מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בדיקת ינשוף הראתה 355 מק"ג אלכוהול לליטר אוויר נשוף

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2016 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום לפיו בתאריך 2.11.13 בשעה 03:25 נהג ברכב פרטי מ.ר 63-527-75 (להלן: "הרכב") כשהוא שיכור ועל פי בדיקת הנשיפה נימצאו 350 מקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף.
אחת מטענות ההגנה כנגד תקינות המכשיר הופיעה בסעיף 52: "...הינה בין המסמכים, שהוגשו כ"נספחים" שאיש לא יודע לקרוא - ואני דוקא קורא לגמרי לא רע, מצוי מיסמך, חלק מ ת/ 16 , ובו מדידה מול מיכל כיול של 355 מקרוגרם, והתוצאות שהושגו במדידה הזו כוללות את התוצאות 343 ו-362 מקרוגרם.
על כן, הנני קובעת כי הבדיקה הייתה תקינה והראתה שהנאשם היה שיכור בכמות של 350 מקרוגרם בליטר אויר נשוף.
בנסיבות אלו, בהן המכשיר, אשר הוכח כתקין, הוא אשר הראה את תוצאת הבדיקה ואין המדובר בנסיבות של סרוב או הכשלת הבדיקה על ידי הנאשם – הרי שיש לקבוע כי אין דופי במיומנות השוטר בהפעלת המכשיר ויפים לעניין זה, דברי כב' השופט בן יוסף בעיניין עפ"ת (ת"א) 36780-06-11 שאול גאון נ' מדינת ישראל: "בית משפט קמא קבע, ואחזור ואומר בצדק, שאין עדי התביעה המפעילים את המכשיר ואשר מכינים אותו להפעלה במעבדות וביחידות, צריכים להיות מומחים, מהנדסים, שיוכלו להכיר את המכשיר על כל מאפייניו ועל דרך פעולתו על בוריה, די בכך שלמדו קורס, וכך במקרה זה להשתמש במכשיר להפעילו כך שלא יטעה ולהכינו לשימוש כך שלא תהיה טעות בהפעלתו, המכשיר הספציפי הזה, וזאת כאשר כבר נקבעה ההלכה, שהמכשיר המדעי הזה שבו מדובר, הינשוף, על דרך הכלל הוא מכשיר המבצע כראוי את המשימה של בדיקת שיכרות." חום גופו של הנאשם ההגנה טענה כי חום גופו של הנאשם עמד על יותר מ-39 מעלות ובכך, יש כדי להשפיע על תוצאת המדידה.
...
בנסיבות אלו, הנני דוחה את הטענות בדבר אי חוקיותו של המכשיר.
עניין זה, נדון על ידי כב' השופט דן סעדון בתת"ע 4384-02-14 "מדינת ישראל נ' גרוס שחר", בו דחה השופט טענות דומות: "טכנאי המעבדה העיד כי מכשיר הינשוף משווה בין ערכי כל החיישנים בשני הנשיפות שנושף החשוד במכשיר, לרבות השוואה צולבת בין החיישנים ( ע' 19 ש' 7-25). עם זאת, המכשיר מתוכנת כך שלא לאפשר פער העולה על 10% בין ערכי חיישן IR ל-EC כאשר מדובר באותה נשיפה או פער בין ערכיו של אותו חיישן בשתי נשיפות עוקבות. המכשיר, כך הוסבר, לא יראה קיומה של בעיה אם ישנו פער העולה על 10% בהשוואה בין ערכי החיישנים הנ"ל בהצלבה (IR1, EC2; IR2, EC1). ב"כ הנאשם טען כי על פי עדות שניתנה בפרשת עוזרי משווה המכשיר בין ערכי כל החיישנים ואינו אמור להתיר קיומו של פער בין כל חיישן לחיישן אחר באופן העולה על 10%. אין בידי לקבל טענה זו. חוות הדעת עליה נסמכת טענה זו לא הוצגה במשפט זה. כמו כן, מן האמור בפרשת עוזרי בבימ"ש לתעבורה עולה לכאורה כי בנשיפה השנייה פועל רק חיישן IR. יוצא מכך, כי במדידה השנייה, במועד הנכון למתן פסק הדין בעניין עוזרי לפחות, לא נמדד ערך חיישן EC בנשיפה השנייה כך שלא ניתן לקבוע כי המכשיר ביצע השוואה בין ערכי כל החיישנים ולא התיר בכל מקרה פער העולה על 10% בין הערכים, לרבות לא בהצלבה..." שנית, הפער של 10%, בו עסק בית המשפט המחוזי בעניין עוזרי, הינו הפער בין תוצאת ה-IR לתוצאת ה-EC באותה הבדיקה .
