שפיר העיד עוד, כי הוא מתקשה להתייחס לתמונות מתוך חוות הדעת של התובע, שצולמו 5 חודשים לאחר השריפה, ולאחר שהרכב הוזז ממקום השריפה, שכן מדובר ב"שינוי זירת הארוע", וכי אם הוא עצמו מגיע לזירת ארוע ומגלה שהזיזו את הרכב אפילו במטר אחד, הוא מיידית מכריז על זה כשינוי זירת ארוע ופוסל את החקירה (בעמ' 84 ש' 27-29 ובעמ' 92 ש' 15-21).
כאמור, שפיר נימנע מלבדוק מספר רב של מערכות חשמל בדשבורד שיכלו להיות הגורם לשריפה, ונמנע מלבדוק את המאפרה, לאור דברי התובע שאינו מעשן ברכב, אך גם אם אקבל את מסקנתו, לפיה השריפה נגרמה "בסבירות גבוהה" כתוצאה מכשל חשמלי במכשיר הרדיו או בדיבורית, לא ניתן ללמוד ממסקנה זו כי קיימת היסתברות של 51% שהשריפה נגרמה בשל מכשיר הרדיו דוקא (ולא הדיבורית), ובודאי לא בשל התקנה רשלנית שלו (להבדיל מכשל במכשיר עצמו).
חוות דעתו של השמאי נחום שמעון, ביחס לשווי התכולה שנשרפה ברכב, מבוססת כולה, על רשימת פריטים שהתובע אמר למומחה כי היו ברכב בעת השריפה וניזוקו כליל (ראו עמ' 101 ש' 23-24).
...
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת שהתובע לא הרים את הנטל המוטל עליו, להוכיח כי השריפה אירעה עקב התרשלות כלשהי מצד הנתבע, בהתקנת מערכת השמע ברכבו.
הנזק
לאור המסקנה אליה הגעתי, לא קם הצורך להכריע בסוגיית הנזק.
העמדת סכום הפיצוי בגין עגמת נפש על סכום של 30,000 ₪ - כפול משווי הרכב, חורגת מהמקובל באופן ניכר, ומעידה על חוסר תום לב.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.