וגם לטענתם צרופו של הנתבע 2 כנתבע במעמד הדיון, עולה לכדי קיפוחו באופן כזה שלא יכל לשטח הגנתו באופן מיטבי ולתמוך אותה בראיות כגון בדיקת פוליגראף ותצלומי האבטחה של הקניון, במסגרת זו אף עותרים הם למתן צו שפוטי לקבלתם של אלו.
יפים לכך דברי השופט א' מצא בע"א 279/89 "הסנה" חברה ישראלית לביטוח בע"מ נ' שלום דמתי, מז(3) 156 (1993):
"יצוין, שגם תקנה 72(ב), שניתוספה לתקנות סדר הדין האזרחי בתקנות סדר הדין האזרחי (תיקון מס' 2), תשנ"א-1991, אינה אוסרת על טענות עובדתיות חלופיות בכתב-טענות אלא "כנגד אותו בעל דין"; ונימצא, שגם על-פי המבחן הדיוני החדש, שאותו הנהיגה התקנה, אין פגם בטענות עובדתיות חלופיות הנטענות כלפי בעלי דין שונים בגדריו של אותו הליך.
...
לכן, אם זו המסקנה לה הגיע בית המשפט יש לדחות את התביעה במלואה.
" [הדגשה שלי]
משכך, איני מקבלת טענה זו.
קבלת התביעה
לאור האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי התובעים עמדו בנטל השכנוע בגרסתם, וכי יש להעדיף את גרסת התובעים, לעניין קרות התאונה והאחריות לה, על פני גרסת הנתבעים, לפיכך דין התביעה להתקבל, כפוף להפחתה בגין אשם תורם של התובעים בשיעור של 20%.
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, יש לחייב את הצד השלישי לשלם לתובעים סך של 14,200 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל, אגרת משפט ששולמה ,שכר עדים כפי שנפסק במהלך הדיון וכן שכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪ לתובעים וכן שכ"ט עו"ד בסך 2,500 לנתבעים.