אין בידי לקבל את טענת הסניגור.
אין בידי לקבל טענה זו. לא הובאה בפניי הוכחה על כך שבזמן ביצוע הבדיקה היה לנאשם חום.
לסיכום שוכנעתי כי התביעה הוכיחה מעל כל ספק סביר את יסודות העבירה והנני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בכתב האישום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב אישום נטען כי ביום 3.5.14, שעה 00:14 נהג הנאשם בצומת הרחובות בית אשל –רזיאל ביפו בהיותו שיכור, בכך שבדוגמה של אוויר נשוף שלו נמצא כי רכוז האלכוהול הוא 355 מקרוגרם בליטר אוויר נשוף.
בבדיקת מכשיר הינשוף התגלו בריאותיו של המערער כמויות אדירות של אלכוהול, קרוב לפי 3 מהכמות שמהוה את הסף של 290 מק"ג אלכוהול בכל ליטר אויר נשוף.
...
ב- עפ"ת 27396-08-15 (מחוזי- תל אביב) אד דן נ' מדינת ישראל, לא מצא בית המשפט המחוזי לנכון לפסול את בדיקות השכרות שנערכו למערער חרף אי קיומה של "חובת היידוע" על פי פסק דין ארביב.
כבוד השופט רענן בן יוסף ציין כדלקמן: "אינני סבור שבנסיבות תיק זה יש הצדקה להיעתר ל"סד חוקתי" כאשר מדובר בתוצאות של שכרות כה קשה, כפי שעלו בנסיבותיו של מקרה זה, וכאשר הראיות שבאו לפתחו של בית משפט קמא על שכרותו של המערער היו כה מגוונות, כפי שתואר לעיל.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הטענה כי אין להשיב לאשמה .

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב האישום נטען כי בבדיקת דגימת האויר הנשוף של העורר נמצא בגופו רכוז אלכוהול של 355 מ"ג בכל ליטר אוויר נשוף - (להלן: "העבירה").
לטענתה, לא נפל כל פגם בהחלטת בית המשפט לתעבורה וציינה כי שני הצוים הוצאו כנגד העורר בעקבות בדיקת הינשוף שנערכה לו, בדיקה שהראתה כי רכוז האלכוהול בגופו היה ברמה של 352 מקרוגרם אלכוהול בכל ליטר אויר נשוף.
...
סבורני, כי בנסיבות שבהן הושבת רכבו של העורר לתקופה של 30 יום ואף רשיונו נפסל לאותה תקופה, השבתה ופסילה שהופסקו רק כעבור 11 יום, ורק לאחר שהעורר טרח והגיש בקשתו, נראה לי שבמקרה שכזה קיימת הצדקה לעשות שימוש בסמכות הטבועה של בית המשפט לפסיקת הוצאות, סעיקר כאשר אין מענה לסיטואציה זו בדין.
אשר לכל המקובץ לעיל אני מקבל את הערר, במובן זה שאני פוסק לעורר הוצאות בסך של 4000 ₪.
המשיבה תשלם סכום זה לעורר תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו