, "הרשעה שארעה עבירה משנת 2014 לדעתי, 9 שנים. שילם חובו לחברה בגין אותה עבירה. נכון שכעת הורשע בעבירה סיוע, אך מדובר בסיוע להחזקת נשק שהנה קצרה ורגעית". הוא הדגיש כי על פי כתב האישום המתוקן, המחסנית הייתה ריקה ללא "קליעים", כך ש"מדובר בעבירת סיוע לנשיאה והובלה של אקדח ללא קליעים".
בעת ביצוע עבירות נשק גלומה פגיעה אשר אינה מבוטלת בשורה של ערכים חברתיים, בראשם ניצבים ערך החיים, שלומו של הציבור וכן תחושת הבטחון השוררת בציבור להתהלך באין מפריע ובלא חשש במקום מושבו.
בית המשפט העליון עמד פעמים רבות על החומרה הגלומה בעבירות הנשק, וכן על הצורך בהחמרת הענישה כלפי מי אשר מבצע עבירות כגון דא. ראו על כך פסק דינו של בית המשפט העליון בע"פ 2482/22 מדינת ישראל נ' קדורה, פסקה 6 (14.4.2022), כדלקמן:
"החזקת נשק שלא כדין מאיימת על שלום הציבור וביטחונו ... . לנוכח הקפן המתרחב של עבירות המבוצעות בנשק, הזמינות הבלתי נסבלת של נשק בידי מי שאינו מורשה לכך, מהוה כאמור סיכון של ממש ומגבירה את הסיכון לבצוע עבירות חמורות נוספות ... כמו גם לאסונות נוראיים. יעידו על כך ריבוי המקרים במיגזר הערבי בעת האחרונה, כאשר אזרחים תמימים – כמו ילד רך בשנים ועלמה צעירה – נפגעים ואף מוצאים את מותם בביתם-מבצרם או בגן השעשועים, כל זאת כתוצאה משימוש בנשק של אחרים. מציאות קשה זו מחייבת לנקוט ביד מחמירה כלפי מעורבים בעבירות נשק, אף אם הם נעדרי עבר פלילי ... . ענייננו ב'מכת מדינה' שהצורך להלחם בה על מנת להגן על הציבור, מצריך מענה הולם והטלת עונשי מאסר משמעותיים ... . ידע כל מי שמחזיק בנשק בלתי חוקי כי צפוי הוא להענש בחומרה, בבחינת 'אם מחזיקים – למאסר נשלחים'".
על הצורך במאבק עיקש בעבירות נשק, באמצעות ענישה מרתיעה, מחמירה ומשמעותית, ראו גם דבריו של כב' השופט י' אלרון בע"פ 4439/19 מדינת ישראל נ' סובח, פסקות 17-16 (5.11.2019), שם נאמר:
"השמוש בנשק חם ככלי ליישוב סכסוכים הפך לרעה חולה, וכמעשה של יום ביומו גובה חיי אדם ולעיתים אף את חייהם של חפים מפשע אשר כל חטאם היה כי התהלכו באותה עת ברחובה של עיר. בשנים האחרונות אף חלה עליה מתמדת במספר ארועי הירי המדווחים למישטרה (ראו למשל: דו"ח מבקר המדינה היתמודדות משטרת ישראל עם החזקת אמצעי לחימה לא חוקיים ואירועי ירי ביישובי החברה הערבית וביישובים מעורבים 28 (2018)).
אחריהם נסע צוות בילוש, כשלפתע אבו סבייה הוציא את היד מהחלון וירה ירייה אחת מאקדח מסוג FN. בהמשך, המערער עצר את הרכב בצד הדרך, הבלשים חסמו את הרכב וביצעו חפוש, במהלכו נתפסו 15 כדורים מסוג 9 מ"מ בכיס מכנסי המערער והאקדח נתפס ברכב.
...
ב"כ נאשם 4, הפנה את בית המשפט לדרישה של המאשימה בנוגע למרשו, לפיה, "נאשם 4 בשים לב לנסיבות המאשימה עותרת לעונש של 12 חודשי מאסר. מכאן אני גוזר את הטיעונים שלי ומבקש כי בעניינו של נאשם 4 שהעונש המקסימלי הנטען על פיו הוא 12 חודשי מאסר". הסנגור ביקש שהעונש שיוטל עליו "הוא 8 חודשים וכמה ימים, שזו התקופה שהוא מרצה במעצרו. כלומר להסתפק בתקופת מעצרו. אני חושב שזה העונש הראוי, אין מקום להשית עליו את העונש המקסימלי לו עתרה המאשימה". נטען, כי הנאשם בן 23, נעדר עבר פלילי להבדיל מהאחרים, כך שבנסיבות אלה "הענישה לפיה יש להסתפק בתקופת המעצר היא מידתית".
לעניין העבירה שיוחסה לנאשם 4 נטען, כי "כמו נאשמים 2-4 מדובר בעבירת סיוע, שהתקין ביחס לכהת"א המקורי מאוד משמעותי גם מבחינת מס' העבירות וגם מבחינת אופיים. השינוי הוא דרמטי ביותר וגם לגבי הסיוע, הסיוע פה מתבטא באופן המהותי, בנוכחות בתוך הרכב. הא ותו לא". אי לכך, סבור הסנגור כאמור, "כי בנסיבות אלה, ונסיבותיו האישיות שתכף אתייחס אליהם, אבקש להסתפק בתקופת מעצרו". נטען, כי נאשם 4 בן למשפחה חד הורית, "אמו חולה במחלה אונקולוגית, מחלות כאלה ואחרות". הוגש דו"ח סוציאלי של המועצה המקומית בה הוא מתגורר.
על מנת שהעונש יהלום מגמה זו ובה בעת לא יחטא לעיקרון אחידות הענישה, סבורני כי הרף התחתון של המתחם בנוגע לנאשמים 4-2 ראוי שיעמוד על 9 חודשי מאסר בפועל.
משכך, על רקע נסיבות ביצוע העבירה, הערכים החברתיים המוגנים אשר נפגעו כתוצאה מביצוע העבירה ומידת הפגיעה בהם, וכן בשים לב למדיניות הענישה הנהוגה, ואל מול הענישה שהוטלה על נאשם 1, סבורני כי מתחם העונש ההולם את מעשיהם של הנאשמים 4-2 מצוי בטווח שנע בין 9 ל- 24 חודשי מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים.
סוף דבר
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים:
על נאשם 1:
· עשרים וארבעה (24) חודשי מאסר בפועל.